Închide meniul

Investiţie uriaşă la Craiova. S-a aprobat un proiect de peste 70 de milioane de euro pentru o arenă de atletism şi un velodrom

Reclamă

Publicat: 28 martie 2023, 19:11

Investiţie uriaşă la Craiova. S-a aprobat un proiect de peste 70 de milioane de euro pentru o arenă de atletism şi un velodrom

Investiţie uriaşă la Craiova. Zeci de milioane de euro pentru un velodrom

Captură Facebook

S-a aprobat o investiţie uriaşă la Craiova, de peste 70 de milioane de euro. Consiliul Județean Dolj a aprobat studiul de fezabilitate pentru acest proiect.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Construirea complexului sportiv multifuncțional va fi ridicată pe amplasamentul fostului Stadion „Tineretului“, din Craiova. Conform documentației elaborate de proiectant, obiectivul – unic în România, care va include o arenă de atletism și un velodrom concepute să asigure condiții pentru organizarea unor competiții de nivel internațional – presupune o investiție cu valoarea estimată la aproape 370 de milioane de lei, inclusiv TVA.

Investiţie uriaşă la Craiova. S-a aprobat un proiect de peste 70 de milioane de euro

La Craiova va fi realizată o bază modernă, prevăzută cu pistă de atletism – de altfel, singura din țară care corespunde cerințelor de nivel european – și cu un velodrom acoperit – la fel, unic în România și care va oferi condiții moderne de antrenament, pentru că, la ora actuală, cicliștii noștri se pregătesc în Bulgaria.
Ca atare, am contractat o echipă de consultanți în domeniu, care a reușit să obțină toate avizele de la federațiile de profil. De asemenea, avem girul Federației Internaționale de Atletism și al Federației Internaționale de Ciclism, pentru că, prin ceea ce vom construi, ne dorim să respectăm toate standardele în domeniu, în vederea găzduirii unor competiții de nivel european și chiar mondial.

Valoarea investiției în realizarea noii baze este estimată la 73 de milioane de euro, din care 48 de milioane de euro, fără TVA, vizează construirea efectivă a centrului sportiv. Consider că este un proiect de maximă importanță nu doar pentru sportul doljean, ci pentru tot sportul românesc. Anticipez că, timp de 6 – 7 luni pe an, sala va fi ocupată de loturile naționale, care vor ajunge aici pentru a se antrena, cu atât mai mult cu cât în țara noastră nu se găsește nimic asemănător“, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile, conform unui comunicat de presă.

Autorităţile din Craiova au dat detalii tehnice şi despre proiect.

Reclamă

Potrivit indicatorilor tehnico-economici din studiul de fezabilitate, pe amplasamentul fostului Stadion „Tineretului“ va fi edificată o construcție cu parter, subsol și 3 etaje, cu o suprafață desfășurată totală de aproape 35.000 de metri pătrați. Centrul sportiv va include un velodrom de categoria I, proiectat pentru o viteză de 80 – 85 km/h, o pistă de alergare ovală în lungime de 200 de metri, cu 6 culoare, și o pistă dreaptă, de 60 de metri, cu 8 culoare, dar și zone pentru probe precum săritura în înălțime, triplu salt, săritura cu prăjina sau aruncarea greutății. În cadrul complexului se vor mai regăsi vestiare pentru sportivi și arbitri, sală de conferințe, restaurant, spații administrative, sală de forță, precum și tribune cu o capacitate totală de peste 6.000 de locuri„, se mai arată în comunicat.

Un nou stadion în Liga 1! „Bijuteria” va costa 100 de milioane de euro şi va fi gata în 2025

Un nou stadion se va construi în Liga 1, şi va costa 100 de milioane de euro. Noua arena va aparţine clubului FC Argeş, iar anunţul a fost făcut pe pagina oficială a clubului din Trivale.

Guvernul României a aprobat construirea unui nou stadion în Trivale. Arena va purta numele actualei, anume „Nicolae Dobrin”. „În ședința de Guvern de astăzi, 11 ianuarie 2023, a fost aprobată construcția noului nostru stadion. Practic, astăzi au fost aprobați indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiţii ,,Construire stadion Nicolae Dobrin”. Așteptăm cu nerăbdare momentul când vom păși în noua arenă și ne vom bucura împreună de victoriile Argeșului!”, se arată în mesajul postat pe pagina oficială a celor de la FC Argeş.

Reclamă 4 / 0/3

Vestea că FC Argeş va avea un nou stadion a fost anunţată încă din toamnă, de către primarul din Piteşti. Acesta declara la momentul respectiv, că pe noua arena se vor putea disputa şi meciuri în competiţiile europene.

„Ne-am dorit foarte mult să ajungem în această zi. Studiul de fezabilitate e gata. Știu că mulți piteșteni așteptau. Joi intrăm în Consiliul Local și vineri depunem proiectul la CNI.

Cu siguranță va începe anul viitor demolarea, nu știu să vă spun exact când. Iar după demolare, probabil o perioadă de doi ani (n.r – până la finalizarea noii arene).

Asta e marea dorință (n.r – ca FC Argeș să joace în cupele europene pe noul stadion) nu doar a mea, ci a tuturor argeșenilor. Sper să conștientizeze și echipa ce eforturi se fac și să evolueze așa cum ne așteptăm toți”, a declarat Cristian Gentea, primarul din Piteşti.

Recomandări
  • S-a aprobat o investiţie uriaşă la Craiova, de peste 70 de milioane de euro
  • Consiliul Județean Dolj a aprobat studiul de fezabilitate pentru acest proiect

Cine va golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
11:30 Foto„Spaima litoralului” i-a salvat viaţa lui Adrian Mititelu Jr. Dezvăluiri incredibile, din spital, ale „Prinţişorului Craiovei” 11:02 Trei ani de închisoare pentru un suporter care a aruncat cu o petardă în timpul unui meci. Cum şi-a motivat judecătorul sentinţa 10:32 FotoNadia Comăneci, apariţie spectaculoasă pe covorul roşu de la gala Laureus! Imagini alături de Jude Bellingham şi Carlos Alcaraz 9:45 Florinel Coman, avertizat să nu se transfere în Qatar: „Nici pentru 50 de milioane de euro!” 9:13 Shaun Murphy a răbufnit după declaraţiile care au făcut praf teatrul de la Crucible, casa Campionatului Mondial de snooker 8:41 Mircea Rednic aşteaptă oferta lui Dan Şucu pentru a reveni la Rapid: „Un telefon de la domnul Șucu oricând e binevenit” 8:33 VIDEOInter a sărbătorit titlul pe muzică românească! Imagini fabuloase cu hora din vestiar. Piesa care a declanșat nebunia la Milano 8:13 Novak Djokovic, sportivul anului la gala Laureus! Premiu special pentru Jude Bellingham 7:54 FotoAdrian Mititelu Jr, la câteva minute de moarte! Dezvăluiri incredibile după 10 ore de comă. În ce stare se află acum 22
apr.
23:55
VIDEOMiddlesbrough – Leeds 3-4, în AntenaPLAY. Nebunie de meci în Championship. A „plouat” cu goluri spectaculoase!
Vezi toate știrile
Citește și