Închide meniul

Kylian Mbappe, devastat de moartea unui tânăr de 17 ani: „Îmi pare rău pentru Franţa mea. O situaţie inacceptabilă!”

Iulian Focșăneanu Publicat: 28 iunie 2023, 11:50

Reclamă
Kylian Mbappe, devastat de moartea unui tânăr de 17 ani: „Îmi pare rău pentru Franţa mea. O situaţie inacceptabilă!

Kylian Mbappe, exclus din lot de PSG

Kylian Mbappe, în timpul unui meci / Profimediaimages

Kylian Mbappe este devastat de moartea unui tânăr de 17 ani. Starul lui PSG a avut o reacţie plină de emoţie după ce a aflat că un adolescent a încetat din viaţă, după ce a refuzat să se conformeze solicitărilor unui poliţist.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Tragedia a avut loc marţi dimineaţă, la Nanterre, în suburbiile Parisului. Nael a refuzat să oprească maşina pe care o conducea, iar aceasta s-a oprit într-un stâlp. Adolescentul ar fi fost, în cele din urmă, împuşcat din apropiere de un poliţist.

Kylian Mbappe, devastat de moartea unui tânăr de 17 ani

Agentul care l-a împuşcat pe Nael a fost plasat în arest şi este acuzat de omor, anunţă mundodeportivo.com. Au fost revolte uriaşe în capitala Franţei şi au fost efectuate 20 de arestări. Mai multe staruri, printre care şi Kylian Mbappe, şi-au manifestat revolta.

Îmi pare rău pentru Franța mea. O situație inacceptabilă. Toate gândurile mele sunt la familia și cei dragi ai lui Naël, acest mic înger care a plecat prea devreme„, a scris Kylian Mbappe pe contul său de Twitter.

Reclamă

O înregistrare video care circulă pe reţelele de socializare arată cum un poliţist îl ţine pe şofer sub ameninţarea armei, apoi trage de la mică distanţă când maşina reporneşte.

În videoclip se aud cuvintele „o să primeşti un glonţ în cap„, fără a putea fi atribuită această frază cuiva anume.

Proteste uriaşe în Franţa

La sfârşitul zilei de marţi, au izbucnit tensiuni între unii locuitori din cartierul Vieux Pont, unde locuia victima, şi Poliţie. Încăierările au devenit din ce în ce mai tensionate, cu focuri de artificii de o parte şi cu focuri de artificii şi gaze lacrimogene de cealaltă parte.

Reclamă 4 / 0/3

O serie de clădiri din Nanterre au fost incendiate. Şcolile primare Pablo Picasso au fost cuprinse de flăcări, la fel ca şi centrul de agrement Gavroches, unde se aflau câteva zeci de animale care au fost salvate. Centrul în sine a fost distrus.

Tensiuni au izbucnit în mai multe oraşe din regiunea Île-de-France, printre care Suresnes, Montfermeil, Colombes, Asnières-sur-Seine, Rueil-Malmaison şi Mantes-la-Jolie, unde primăria districtului Val Fourré a fost devastată de flăcări.

Tensiuni ar fi izbucnit, de asemenea, în mai multe oraşe franceze, printre care Marsilia, Nantes, Bordeaux şi Roubaix. Familia tânărului şofer ucis va depune în zilele următoare o plângere împotriva poliţistului care a tras focurile de armă. Acesta a fost plasat în custodia poliţiei sub acuzaţia de ucidere din culpă.

O a doua plângere va fi depusă pentru fals în acte publice împotriva poliţiştilor „care au susţinut că tânărul ar fi încercat să comită un omor din culpă împotriva lor, încercând să-i lovească, ceea ce este negat formal de înregistrarea video„, spun avocaţii familiei, potrivit news.ro.

Prețul istoric pentru care Kylian Mbappe ajunge la Real Madrid

Kylian Mbappe mai are contract cu PSG până în iunie 2024 şi a anunţat deja conducerea clubului că nu vrea să mai continue după încheierea actualei înţelegeri pe Parc des Princes. Chiar dacă Mbappe a declarat că vrea să mai joace încă un an la Paris, campioana din Ligue 1 nu este dispusă să îl piardă gratis vara viitoare pe atacantul de 24 de ani.

Potrivit psgcommunity.com, PSG şi Real Madrid s-au înţeles pentru suma de 200 de milioane de euro plus alte 50 de miloane de euro sub formă de bonusuri. În total, la 250 de milioane de euro, transferul lui Mbappe la Real Madrid va deveni cel mai scump din istoria fotbalului. Sursa mai sus menţionată anunţă că bonusul este condiţionat de numărul de meciuri pe care Mbappe le va disputa la Real Madrid, dar şi de câştigarea Balonului de Aur, acolo unde francezul se luptă cu Lionel Messi şi Erling Haaland.

Spaniolii anunţau că Real Madrid era dispusă să aştepte un an până la aducerea atacantului francez, dar scrisoarea lui Mbappe prin care anunţa conducerea lui PSG că nu îşi doreşte să îşi prelungească contractul a grăbit lucrurile. De asemenea, plecarea lui Benzema de la Real Madrid îi face loc lui Mbappe pe Bernabeu, în condiţiile în care PSG vrea neapărat să îl vândă pe acesta în vară.

Reclamă
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
19:03 AS Roma – Bayer Leverkusen şi Marseille – Atalanta LIVE TEXT (22:00). Încep semifinalele Europa League şi Conference League 18:43 FotoLovitura uriaşă pe care a dat-o fiica cea mică a lui George Copos! Reacţia milionarului: „Este incredibil, e un fenomen!” 18:36 Alpine a anunţat o mutare importantă! Cine a fost adus pentru a salva sezonul francezilor 17:53 „Dacă faci iar tâmpenia asta…” Basarab Panduru îl avertizează pe Dan Şucu, după „revoluţia” anunţată la Rapid: „Asta e ţurcă” 17:45 Cristina Neagu, discurs războinic înaintea returului infernal cu Metz: „E nevoie de un meci perfect” 17:12 Siyabonga Ngezana a dezvăluit problemele cu care s-a confruntat când a ajuns la FCSB: „A fost primul şoc” 16:40 VIDEOEduard Ionescu, Elena Zaharia şi Ioana Sîngeorzan, victorii pe linie la Saudi Smash 2024, în AntenaPLAY 16:33 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 2 mai 15:44 Germania va avea 5 echipe în Liga Campionilor, în sezonul următor 15:26 Campionatul Mondial de hochei, două super-turnee de tenis de masă şi spectacolul fotbalistic sunt în mai, în AntenaPLAY Vezi toate știrile
Citește și