Închide meniul
Video

Gigi Becali, prima reacţie după ce Victor Piţurcă a fost reţinut la DNA! „Nu am avut şi eu cătuşe, nu le-am ridicat?”

Dan Roșu Publicat: 1 februarie 2023, 13:33

Gigi Becali a spus că Victor Piţurcă e singurul antrenor peste care nu s-a băgat

Gigi Becali, în timpul unui interviu / Antena Sport

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Piţurcă ar fi fost implicat în achiziţionarea de utilaje şi mărţi de protecţie şi a petrecut o noapte în arest preventiv, înainte să fie din nou audiat la DNA. Până la urmă, Piţi a rămas un om liber.

Gigi Becali, prima reacţie după ce Victor Piţurcă a fost reţinut la DNA

„Eu nu vorbesc cu el, că nu mai am treabă cu el, prietenie cu el. Din ce am văzut şi eu, nu mai merge ca pe vremuri, că îţi fură ţie maşina, dai şi cafea la hoţi, le dăm bani de taxi, dar te băgăm puţin şi de arestăm. Şi îţi mai dăm şi nişte ani de puşcărie. Nu mai merge.

Reclamă

Sunt nişte judecători tineri, e o generaţie de judecători foarte bine pregătiţi, tineri, din ce văd, că am şi eu procese. Şi le dă în cap procurorilor. Sunt total nepregătiţi. Cum vine asta? Nu că îi iau apărarea.

Nici nu am prietenie cu el, dar m-aţi întrebat ca persoană publică. Eu împrumut firma copilului meu, vezi ăla ce a făcut. Te arestez că ai împrumutat firma, ca dovadă că i-a dat drumul.

Reclamă

În primul rând, la cum îl cunosc eu aşa, din răspunsul lui, nu a minţit. A zis „nu am treabă cu afacerea asta”. Când l-am văzut cu cătuşe, ce? Nu am avut şi eu cătuşe, nu le-am ridicat?”, a spus Becali.

Gigi Becali: „Sinceritatea lui Piţurcă s-a văzut în răspuns”

„Eu nu cred că va avea probleme. După cum a vorbit şi a zis „nu am nicio treabă cu dosarul ăsta”. E clar, sinceritatea lui s-a văzut în răspuns. Mai suntem pe vremuri? Cum m-a arestat pe mine la 7 dimineaţa, după ce ţi-a furat ţie maşina acum şase luni.

Le-ai dat wiskey la hoţi, le-ai dat şi bani de taxi la hoţi. După şase luni, venim la şase dimineaţa, cu 30 de mascaţi să te arestăm din casa ta. Asta e nebunia când comandau oamenii ăia nebuni. Erau nişte demenţi. Mă iei la şase dimineaţa cu 30 de mascaţi?

Reclamă 4 / 0/3

Nebunia asta nu mai este în România. Trebuie ca procurorii să aibă mai multă carte şi să lase răutăţile. Nu cred eu că Piţurcă e tatăl lui Alexandru, şi că cred eu că ştia şi el şi că cred eu că şi el e vinovat. Nu merge pe „cred eu”. Merge pe probe. Nu că dacă e tatăl lui, îl arestez la 7 dimineaţa”, a mai spus Becali.

Victor Piţurcă a fost reţinut pentru 24 de ore de DNA

Direcției Naționale Anticorupție (DNA) a oferit un comunicat în care anunţă că Victor Piţurcă (n.r. al cărui nume nu este specificat, dar apare sub titulatura de „persoană fizică”) a fost reţinut pentru comiterea infracţiunii de cumpărare de influenţă.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus efectuarea urmăririi penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 30 ianuarie 2023, a suspecților:

ȚUȚU GABRIEL, director general al CN Romarm SA, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunilor de:
– abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,
– trafic de influență în formă continuată,
– fals intelectual;

Persoană fizică, în sarcina căreia s-a reținut comiterea infracțiunii de cumpărare de influență.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

1. Pe fondul pandemiei generate de virusul COVID – 19, în perioada 19 martie 2020 – 16 septembrie 2021, suspectul Țuțu Gabriel, în calitatea menționată mai sus, cu încălcarea dispozițiilor legale, ar fi încheiat cu o asociere de firme din care făcea parte și o societate controlată de cealaltă persoană cercetată în prezenta cauză, în condiții dezavantajoase pentru compania pe care o conducea, două contracte de achiziție publică (ce vizau cumpărarea a șapte utilaje neconforme de producere a măștilor de protecție).
Prin demersurile menționate mai sus, CN Romarm SA a fost prejudiciată cu suma de 8.647.584 lei, reprezentând contravaloarea utilajelor menționate mai sus, valoarea materiei prime și ulterior contravaloarea unor piese și servicii conexe (în afara contractului).

Reclamă

Pentru ce este anchetat Victor Pițurcă de DNA

2. Într-un context asemănător, în perioada 19.03.2020 – 10.04.2020, suspectul Țuțu Gabriel ar fi pretins, printre altele, de la reprezentanții societăților implicate în achizițiile de mai sus introducerea într-un circuit comercial de livrare măști de protecție neconforme către Ministerul Apărării Naționale (MApN) a unui prieten de-al său, fără ca acesta să desfășoare activități comerciale reale auxiliare contractului de livrare produse de protecție și efectuarea unor plăți către acesta, (40% din cota de profit rezultată) sub aparența unui contract de consultanță.

În schimbul acestor „servicii” suspectul Țuțu Gabriel ar fi lăsat să se creadă că are influență asupra funcționarilor din cadrul M.Ap.N. și că îi va determina pe aceștia să încredințeze direct și fără proceduri publice contractele de furnizare dar și să efectueze recepția fără problemă a produselor respective și să achite la timp facturile emise în acest sens.
În contextul menționat mai sus, suspectul Țuțu Gabriel ar fi primit printr-un intermediar suma de 50.000 lei.

Celor doi suspecți li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

În cauză se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane.

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Menționăm că prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019„, se arată în comunicatul DNA.

O va învinge Simona Halep pe Paula Badosa, în primul tur de la Miami?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
21:00 LIVE TEXTPetrolul Ploieşti – FCU Craiova 0-0. Ocazie uriaşă ratată de Jari. Duel încins pe Ilie Oană! 20:56 Reacţia lui Gică Popescu, după ce a văzut meciul de coşmar al lui Radu Drăguşin la Tottenham: „Asta ar trebui să se întâmple!” 20:49 „Dacă arăţi vulnerabilitate…” Mesaj enigmatic transmis de Paula Badosa, chiar înaintea meciului cu Simona Halep de la Miami 20:00 „Hai, Mourinho, găseşte-ţi echipă!”. Mircea Rednic, exasperat de fanii UTA-ei. Dezvăluiri despre scandalul din vestiar 19:33 Mircea Rednic, maestrul schimbărilor la UTA! Inspiraţia incredibilă a „Puriului”, în „thriller-ul” cu Voluntari 19:18 Dumitru Dragomir a anunţat scenariul care aruncă în aer lupta la titlu: „Dacă o bate pe FCSB, o să ia campionatul” 19:02 Reacţia ANAD, după ce Cosmin Matei a fost prins dopat! Motivul pentru care fotbalistul lui Sepsi nu este suspendat provizoriu 18:38 „Nu e o pierdere!” Raul Rusescu, mesaj categoric despre o posibilă plecare a lui Risto Radunovic de la FCSB 18:34 Sergio Perez a vorbit despre presiunea uriaşă de la Red Bull: „E un motiv pentru care mulţi piloţi nu au supravieţuit aici” 18:30 „Nu au niciun viitor!” Helmut Duckadam a vorbit despre desfiinţarea secţiei de fotbal la CSA Steaua, după ratarea play-off-ului Vezi toate știrile
Horoscopul săptămânii 18 martie – 24 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele

Horoscopul săptămânii 18 martie – 24 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele

Zodii care iubesc sportul. Nativii care adoră să aibă un stil de viață activ

Zodii care iubesc sportul. Nativii care adoră să aibă un stil de viață activ

Formula 1
Pe același subiect
Helmut Duckadam a vorbit despre desfiinţarea secţiei de fotbal la CSA Steaua
Liga 2 • 18:30
„Nu au niciun viitor!” Helmut Duckadam a vorbit despre desfiinţarea secţiei de fotbal la CSA Steaua, după ratarea play-off-ului
Dan Şucu vrea să i-l "fure" pe Louis Munteanu lui Gigi Becali
Liga 1 • 12:42
Dan Şucu vrea să i-l „fure” pe Louis Munteanu lui Gigi Becali! Giuleştenii au găsit înlocuitorul perfect pentru Rrahmani
Laszlo Dioszegi, răspuns genial la acuzaţiile de "omenie"
Liga 1 • 11:44
„Eu fac zilnic blaturi!” Laszlo Dioszegi, răspuns genial la acuzaţiile de „omenie”: „Mi-am adus aminte!”
Gigi Becali a dezvăluit motivul pentru care Joyskim Dawa a fost schimbat la pauză
Liga 1 • 8:29
Gigi Becali a dezvăluit motivul pentru care Joyskim Dawa a fost schimbat la pauză: „Probabil ţine un Ramadan mai sever!”
Gigi Becali a dezvăluit ce a vorbit cu Risto Radunovic!
Liga 1 • 0:39
„Cu ce pleci, cu trenul sau cu autobuzul?” Gigi Becali a dezvăluit ce a vorbit cu Risto Radunovic! Condiţia ca să îi dea drumul