Închide meniul

Ion Ţiriac a cedat şi renunţă la proiecte de zeci de milioane de euro din România: „Am obosit să mă rog de toată lumea!”

Iulian Focșăneanu Publicat: 13 aprilie 2024, 14:09

Reclamă
Ion Ţiriac a cedat şi renunţă la proiecte de zeci de milioane de euro din România: „Am obosit să mă rog de toată lumea!

Ion Ţiriac a cedat şi renunţă la proiecte de zeci de milioane de euro din România

Ion Ţiriac şi Nadia Comăneci / AS.ro

Ion Ţiriac a dezvăluit că renunţă la două proiecte de zeci de milioane de euro din România. Fostul mare jucător de tenis este revoltat din cauza legislaţiei din ţara noastră şi a anunţat că nu mai are răbdare. A încetat discuţiile atât pentru stadionul de tenis pe care îşi dorea să îl construiască în Bucureşti, cât şi pentru patinoarul din Braşov.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Miliardarul român a făcut anunţul la conferinţa de presă premergătoare turneului de tenis ATP 250 Ţiriac Open. I-a avut alături pe Nadia Comăneci, Ilie Năstase, dar şi pe fiul său Alexandru Ion Ţiriac.

Ion Ţiriac a cedat şi renunţă la proiecte de zeci de milioane de euro din România

Ion Ţiriac dezvăluise, anul trecut, că avea pregătite 30 de milioane de euro pentru construcţia unei arene de tenis în Capitală. Este fericit că a reuşit să aducă un nou turneu ATP în România, după o pauză de 8 ani.

Am adus turneul înapoi. Sunt foarte mândru să spun că Djokovic s-a antrenat în România. Nu mi-a uitat numele. Trei sferturi din succes este aici, pentru că aici s-a antrenat. Doamnelor și domnilor este înapoi. Îi mulțumesc lui Marica și Năstase, lui Cosmin Hodor că a făcut ce a făcut. Îi mulțumesc fiului meu că mi-a dat banii să fac asta.

Probabil și anul viitor vom sta aici. Treaba cu stadionul de 13.000 de locuri este terminată din cauza legislației, cum e terminată și treaba la Brașov. Am obosit și eu să ma rog de toată lumea. Hai să facem ce putem să facem cu turneul ăsta. E cel mai bun pe care l-am avut. E sold out complet la un turneu de 250.

Reclamă

Il păstrăm pe asta și vedem ce se poate face. Ce să vă mai zic? Nu am prea multe, dar având în vedere că 8 ani nu am reușit să jucăm… Suntem o țară grozavă, dar uneori suntem prea mulți români în România”, a declarat Ion Țiriac la o conferinţă de presă.

Averea lui Ion Ţiriac este estimată de forbes.com la 2.1 miliarde de dolari.

Ion Ţiriac nu mai construieşte patinoarul din Braşov

Fundaţia Ion Ţiriac s-a retras din parteneriatul pe care urma să-l aibă cu Primăria Braşov. Magnatul a fost dezamăgit că nu „ar fi primit cu titlu gratuit o bază sportivă ce urma să deservească toţi braşovenii”.

Reclamă 4 / 0/3

Este o scrisoare pe care am primit-o în urma lungilor ședințe de joi și vineri, atât în comisii, cât și în plen. Au fost peste 6 ore de discuții pe marginea acestui subiect.

În condițiile în care contractul proteja în integralitate interesele municipiului, iar riscurile erau asumate de către partea privată.

Ne anunță, prin cale oficială, că se retrage din această construcție, practic din acest parteneriat. Răspunsul pe care l-am primit a fost ferm, Fundația Țiriac se retrage din acest proiect”, a spus Allen Coliban, la începutul acestei luni, citat de radiobrasovfm.ro.

Ţiriac urma să doneze Primăriei Braşov complexul ce va avea şi o sală de judo şi una de scrimă. Conform radiobrasovfm.ro, administraţia locală era cea care ar fi pus la dispoziţie terenul, iniţial.

În acest moment, Braşovul are un Patinoar Olimpic în Parcul Tractorul, unul care a fost inaugurat în 2010. CNI a făcut atunci o investiţie de 9 milioane de euro, iar capacitatea este de 1500 de locuri.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:56 LIVE VIDEOSlovenia – România se joacă ACUM, în AntenaPLAY, la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, Grupa A 14:39 Louis Munteanu, 20.000 de euro salariu pe lună la FCSB! Cât vrea Gigi Becali să plătească pentru transfer 14:13 Bayern Munchen – Real Madrid LIVE TEXT (22:00).  Duel stelar în semifinalele Ligii Campionilor 13:17 EXCLUSIVDecizia luată de conducerea Rapidului după umilinţele din play-off 12:39 Marian Iancu, la un pas de revenirea în fotbalul românesc! Echipa cu care vrea să facă performanţă: „Aş merge şi eu ca acţionar” 12:31 CSA Steaua, sancţionată de Comisia de Disciplină! Echipa din Ghencea va juca fără spectatori! Ce amendă trebuie să plătească 12:10 Statuia lui Dani Alves din oraşul natal a fost retrasă 11:55 Programul complet al Marelui Premiu de la Miami (3-5 mai, AntenaPLAY)! Calificările şi cursele sunt şi pe Antena 3 CNN 11:31 Coventry – Ipswich LIVE VIDEO (22:00, AntenaPLAY). Oaspeţii, meci cu miză uriaşă pentru promovarea în Premier League 11:16 Farul aşteaptă ofertele de milioane de euro ale lui Gigi Becali: „Nu ne permitem să refuzăm” Vezi toate știrile
Citește și