Închide meniul

Helmut Duckadam a răbufnit: „Guvernanţii sunt o ruşine, cu ministrul Sportului în frunte!” Gestul care l-a scos din minţi

Valentin Pîrcălabu Publicat: 21 august 2022, 11:59

Helmut Duckadam a răbufnit: „Guvernanţii sunt o ruşine, cu ministrul Sportului în frunte! Gestul care l-a scos din minţi

Helmut Duckadam îi dă dreptate lui Thibaut Courtois: "Portarii nu au şanse să câştige Balonul de Aur!"

Helmut Duckadam este legenda Stelei / AS.ro

  • Helmut Duckadam a răbufnit
  • Discurs dur al fostului mare portar

Helmut Duckadam a răbufnit, după ce delegaţia care a participat la Campionatul European de canotaj de la Munchen nu a fost aşteptată de niciun membru din Guvern.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

La competiţia de la Munchen, sportivii români au obţinut 5 medalii de aur şi 3 de bronz. Indiferenţa cu care au fost trataţi aceştia la revenirea în ţară l-a enervat pe Helmut Duckadam.

Helmut Duckadam a răbufnit din cauza autorităţilor

Guvernanţii sunt o ruşine din punctul meu de vedere, cu ministrul Sportului în frunte, care n-au binevoit nici măcar să meargă să îi aştepte pe aceşti sportivi.

Reclamă

Cât despre bani, probabil că se va face o rectificare de buget sau s-a făcut deja, în care se vor mai creşte banii la partide, cu vreo 5 milioane de euro, iar sportul va rămâne din nou cel mai sărac dintre toate ministerele. Poate cel de cultură e mai sărac.

Nu îmi fac nicio speranţă că guvernanţii s-ar îndrepta spre sport, le place să strângă o mână, să facă o poză şi atâta tot”, a spus Helmut Duckadam la orangesport.ro.

Reclamă

Campioanele europene de la canotaj, supărate pe Ministerul Sportului și COSR

Lotul României care a participat la Campionatul European de canotaj a aterizat luni la București, însă niciun oficial de la Ministerul Sportului sau COSR nu i-a așteptat pe sportivii noștri la aeroport.

România s-a întors de la CE de canotaj cu un bilanț excelent: opt medalii, dintre care cinci de aur (dublu rame feminin, dublu rame masculin, două vâsle feminin, simplu vâsle feminin categoria uşoară, 8+1) şi trei de bronz (patru rame feminin, patru rame masculin şi patru vâsle masculin).

Totuși, performanțele obținute de sportivii noștri nu i-au impresionat la fel de mult și pe reprezentanții Ministerului Sportului sau ai Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR), care nu s-au înghesuit să-i felicite pe campionii și campioanele de la canotaj, așa cum au făcut cu David Popovici, după Mondialele de înot din iunie.

Reclamă 4 / 0/3

Mădălina Bereș, medaliată cu aur la proba de 8+1 și cu bronz la cea de patru rame, și Simona Radiș, medaliată cu aur la dublu vâsle, tot cu aur la 8+1 și campioană olimpică la Tokyo 2020, și-au exprimat nemulțumirea față de lipsa de suport din partea instituțiilor statului român.

„Ne-am dori să repetam aceste rezultate și la Mondiale. Sperăm că la Mondiale ne vor aștepta și pe noi, așa cum l-au așteptat pe David oficialii”, a spus Mădălina Bereș, la revenirea în România.

„Ne dorim un aur mondial, fiindcă ne lipsește din palmares. Dacă vântul ne ajută, vom lupta și pentru un record mondial. Îl felicit pe David pentru ce a reușit să facă, dar aici e vorba despre canotaj, să-l lăsăm puțin deoparte. Sunt foarte mulți sportivi buni aici și trebuie apreciați cu toții.

Le urăm vacanță plăcută în continuare, să ne urmărească la TV și, probabil, când vom mai aduce rezultate, poate trebuie mai multe, vor face un mic deranj și vor veni aici alături de noi”, a spus Simona Radiș.

România s-a clasat pe poziția secundă în ierarhia generală a medaliilor. Doar Marea Britanie, 6 de aur, 3 de argint și una de bronz a stat mai bine. Podiumul a fost completat de Italia, 4 de aur, 2 de argint și 3 de bronz.

Federația Română de Canotaj a transmis că Europeanul desfășurat la Munchen a fost cea mai bună ediție din istoria delegației „tricolore”.

Reclamă

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
9:05 Carlos Alcaraz, eliminat de Grigor Dimitrov din sferturile turneului de la Miami! Principalul favorit a fost spulberat de bulgar 8:43 Schimbări uriașe la FCSB. Cinci jucători, gata să plece de la echipa lui Gigi Becali chiar dacă vor câștiga titlul 8:42 Andrei Nicolescu a anunţat măsuri dure după ce Dinamo va juca 4 meciuri cu porţile închise: „Ca la aeroport!” 8:32 VIDEOEliza Samara a făcut show în ultimele două puncte ale meciului cu Wang Yidi. A fost aplaudată şi de adversara de la Incheon 8:30 VIDEOBernadette Szocs – Adriana Diaz 3-0. Bernie, victorie uriaşă şi calificare în sferturile WTT Champions Incheon 2024 7:50 VIDEOEliza Samara – Wang Yidi 1-3, live în AntenaPLAY. Românca a jucat senzaţional, dar s-a oprit în optimi la WTT Champions Incheon 28
mart.
23:35
Simona Halep nu va participa la Stuttgart! Anunţul organizatorilor turneului din Germania
28
mart.
23:35
Pierdere importantă pentru FCSB înainte de meciul cu Farul! Fotbalistul lui Gigi Becali care e în pericol să îşi încheie sezonul!
28
mart.
23:01
FotoHoraţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
28
mart.
23:01
Viorel Moldovan, sfat preţios pentru jucătorul pus la zid de Edi Iordănescu: „La muncă, copile! Trece trenul pe lângă tine”
Vezi toate știrile
Pe același subiect
Helmut Duckadam a spus cine sunt cei doi oameni care nu vor pleca niciodată de la FCSB!
Liga 1 • 22 mart., 20:26
Helmut Duckadam a spus cine sunt cei doi oameni care nu vor pleca niciodată de la FCSB! Mihai Stoica nu se află printre ei!
Helmut Duckadam a vorbit despre desfiinţarea secţiei de fotbal la CSA Steaua
Liga 2 • 18 mart., 18:30
„Nu au niciun viitor!” Helmut Duckadam a vorbit despre desfiinţarea secţiei de fotbal la CSA Steaua, după ratarea play-off-ului
Helmut Duckadam știe de ce Rapid s-a încurcat cu Farul, chiar dacă a învins-o pe FCSB cu 4-0
Liga 1 • 17 mart., 18:47
Helmut Duckadam știe de ce Rapid s-a încurcat cu Farul, chiar dacă a învins-o pe FCSB cu 4-0: „I-a luat aerul rarefiat”
Imagini de senzaţie cu Helmut Duckadam şi soţia lui, cu 20 de ani mai tânără decât el!
Extra • 17 mart., 17:20
FOTO
Imagini de senzaţie cu Helmut Duckadam şi soţia lui, cu 20 de ani mai tânără decât el! Au fost la o aniversare spectaculoasă!
Helmut Duckadam ştie singurul scenariu prin care Ianis Hagi ar putea fi convocat la EURO 2024
Echipa naţională • 15 mart., 9:38
Helmut Duckadam ştie singurul scenariu prin care Ianis Hagi ar putea fi convocat la EURO 2024: „Suntem campioni la impresari!”