Închide meniul
Foto

Ion Ţiriac, donație de 150 de milioane de euro! Miliardarul român sparge banca şi face un gest fără precedent: „Eu lucrez la o altă dimensiune”

Antena Sport Publicat: 18 mai 2022, 16:29 / Actualizat: 18 mai 2022, 20:22

Ion Țiriac are o avere de 1,5 miliarde de dolari

Ion Țiriac donează 150 de milioane de euro

Ion Țiriac are o avere de 1,5 miliarde de dolari / Hepta

Ion Ţiriac, donație de 150 de milioane de euro! Miliardarul român sparge banca şi face un gest fără precedent. Suma colosală va fi investită pentru construcția unei baze sportive din Otopeni.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ion Țiriac și-a prezentat oficial noua clădire de birouri din centrul Bucureștiului. În cadrul evenimentului de „5 stele”, fostul mare jucător de tenis român a dezvăluit următorul proiect pe care îl are în vedere.

Ion Ţiriac, donație de 150 de milioane de euro! Miliardarul român sparge banca şi face un gest fără precedent

Omul de afaceri va dona o sumă cuprinsă între 100 și 150 de milioane de euro pentru a construi o bază sportivă de ultimă generație în localitatea Otopeni. Noul proiect va include o academie de tenis cu 30 de terenuri de tenis, o piscină olimpică acoperită, precum și o sală de gimnastică.

Reclamă

„V-am chemat ca să ne lăudăm. Acest teren e aici de 15 ani. Clădirea asta (n.r. – de birouri, ‘Țiriac Tower’) are șarmul ei, în mijlocul Bucureștiului. Și ne mândrim cu ea. Ne lăudăm cu o construcție de 5 stele. Este începutul unei ere pentru Țiriac Imobiliare.

A început cu București și vor urma Timișoara și Brașov. România e în urmă cu ceea ce înseamnă imobiliarele moderne. Beneficiile acestei clădiri vor merge către Federația Internațională Țiriac.

Reclamă

Trebuie să adaug că există o donație de 100-150 de milioane de euro de la Federația Internațională Țiriac. Banii vor fi folosiți la Otopeni. Vom face un hotel, o piscină olimpică acoperită, o sală de gimnastică, un teren de tenis și o academie de tenis cu 30 de terenuri.”, a explicat Ion Țiriac, în cadrul evenimentului de lansare a clădirii sale de birouri.

Planul grandios pregătit de Ion Țiriac: „Eu lucrez la o altă dimensiune”

Așadar, Ion Țiriac pregătește și o nouă arenă, unde vor putea fi găzduite turnee de tenis. Planul respectiv a fost anunțat prima oară în urmă cu câteva săptămâni:

„Să vedem ce-o să facem la Otopeni. Academia Țiriac sau Academia Țiriac-Năstase, să vedem. Vreau să am 30 de terenuri și un central de 7.000 de locuri. Pentru că ăla de la BNR de l-a construit Ceaușescu s-a terminat!

Reclamă 4 / 0/3

Eu lucrez la o altă dimensiune, vreau s-o fac și să rămână. Banii îi am, mai ales după ce-am vândut și turneul de la Madrid. Eu fac în Otopeni în 2 ani, deci în 2024!”, a spus Ion Țiriac, la începutul lunii martie, pentru gsp.ro.

Ion Țiriac, lovitură de 1.2 miliarde de euro

Cu o avere estimată de Forbes la 1.5 miliarde de dolari, omul de afaceri român a luat o decizie care poate fi considerată radicală. A cedat, în ultimii ani, „bijuteriile coroanei”. A renunțat la diviziile de leasing financiar care îi purtau numele, dar și la turneul de tenis de la Madrid.

A vândut Madrid Open și o competiție de golf din Spania către americanii de la IMG și a obținut aproximativ 400 de milioane de euro. Este a doua cea mai importantă vânzare pe care a făcut-o în ultimul deceniu. În 2015 renunța la 45% dintre acțiunile băncii care îi poartă numele pentru aproximativ 700 de milioane de euro.

Ion Țiriac a vândut în ultimii ani și mai multe terenuri, companii și participații la firme, în schimbul cărora ar fi încasat 1.2 miliarde de euro, anunță evz.ro. În condițiile date, fostul jucător de tenis pare a-și vinde, bucată cu bucată, imperiul uriaș pe care l-a construit.

Veniturile obținute le-ar fi transferat către fundația pe care o deține și care sprijină dezvoltarea sportului. Fotbalul nu îl pasionează. Zilele trecute, Ion Țiriac a exclus varianta de a investi la Dinamo. Omul de afaceri consideră că situația în care a ajuns clubul din Ștefan cel Mare e o catastrofă.

Nu ştiu multe despre Dinamo, ştiu că nu joacă bine echipa şi că poate să retrogradeze sau a retrogradat. Nu mă implic, fotbalul nu este sportul meu, poate să se facă 100 de stadioane, trebuie să fie şi cineva care să joace pe acel stadion.

Nu este tristă situaţia de la Dinamo, este un dezastru, aproape o catastrofă. Sunt aceste două cluburi, Steaua şi Dinamo, care au dat glorie peste 50 de ani„, a spus Ţiriac.

Reclamă

Țiriac rămâne unul dintre cei mai bogați oameni de pe mapamond. Forbes îl clasează, astăzi, pe locul 1940 la nivel mondial!

O va învinge Simona Halep pe Paula Badosa, în primul tur de la Miami?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
19:18 Dumitru Dragomir a anunţat scenariul care aruncă în aer lupta la titlu: „Dacă o bate pe FCSB, o să ia campionatul” 19:02 Reacţia ANAD, după ce Cosmin Matei a fost prins dopat! Motivul pentru care fotbalistul lui Sepsi nu este suspendat provizoriu 18:38 „Nu e o pierdere!” Raul Rusescu, mesaj categoric despre o posibilă plecare a lui Risto Radunovic de la FCSB 18:34 Sergio Perez a vorbit despre presiunea uriaşă de la Red Bull: „E un motiv pentru care mulţi piloţi nu au supravieţuit aici” 18:30 „Nu au niciun viitor!” Helmut Duckadam a vorbit despre desfiinţarea secţiei de fotbal la CSA Steaua, după ratarea play-off-ului 18:06 Petrolul Ploieşti – FCU Craiova LIVE TEXT (20:30). Se anunţă un duel încins pe Ilie Oană! Echipele de start 17:53 „Poate destabiliza clasamentul WTA!” Americanii, convinşi să Simona Halep poate reveni în top 17:25 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 18 martie 17:23 EXCLUSIVLaszlo Dioszegi, şocat după ce Cosmin Matei a fost depistat pozitiv! Singurul reproş adus mijlocaşului: „Noi avem o regulă” 17:17 Radu Drăguşin a anunţat obiectivul României la EURO 2024: „S-a ridicat ştacheta! Asta e datoria noastră!” Vezi toate știrile
Horoscopul săptămânii 18 martie – 24 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele

Horoscopul săptămânii 18 martie – 24 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele

Zodii care iubesc sportul. Nativii care adoră să aibă un stil de viață activ

Zodii care iubesc sportul. Nativii care adoră să aibă un stil de viață activ

Formula 1
Pe același subiect
Miliardarul Ion Ţiriac, discurs manifest
Extra • 12:31
FOTO
Miliardarul Ion Ţiriac, discurs manifest: „Nu este macabru ce spun!” Marele regret al vieţii: „Ce-am făcut în viaţa asta?”
La cine a ajuns toată averea lui Ion Țiriac
Diverse • 17 mart., 9:07
FOTO
La cine a ajuns toată averea lui Ion Țiriac: „Am dat totul”. Cele două miliarde de dolari nu sunt la copiii omului de afaceri
Reacția miliardarului Ion Țiriac, când a fost întrebat despre averea lui
Diverse • 15 mart., 11:36
FOTO
„Eu oameni săraci încă nu am văzut” Reacția miliardarului Ion Țiriac, când a fost întrebat despre averea lui: „Nu e macabru!”
Ion Ţiriac o refuză pe Dinamo, dar şi-a dezvăluit planul de milioane
Diverse • 14 mart., 18:59
FOTO
Motivul incredibil pentru care Ion Ţiriac pleacă în Noua Zeelandă: „Fac o treabă nepopulară!”
Ion Țiriac a „luat foc” atunci când a auzit decizia Simonei Halep
Tenis • 14 mart., 8:33
Ion Țiriac a „luat foc” atunci când a auzit decizia Simonei Halep: „E în SUA, nu la Ciofliceni!” De ce s-a enervat miliardarul