Închide meniul

Karim Benzema, în centrul unui scandal de proporţii. În Franţa se cere să i se retragă Balonul de Aur!

Iulian Focșăneanu Publicat: 18 octombrie 2023, 18:55

Reclamă
Karim Benzema, în centrul unui scandal de proporţii. În Franţa se cere să i se retragă Balonul de Aur!

Karim Benzema şi-a redeschis contul de Instagram şi a făcut o declaraţie surprinzătoare

Karim Benzema, după ce a ajuns la Al-Ittihad / Profimediaimages

Karim Benzema a ajuns în centrul unui scandal de proporţii în Franţa. Totul după o postare de pe reţelele sociale a fostului star de la Real Madrid. Atacantul în vârstă de 35 de ani a stârnit controverse uriaşe.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Senatoarea partidului Republicanii, Valérie Boyer, a afirmat miercuri, într-o postare social-media, că dacă legăturile fotbalistului Karim Benzema cu Frăţia Musulmană vor fi dovedite, fotbalistului ar trebui să i se retragă atât Balonul de Aur, cât şi cetăţenia franceză.

Karim Benzema, în centrul unui scandal de proporţii

În urmă cu câteva zile, atacantul francez al echipei saudite Al Nassr, Karim Benzema a luat poziţie în conflictul israeliano-palestinian în favoarea populaţiei palestiniene. „Toate rugăciunile noastre pentru locuitorii din Gaza, care sunt din nou victime ale acestor bombardamente nedrepte, care nu cruţă femei sau copii”, a scris el într-un tweet, duminică, 15 octombrie 2023.

Poziţia lui Benzema a fost criticată luni de ministrul de Interne al Franţei, Gérald Darmanin, care îl acuzase pe fostul jucător de la Real Madrid că are legătură cu Frăţia Musulmană, o organizaţie transnaţională considerată teroristă în Franţa. „Domnul Karim Benzema are legături notorii cu Frăţia Musulmană”, a declarat Darmanin pentru canalul francez de ştiri CNews, citat de news.ro.

La câteva zile după declaraţiile ministrului de Interne, senatoarea Republicanilor în Bouches du Rhone, Valérie Boyer, a cerut măsuri punitive împotriva internaţionalului francez: „Dacă afirmaţiile ministrului de Interne sunt adevărate, trebuie să luăm în considerare sancţiuni împotriva lui Karim Benzema. O sancţiune, iniţial simbolică, ar fi retragerea Balonului de Aur. În cele din urmă, trebuie să cerem retragerea cetăţeniei. Nu putem accepta că un cetăţean francez cunoscut la nivel internaţional ar putea dezonora şi chiar să ne trădeze ţara în acest fel”, a scris Valérie Boyer pe X (ex-Twitter).

Reclamă
Reclamă 4

Karim Benzema este şi în acest an pe lista nominalizaţilor la Balonul de Aur, de unde lipseşte Cristiano Ronaldo, pentru prima dată din 2003. Nu a fost inclus nici Neymar, omis la fel ca în 2019 şi 2022.

Cei 30 de nominalizaţi:

Josko Gvardiol (21 de ani, Manchester City/Croaţia)
Jamal Musiala (20 de ani, Bayern München/Germania)
André Onana (27 de ani, Manchester United/Cameroun)
Karim Benzema (35 de ani, Al-Ittihad/Franţa)
Mohamed Salah (31 de ani, Liverpool/Egipt)
Bukayo Saka (22 de ani, Arsenal/Anglia)
Kevin De Bruyne (32 de ani, Manchester City/Belgique)
Jude Bellingham (20 de ani, Real Madrid/Angleterre)
Randal Kolo Muani (24 de ani, PSG/Franţa)
Bernardo Silva (29 de ani, Manchester City/Portugalia)
Khvicha Kvaratskhelia (22 de ani, Napoli/Géorgie)
Nicolo Barella (26 de ani, Inter Milano/Italia)
Emiliano Martinez (31 de ani, Aston Villa/Argentina)
Ruben Dias (26 de ani, Manchester City/Portugalia)
Erling Haaland (23 de ani, Manchester City/Norvegia)
Martin Odegaard (24 de ani, Arsenal/Norvegia)
Ilkay Gündogan (32 de ani, Barça/Allemagne)
Yassine Bounou (32 de ani, Al-Hilal/Maroc)
Julian Alvarez (23 de ani, Manchester City/Argentina)
Vinicius Junior (23 de ani, Real Madrid/Brésil)
Rodri (27 ani, Manchester City/Espagne)
Antoine Griezmann (32 de ani, Atlético Madrid/Franţa)
Lionel Messi (36 de ani, Inter Miami/Argentina)
Lautaro Martinez (26 de ani, Inter Milano/Argentina)
Robert Lewandowski (35 de ani, Barça/Pologne)
Kim Min-Jae (26 de ani, Bayern München/Corée du Sud)
Luka Modric (37 de ani, Real Madrid/Croaţia)
Kylian Mbappé (24 de ani, PSG/Franţa)
Victor Osimhen (24 de ani, Napoli/Nigeria)
Harry Kane (30 de ani, Bayern München/Anglia)

Reclamă

Karim Benzema a dezvăluit de ce a ales Arabia Saudită

Atacantul francez s-a despărţit de Real Madrid şi a semnat cu Al-Ittihad, el fiind doar unul dintre starurile care au părăsit Europa în această vară.

Francezul a recunoscut că încă dinainte de a îşi începe cariera de fotbalist şi-a dorit să ajungă în Arabia Saudită. Acum, el îşi doreşte să ajute cât mai mult ca această ţară să se dezvolte pe plan fotbalistic.

Cu tot ce am făcut și am câștigat cu Real Madrid, am crezut că e un moment bun pentru o provocare nouă. Mult timp, inclusiv înainte de a juca fotbal, mi-am dorit să vin aici. Când a început proiectul fotbalistic în Arabia Saudită părea enorm în toate aspectele. Am dorit să fac parte din această istorie și să ajut ca fotbalul saudit să crească. Este motivul pentru care am venit aici.

Țara m-a întâmpinat cu brațele deschise. Simt dragostea oamenilor și asta mă face să fiu fericit și încerc să întorc această dragoste pe terenul de joc. Există multă pasiune aici și sunt mulțumit de nivelul de joc. Sunt surprins de nivelul din Arabia Saudită pentru că în Europa nu vedem multe meciuri de fotbal de aici. Însă acum se văd mai multe și mai mult pentru numele mari care au semnat”, a declarat Karim Benzema, citat de marca.com.

Ajunge FCSB în grupele UEFA Champions League?

Loading ... Loading ...
Citește și:
23:55

Adrian Mititelu, discurs incendiar de 30 de minute! Îndemn războinic pentru Becali şi Rotaru: „Fraţilor, cereţi ce vreţi!”

23:50

LIVE TEXTPortugalia – Franţa 0-0. Duel stelar pentru semifinalele EURO 2024, între Cristiano Ronaldo şi Kylian Mbappe

23:43

Jannik Sinner, calificare de senzaţie în optimile de la Wimbledon după o oră şi jumătate de joc! Emma Răducanu e şi ea în optimi

23:41

„Dureros!” Julian Nagelsmann, la pământ după ce Germania a fost eliminată de la EURO 2024! Concluziile după meciul cu Spania

23:26

Denis Alibec a anunţat la ce echipă vrea să joace! I-a dat răspunsul final lui Gigi Becali

23:12

FotoToni Kroos, prima reacţie după ultimul lui meci din carieră: „Putem fi mândri”! A rămas minute bune pe teren după ultimul fluier!

1 VIDEOProgramul complet al Marelui Premiu al Austriei! Marea cursă va fi duminică, pe Antena 1 şi în AntenaPLAY (15:45) 2 FotoPovestea emoţionantă de viaţă a lui Andrei Raţiu: „A fost cumplit, dar toate sacrificiile se întorc!” Dezvăluirile lui „Sonic” 3 FotoValentin Mihăilă a semnat chiar din cantonamentul României! Contract pe trei sezoane şi un salariu uriaş 4 VIDEOGeorge Russell a câştigat Marele Premiu de Formula 1 al Austriei! Verstappen, penalizat cu 10 secunde după ce s-a atins cu Norris 5 România – Olanda 0-3, în optimi la EURO 2024. Naţionala României, OUT de la EURO 2024. „Tricolorii” au luptat admirabil 6 FotoReacţia imediată a iubitei lui Valentin Mihăilă, după ce internaţionalul român şi-a decis viitorul. Ami îi e alături la EURO 2024
Citește și