Închide meniul
NEWS ALERT

Jucătorii de la Șahtior și Dinamo Kiev au ajuns în România după calvarul din Ucraina! Răzvan Burleanu i-a așteptat la punctul de frontieră Albița: „Ne exprimăm sprijinul față de victimele acestui război sângeros”. Întâlnire emoționantă

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 28 februarie 2022, 0:45

Jucătorii de la Șahtior și Dinamo Kiev au ajuns în România după calvarul din Ucraina! Răzvan Burleanu i-a așteptat la punctul de frontieră Albița: „Ne exprimăm sprijinul față de victimele acestui război sângeros. Întâlnire emoționantă

Răzvan Burleanu i-a așteptat la intrarea în țară pe jucătorii de la Șahtior și Dinamo Kiev

FRF.ro

Carlos de Pena, cel care are dublă cetățenie (Uruguay și Italia) a mers direct spre aeroportul din Iași. Celelalte 41 de persoane care au scăpat de calvarul din Ucraina au plecat spre Mogoșoaia și își vor căuta bilete pentru a se duce spre țara natală.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Final de coșmar pentru jucătorii de la Șahtior și Dinamo Kiev

Printr-o acțiune comună cu Federația din Ucraina și cea din Moldova, Federația Română de Fotbal, cu sprijinul autorităților din țara noastră, a reușit să aducă în România jucătorii străini de la Dinamo Kiev și Șahtior Donețk.

Grupul format din 42 de persoane, fotbaliștii și familiile acestora, a intrat în România la miezul nopții și a fost așteptat de autocarul echipei naționale a României, care îi va transporta la baza tricolorilor de la Mogoșoaia. Luni, 28 februarie, aceștia vor decola spre țara natală„, se anunță în comunicatul FRF.

Răzvan Burleanu a transmis un mesaj în fața refugiaților și i-a asigurat de tot sprijinul Federației Române de Fotbal.

Acestea sunt momentele când solidaritatea, întrajutorarea sunt valori ale fotbalului care trec de dimensiunile sportive și intră în cele ale umanitarismului. Este modul în care noi, FRF, ne exprimăm sprijinul față de victimele acestui război sângeros din Ucraina. Vom continua să ajutăm fotbalul ucrainean să treacă peste încercări”, a declarat Răzvan Burleanu.

Reclamă

Și Mircea Lucescu a ținut legătura cu mulți dintre fotbaliștii a căror viață a fost în pericol. Junior Moraes a recunoscut că a vorbit în mai multe rânduri cu antrenorul lui Dinamo Kiev.

Am vorbit cu Mircea Lucescu de trei ori de la începerea conflictului. M-a liniștit, Lucescu este ca un tată pentru mine.

A fost inspaimantator (n.r. în Ucraina). Mulțumesc UEFA, Federațiilor de fotbal din Ucraina, Moldova și România pentru scoaterea noastră din Ucraina„, a transmis atacantul de 34 de ani, care a jucat și pentru Gloria Bistrița.

Reclamă 4 / 0/3
Junior Moraes și Răzvan Burleanu
Răzvan Burleanu, alături de Junior Moraes

Fotbaliștii care au ajuns în România și au fost așteptați de Răzvan Burleanu

DINAMO KIEV:
Carlos de Pena (Argentina)
Vitor “Vitinho” dos Santos (Brazilia)

ȘAHTIOR DONEȚK:
Junior Moraes (Brazilia)
Fernando dos Santos Pedro (Brazilia)
Pedro “Pedrinho” Victor da Silva (Brazilia)
David Neres Campos (Brazilia)
Maycon Andrade (Brazilia)
Marcos Antonio (Brazilia)
Vinicius Tobias (Brazilia)
Domilson “Dodô” Cordeiro dos Santos (Brazilia)
Ismaily Golçalves (Brazilia)
Vitor “Vitão” Eduardo da Silva (Brazilia)
Marlon Barbosa (Brazilia)

Toate informațiile despre războiul din Ucraina sunt AICI, pe observatornews.ro!

Mircea Lucescu, declarații tulburătoare după ce a ajuns acasă

Mircea Lucescu a ajuns în România, după invazia Rusiei din Ucraina. Il Luce a vorbit despre situația tragică din Kiev și susține că ucrainenii nu se vor preda ușor, dar și că inima și sufletul său au rămas în capitala Ucrainei.

Soția și membrii familiei mele au văzut imaginile de la TV și m-au rugat de mai multe zile să revin în România. Asta am făcut, după ce am vorbit cu președintele și cu jucătorii. Sunt în contact cu ei, a trebuit să găsesc o modalitate să îi iau de la Kiev. Mai ales pe jucătorii cu familii. Unii dintre ei au mulți copii.

Nu a fost nicio televiziune la baza lui Dinamo. Televiziunea ucraineană nu a vrut să distragă populația și nu au existat imagini multe cu războiul. Multe informații au ajuns la mine de la rude din România și de mai mulți prieteni de peste tot din lume, chiar și de la Brescia.

Ucrainenii sunt un popor mândru, sunt atașați de pământul lor. Pot garanta că vor lupta și că vor rezista mult timp. Oamenii din Rusia, sunt sigur că sunt împotriva războiului. Am văzut imagini cu demonstrații la Sankt Petersburg și Moscova. Președintele Putin a pornit războiul, nu cetățenii ruși. De-abia aștept să mă întorc la Kiev pentru a-mi duce la capăt contractul cu Dinamo, chiar dacă mi se pare greu de crezut că asta se va întâmpla.

Dar nu îmi spuneți că am venit la o viața normală în România. Este o mare greșeală. Sufletul și inima mea sunt la Kiev. Sunt alături de jucătorii mei și de toți care sunt acolo. Sunt norocos că am ajuns în România, dar sunt alături de oameni rămași în Kiev”, a spus Lucescu, citat de new.sport.ua.

Reclamă
Citește și:
Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
12:01 Schimbare majoră în Formula 1, din 2025! 11:49 Mesajul lui Edi Iordănescu după accidentarea teribilă a lui Olimpiu Moruţan, înainte de EURO 2024: „Toţi alături de tine, Oli” 11:40 Mesajul pe care i l-a transmis Dennis Man lui Olimpiu Moruţan, după ce acesta s-a accidentat grav şi ratează EURO 2024! 11:18 Cu ce a ajuns să se ocupe Hakan Şukur în exil, în SUA, şi cum arată acum: „Erdogan mi-a luat tot” 11:15 AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi a fost invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român 10:49 Sepsi – FCSB LIVE TEXT (21:45). Echipa lui Charalambous poate câştiga titlul în această etapă! Echipele probabile 10:24 VIDEOOlimpiu Moruţan ratează EURO 2024! Anunţul oficial făcut de turcii de la Ankaragucu. S-a „rupt” fără să fie atins de nimeni 9:51 Lucian Sănmărtean a dezvăluit de ce a refuzat de 4 ori să lucreze cu Gică Hagi: „Nu o să mai păstrăm chestia aceasta de respect” 9:47 Record negativ pentru Chelsea, înregistrat la umilinţa cu Arsenal! E prima oară când „Albaştrii” păţesc asta într-un sezon! 9:18 FotoOlimpiu Moruţan, OUT de la EURO 2024! Verdictul teribil primit de internaţionalul român după ce s-a accidentat grav în Cupă Vezi toate știrile
Citește și