Închide meniul
Foto

Imagini incredibile! Peste 150.000 de persoane şi-au luat adio de la Pele, printre care şi sosia legendarului fotbalist. Asemănarea este izbitoare

Reclamă

Valentin Pîrcălabu Publicat: 3 ianuarie 2023, 11:29

Imagini incredibile! Peste 150.000 de persoane şi-au luat adio de la Pele, printre care şi sosia legendarului fotbalist. Asemănarea este izbitoare

Nicanor Ribeior este sosia lui Pele

Profimedia

Peste 150.000 de persoane şi-au luat adio de la Pele, printre care şi sosia legendarului fotbalist. Nicanor Ribeiro a oferit imagini incredibile la stadionul celor de la Santos.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Brazilienii îşi plâng „Regele”. Peste 150.000 de oameni au venit la stadionul din Santos pentru a-şi lua adio de la marele Pele. Sosia lui Pele, Nicanor Ribeiro, i-a adus un ultim omagiu legendarului fotbalist.

Peste 150.000 de persoane şi-au luat adio de la Pele

Peste 150.000 de persoane şi-au luat rămas bun de la legendarul Pele, până marţi dimineaţa, la ora locală 05.00, la stadionul Vila Belrmiro din Santos, anunţă O Globo.

Potrivit Departamentului de Pompieri, porţile Vila Belmiro vor fi închise la ora 10.00 (15.00 – ora României), iar membrii familiei îşi vor putea lua rămas bun de la Pelé. După aceea, sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Pele va părăsi stadionul şi va începe o procesiune de-a lungul Canalului 2, trecând pe bulevardul plajei până la Canalul 6, unde locuieşte mama fostului jucător, Celeste Arantes, care a împlinit 100 de ani în timpul Cupei Mondiale din Qatar.

După sosirea la Canal 6, cortegiul va face sens invers spre locul unde va fi înmormântat Pelé, de data aceasta într-o ceremonie rezervată familiei, la Memorialul Ecumenic Necrópole, din cartierul Marapé, aproape de Vila Belmiro. Municipalitatea Santos (SP) a anunţat că, din cauza procesiunii, vor fi necesare interdicţii şi blocaje rutiere de-a lungul traseului.

Reclamă
Conducerea Memorialului Necropolei Ecumenice a confirmat că Pelé va fi înmormântat la etajul 1 din cauza logisticii de vizitare şi nu la etajul 9 a cimitirului vertical.

Slujba de înmormântarea ar urma să aibă loc între orele locale 12.00 şi 13.00 (17.00-18.00) . Marţi dimineaţă, la ora locală 05.00 (10.00 la Bucureşti), peste 150.000 de persoane trecuseră pe la catafalcul lui Pele, de la stadionul Vila Belmiro.

De asemenea, în jurul orei locale 09.00, la catafalc este aşteptat, pentru un ultim omagiu, şi preşedintele Braziliei, Luiz Inacio Lula da Silva.

Tatăl lui Neymar şi-a făcut apariţia la funerariile lui Pele: „Neymar nu vine şi mi-a cerut să fiu aici”

Tatăl lui Neymar a fost prezent la funerariile lui Pele, care au loc la stadionul Vila Belmiro din Santos. Neymar da Silva Sr a transmis un mesaj de la catafalcul legendei Braziliei. Atacantul PSG, Neymar Jr, a rămas la PSG şi se pregăteşte pentru revenirea pe teren. L-a trimis pe tatăl său la Santos pentru a-i aduce un omagiu „Regelui” Pele.

Reclamă 4 / 0/3

Neymar nu vine şi mi-a cerut să fiu aici. Pentru a sprijini familia. Ştim ce înseamnă să pierzi pe cineva şi nu doar am pierdut un sportiv, am pierdut un cetăţean, omul Pelé, Edson Arantes. Acest lucru ne întristează”, a spus Neymar da Silva Sr.

La catafalcul lui Pele a fost prezent şi Gianni Infantino. Preşedintele FIFA a anunţat că îşi doreşte ca, în amintirea lui Pele, fiecare din ţările afiliate la FIFA să denumească un stadion după numele singurului fotbalist care a câştigat de trei ori Cupa Mondială.

Sosit în Brazilia pentru a asista la ceremonia de înmormântare a lui Pele, Infantino a fost prezent la catafalcul legendarului fotbalist de la stadionul Vila Belmiro.

Pele este etern, iar FIFA îi va aduce un omagiu Regelui! Am cerut tuturor federaţiilor din lume să se ţină un moment de reculegere în memoria lui, înaintea meciurilor. Şi pot să spun acum că le vom cere celor 211 federaţii afiliate să redenumească un stadion, în memoria lui Pele. În fiecare ţară trebuie să existe un stadion cu numele lui. Generaţiile viitoare trebuie să îşi amintească de Pele!”, a spus Infantino, potrivit news.ro.

Mii de persoane stau la rând pentru a-i aduce un ultim omagiu idolului fotbalului brazilian. Înmormântarea lui Pele va avea loc, marţi, începând cu ora 15.00.

Soţia lui Pele, Marcia Aoki, care s-a îmbrăţişat cu fiul legendarului fotbalist, Edinho. „Am ajuns acasă„, a scris Edinho pe Twitter, la o postare în care apare având mâna pe sicriul tatălui său.

Maria Lucia, sora lui Pele, a afirmat că, la 21 decembrie, a fost la spitalul Albert Einstein din Sao Paulo, unde legendarul fotbalist era internat, şi a spus că acesta „simţea”că se apropie sfârşitul.

Reclamă

Am fost cu el în 21 decembrie. Era foarte calm, am vorbit puţin, dar deja mi-am dat seama că simţea, ştia că va pleca. Era foarte credincios, spunea: Totul este în mâinile Domnului. Şi i-am spus: Este adevărat, El ştie când e momentul”, a mărturisit Maria Lucia, în presa braziliană.

În schimb, mama lui Pele, Celeste, în vârstă de 100 de ani, nu ştie că fiul ei a murit: „Nu ştie nimic. E în lumea ei. Deschide ochii când pomenesc de el, dar nu îşi dă seama ce spun”, a afirmat Maria Lucia, în vârstă de 78 de ani.

Recomandări
  • Peste 150.000 de persoane şi-au luat adio de la Pele
  • Imagini incredibile în Brazilia

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
16:58 „Asta îi ajută!” Ioan Andone știe ce avantaj are Dinamo în lupta pentru salvarea de la retrogradare! 16:43 Dan Petrescu a început revoluția la CFR Cluj! Primul jucător care pleacă de la echipa lui Neluțu Varga 16:36 Gică Hagi, genial când a fost întrebat de Manchester City – Real Madrid: „M-ai prins în ofsaid! Am şi momente din astea!” 16:26 PAOK – Club Brugge LIVE SCORE (22:00). Răzvan Lucescu luptă pentru semifinalele Conference League! Meciurile serii din Europa 16:01 „Se rupe” Arena Naţională la derby-ul FCSB – Rapid! Câte bilete s-au vândut deja la meciul ce poate decide matematic titlul! 15:44 Oţelul Galaţi – U Cluj LIVE TEXT (20:30). Corvinul Hunedoara îşi aşteaptă adversara din finala Cupei României. Echipe probabile 15:12 Alex Chipciu, uluit de reacţiile la adresa lui Vlad Chiricheş: „Mi se pare incredibil că lumea a crezut că nu e” 15:06 Oferta pe care a făcut-o Gigi Becali pentru Juan Bauza şi răspunsul pe care l-a dat Adrian Mititelu! 14:17 Au început negocierile cu Carlos Sainz! Ce echipe sunt pe urmele pilotului spaniol: „Are o ofertă foarte profitabilă” 14:01 Valentin Mihăilă a decis unde va juca sezonul viitor! Ce se întâmplă în aceste momente cu colegul lui Dennis Man de la Parma Vezi toate știrile
Citește și