Închide meniul

Ivan Kulyak, în centrul unui nou scandal! A purtat medalia olimpică a altui sportiv la concertul de sprijinire a războiului lui Vladimir Putin

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 23 martie 2022, 13:13 / Actualizat: 23 martie 2022, 14:32

Ivan Kulyak, în centrul unui nou scandal! A purtat medalia olimpică a altui sportiv la concertul de sprijinire a războiului lui Vladimir Putin

Ivan Kulyak, în cadrul unui nou scandal

new.sport.ua

Ivan Kulyak, sportivul care a iscat un mare scandal atunci când a apărut pe podium cu simbolul „Z” pe piept, este în cadrul unui nou moment controversat, ce a avut loc la celebrul concert promovat de Vladimir Putin, pe Luzhniki.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Aflat la câţiva metri de liderul de la Kremlin, Kulyak a purtat la gât o medalie olimpică care îi aparţinea altui sportiv rus. Medalia pe care a purtat-o la gât era de la Jocurile Olimpice din 2016, de la Rio, la care acesta nici nu a participat, având abia 14 ani.

Ivan Kulyak, în centrul unui nou scandal

Ucrianeanul Vladislav Geraskevich este cel care a atras atenţia despre gestul controversat al ruşilor. „La gâtul lui atârnă o medalie de la Jocurile Olimpice din 2016. El nu a participat la acea ediţie, având 14 ani.

Probabil că pentru ei e normal să ia lucrurile altora. Despre ce valori olimpice putem vorbi? Astfel de sportivi ar trebui interzişi din arenele sportive pe viaţă. Această fotografie este de la concertul de la Luzhniki, unul menit să sprijine războiul şi crimele din Ucraina”, a spus Geraskevich, citat de new.sport.ua.

Prima reacţie a gimnastului rus care a apărut cu litera „Z” pe piept

Ivan Kulyak, gimnastul rus care a apărut cu litera „Z” pe piept lângă un ucrainean, a oferit prima reacţie după momentul tulburător care a făcut rapid înconjurul presei internaţionale.

Reclamă

Kulyak a fost recent protagonistul unui moment incredibil. Gimnastul rus a apărut la festivitatea de premiere, la proba de paralele de la Doha, îmbrăcat cu un tricou inscripționat cu litera „Z”, devenită simbolul Rusiei în războiul din Ucraina.

„Am răspuns provocării făcute de gimnasta din Ucraina. Ideea de a plasa litera Z pe echipament a apărut după ce ucrainenii ne-au provocat tot timpul, ne-au strigat multe lucruri urâte şi au cerut să fim scoşi din competitie. Nu am ştiut până în ultimul moment dacă vom avea voie sa concurăm.”, a declarat Kuliak, potrivit RIA Novosti.

Rusoaica Valentina Rodionenko, discurs acid la adresa Ucrainei

Valentina Rodionenko, membră a staff-ului naționalei Rusiei, i-a luat apărarea în totalitate lui Ivan Kulyak, spunând că gestul a reprezentat o replică pentru decizia sportivei ucrainence Daniela Batrona.

Reclamă 4 / 0/3

„Cumva a fost nevoie să raspundem acestor provocări! Trebuie să spunem lucrurilor pe nume! Când acea fată de 16 ani din Ucraina (n.r. – Daniela Batrona) nu a urcat pe podium cu sportivii noştri, cum a fost?

Ea probabil nu ştie cum au murit copiii noştri în Donbass. Pentru că noi tăcem și ei spun minciuni, ne calomniază tot timpul. Ni se cere să nu provocăm, dar ei nu se opresc. Nu putem continua să trăim așa!”, a spus Valentina Rodionenko.

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
22:40 Fabrizio Romano a anunţat că Xavi va rămâne la Barcelona! Cine l-a făcut pe antrenorul catalanilor să se răzgândească 22:35 VIDEOImagini COLOSALE din vestiarul Unirii Slobozia, după promovarea în Liga 1! S-a sărbătorit pe „modelul” Inter 22:26 Florinel Coman s-a accidentat în Sepsi – FCSB! Lovitură pentru „Mbappe”, înainte de EURO 2024 22:14 FotoGest fabulos făcut de Florinel Coman, după ce a marcat în Sepsi – FCSB! Cum a „sărbătorit” alături de Vlad Chiricheş 22:01 Jaqueline Cristian, revenire de senzaţie la Madrid! Românca s-a calificat în turul 2 după un meci incredibil 22:00 LIVE VIDEOAEK – Panathinaikos se joacă ACUM în AntenaPLAY! Duel pentru titlu în Grecia! Aris – Olympiacos s-a încheiat 1-1 21:47 Gică Hagi a auzit cât vrea să plătească Gigi Becali pentru Louis Munteanu şi a făcut anunţul momentului: „La suma aia…” 21:40 LIVE TEXTSepsi – FCSB 1-2. David Miculescu a dat lovitura! Florinel Coman, schimbat după ce a deschis scorul 21:39 „Gică Hagi e profesor universitar!” Ilie Dumitrescu, laude la scenă deschisă pentru „Rege”, după Farul – Rapid 3-1 21:25 Unirea Slobozia a promovat în Liga 1 pentru prima oară în istorie! Echipa lui Adrian Mihalcea, succes pe terenul lui CS Mioveni Vezi toate știrile
Citește și