Închide meniul

Jurgen Klopp, discurs împotriva lui Vladimir Putin după invazia Rusiei în Ucraina. ”Nu înţeleg cum un adult poate pune întreaga lume într-o astfel de situaţie”

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 28 februarie 2022, 10:59

Jurgen Klopp, discurs împotriva lui Vladimir Putin după invazia Rusiei în Ucraina. ”Nu înţeleg cum un adult poate pune întreaga lume într-o astfel de situaţie”

Jurgen Klopp, discurs împotriva lui Vladimir Putin după invazia Rusiei în Ucraina

Profimedia Images

„Este dincolo de puterea mea de înţelegere. Am 54 de ani, aproape 55 de ani şi nu înţeleg cum un adult poate pune întreaga lume într-o astfel de situaţie, în special pe oamenii din Ucraina. Cunosc atât de mulţi ucraineni şi ruşi. Evident, nu este vorba despre oameni, este războiul unui om cu adevărat rău.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Rusia a invadat Ucraina | Jurgen Klopp, reacție dură la adresa lui Vladimir Putin

Trebuie să arătăm solidaritate. Aşa cum este întotdeauna în vremuri întunecate, ai nevoie de momente în care să te gândeşti la ceva. Este un lucru foarte greu de digerat. De acum trei zile, sau de când o fi început, suntem cu toţii în permanenţă la telefon. Foşti jucători de-ai mei sunt probabil acum în război, nu ştiu exact dacă s-au întors direct în ţara lor natală.

Trebuie să arătăm solidaritate şi se pare că facem asta. Se pare că nu-l putem opri pe el (n.r. – Putin), dar cel puţin îi putem pune mai multe probleme decât s-ar fi aşteptat. Poate că asta îi ajută pe oamenii din Ucraina”, a spus Klopp, pentru Viaplay Fotball.

Liverpool a câştigat, duminică seară, Cupa Ligii Angliei, învingând în finală Chelsea, scor 11-10 la lovituri de departajare. La finalul prelungirilor, scorul era 0-0.

Rusia a invadat Ucraina | Englezii, lovitură pentru Rusia!

Federaţia Engleză de Fotbal (FA) a anunţat, duminică seară, într-un mesaj postat în social media, că echipele din Anglia nu vor juca niciun meci cu Rusia în viitorul apropiat, din solidaritate cu Ucraina.

Reclamă

“Din solidaritate cu Ucraina şi pentru a condamna ferm atrocităţile comise de conducerea Rusiei, FA anunţă că nu vom juca împotriva Rusiei în niciun meci internaţional în viitorul apropiat”, a precizat forul.

Federaţia a adăugat că decizia vizează orice potenţial meci la nivel de seniori, la orice categorie de vârstă sau la fotbal paralimpic.

Rusia a invadat Ucraina | Deciziile luate de FIFA

FIFA a anunţat, duminică seară, primele sale decizii împotriva Rusiei în contextul atacării Ucrainei de către ruşi.

Reclamă 4 / 0/3
  • Pe teritoriul Rusiei nu va avea loc nicio competiţie internaţională, iar meciurile “de acasă” se vor juca pe teren neutru şi fără spectatori.
  • Federaţia care reprezintă Rusia va participa la orice competiţie cu numele “Football Union of Russia (RFU)”, nu ca “Rusia”
  • La meciurile la care participă echipe din Rusia nu se va folosi drapelul Rusiei şi nu se va intona imnul Rusiei.

Rusia a invadat Ucraina | FIFA poate suspenda Rusia

FIFA a precizat că discută în continuare cu CIO, UEFA şi alte organizaţii sportive pentru stabilirea unor măsuri sau sancţiuni suplimentare, inclusiv o “potenţială excludere din competiţii”, măsură care ar putea fi aplicată dacă situaţia nu se va îmbunătăţi rapid.

În ceea ce priveşte barajul pentru Cupa Mondială, FIFA a precizat că a luat notă de poziţiile exprimate în social media de federaţiile din Polonia, Cehia şi Suedia, care nu vor să joace împotriva Rusiei, şi a început un dialog cu federaţiile respective. “FIFA va rămâne în contact cu acestea pentru a încerca să găsească împreună cu federaţiile o soluţie potrivită şi acceptabilă”, a adăugat forul.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:39 Gigi Becali l-a comparat pe Florinel Coman cu Diego Maradona: „Asta a făcut la FCSB!”. Propunere în direct de 500.000 de euro 0:21 Decizia luată de Gigi Becali, după gafa colosală a lui Ştefan Târnovanu din Sepsi – FCSB 2-2: „Înseamnă că nu vede bine!” 0:07 „Mi-am bătut joc!” Ştefan Târnovanu şi-a asumat toată răspunderea după Sepsi – FCSB 2-2. Răspuns la ameninţările lui Gigi Becali 0:05 Cât de gravă e accidentarea lui Florinel Coman, din Sepsi – FCSB! Anunţ înaintea confruntării cu Gică Hagi: „Să rupem blestemul!” 24
apr.
23:40
Cum poate deveni FCSB campioană, după remiza cu Sepsi! Roş-albaştrii, la un pas de titlu
24
apr.
22:40
Sepsi – FCSB 2-2. Coman s-a „rupt”, Târnovanu a gafat. Sărbătoarea de titlu a roş-albaştrilor se amână, după un meci de coşmar!
24
apr.
22:40
Fabrizio Romano a anunţat că Xavi va rămâne la Barcelona! Cine l-a făcut pe antrenorul catalanilor să se răzgândească
24
apr.
22:35
VIDEOImagini COLOSALE din vestiarul Unirii Slobozia, după promovarea în Liga 1! S-a sărbătorit pe „modelul” Inter
24
apr.
22:30
VIDEOAEK – Panathinaikos 3-0 şi Aris – Olympiacos 1-1 au fost în AntenaPLAY! Pas uriaş spre titlu pentru AEK. Probleme pentru Lucescu
24
apr.
22:26
Florinel Coman s-a accidentat în Sepsi – FCSB! Lovitură pentru „Mbappe”, înainte de EURO 2024
Vezi toate știrile
Citește și