Închide meniul

Ion Țiriac, achiziție de ultim moment! Omul de afaceri și-a cumpărat o „bijuterie” de 10 milioane de dolari

Reclamă

Antena Sport Publicat: 3 noiembrie 2022, 18:45

Ion Țiriac, achiziție de ultim moment! Omul de afaceri și-a cumpărat o „bijuterie de 10 milioane de dolari

Ion Ţiriac a cedat şi a dezvăluit marele său defect

Ion Ţiriac, în cadrul unui eveniment / Hepta

Ion Țiriac a bifat o achiziție de ultim moment. Omul de afaceri român și-a cumpărat o „bijuterie” de 10 milioane de dolari. Este vorba despre un avion ultramodern, care va fi folosit de Țiriac Air, compania aeriană românească a miliardarului de 83 de ani.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ion Țiriac continuă să își dezvolte flota aeriană privată. Ultimul avion din cadrul Țiriac Air a fost achiziționat la finalul lunii octombrie.

Ion Țiriac, achiziție de ultim moment! Omul de afaceri și-a cumpărat o „bijuterie” de 10 milioane de dolari

Miliardarul român a „spart” banca și a plătit 9,45 milioane de dolari pentru Embraer Phenom 300E, un avion construit de compania braziliană Embraer, potrivit boardingpass.ro.

Dacă în comandă se adaugă și funcții personalizate, avionul respectiv poate ajunge la suma de 10 milioane de dolari. Embraer Phenom 300E este o aeronavă ultramodernă, care poate atinge o altitudine de până la 13.716 metri. În plus, noua „bijuterie” din flota lui Ion Țiriac are o autonomie de zbor de aproximativ 3.723 kilometri.

Ion Țiriac a cumpărat un nou avion, Embraer Phenom 300E
Ion Țiriac a cumpărat un nou avion, Embraer Phenom 300E / Embraer Photo

Noul avion cumpărat de miliardarul român a fost livrat deja în România și urmează să fie pus la dispoziția companiei Țiriac Air. Fostul jucător de tenis mai deține un avion Embraer Phenom 300, un Bombardier Global 5000 (YR-TIK), un Gulfstream G200 Galaxy (YR-TII) și un elicopter Leonardo AW139 (YR-TIA).

Reclamă

Bombardier Global 5000 este cel mai performant avion de pe teritoriul României. Ion Țiriac a plătit 30 de milioane de euro în schimbul aeronavei care are o autonomie de zbor de aproximativ 11.000 de kilometri și poate atinge viteza de 900km/h.

Ion Ţiriac pregăteşte o investiţie uriaşă

Ion Ţiriac pregăteşte o investiţie uriaşă pentru a-i ajuta pe micii campioni din România. Miliardarul speră să găsească o jucătoare care să egaleze performanţele Simonei Halep şi nu se uită la bani. E gata să achite un milion de euro.

Suma va fi folosită, din conturile fundaţiei sale, pentru a face noi terenuri de tenis şi vestiare la Complexul Sportiv Ion Ţiriac din Bucureşti.

Reclamă 4 / 0/3

Fostul mare jucător român e cu gândul şi la înfiinţarea unei academii de tenis pe modelul celor pe care le-a văzut în Spania.

„Federaţia Statelor Unite are 850 de academii si cluburi de tenis pentru copii. 850! În fiecare are între 1000 şi 3000 de copii. Selecţie naturală se numeşte, nu vorbim de China şi de alte ţări. La noi e o picătură într-un ocean cu apă, să vedem ce putem să facem.

Pe mine mă bucură enorm să văd aşa ceva, exact ca şi copiii de la hochei. Poate mai iau şi alţii un exemplu de la asemenea organizaţii, să vedem cum le facem mai departe. La şedinţa următoare care este mâine, a Fundaţiei Ţiriac, trebuie să cer alt milion… nu de lei, de euro, care intră în această bază. Cele trei terenuri acoperite, adevărate, din toate punctele de vedere. Terenul de fotbal a fost înlocuit. S-ar putea întâmpla, peste terenul de fotbal, să mai facem alte trei terenuri de zgură în primăvară. Dar să vedem unde facem vestiarele pentru cele trei acoperite.

Noi nu avem încă o academie de tenis, trebuie să mă gândesc cumva, cu colegii mei cum o să facem în primăvară cu cei mai răsăriţi. Pe mine Spania mă încântă, trebuie să ne facem şi noi o legătură. De asta am făcut Fundaţia, ca să facă treburi de astea. Bani avem, nu e o problemă, trebuie să avem însă şi materialul uman. Şi să merite, nu atât investiţia, dar să merite încercarea ca să ajungem unde trebuie„, a declarat Ion Ţiriac.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
22:35 VIDEOImagini COLOSALE din vestiarul Unirii Slobozia, după promovarea în Liga 1! S-a sărbătorit pe „modelul” Inter 22:26 Florinel Coman s-a accidentat în Sepsi – FCSB! Lovitură pentru „Mbappe”, înainte de EURO 2024 22:14 FotoGest fabulos făcut de Florinel Coman, după ce a marcat în Sepsi – FCSB! Cum a „sărbătorit” alături de Vlad Chiricheş 22:01 Jaqueline Cristian, revenire de senzaţie la Madrid! Românca s-a calificat în turul 2 după un meci incredibil 22:00 LIVE VIDEOAEK – Panathinaikos se joacă ACUM în AntenaPLAY! Duel pentru titlu în Grecia! Aris – Olympiacos s-a încheiat 1-1 21:47 Gică Hagi a auzit cât vrea să plătească Gigi Becali pentru Louis Munteanu şi a făcut anunţul momentului: „La suma aia…” 21:40 LIVE TEXTSepsi – FCSB 1-2. David Miculescu a dat lovitura! Florinel Coman, schimbat după ce a deschis scorul 21:39 „Gică Hagi e profesor universitar!” Ilie Dumitrescu, laude la scenă deschisă pentru „Rege”, după Farul – Rapid 3-1 21:25 Unirea Slobozia a promovat în Liga 1 pentru prima oară în istorie! Echipa lui Adrian Mihalcea, succes pe terenul lui CS Mioveni 21:17 Învins de fosta echipă, Marian Aioani a repetat obsesiv patru cuvinte! Explicaţii pentru forma dezastruoasă a Rapidului Vezi toate știrile
Citește și