Volodimir Zelenski l-ar fi îndemnat pe preşedintele american Joe Biden, într-o convorbire telefonică recentă, să nu îl sancţioneze pe oligarhul rus Roman Abramovich, deoarece miliardarul rus ar putea fi un mediator util în negocierile de pace cu Moscova, conform The Wall Street Journal, scrie news.ro.
La începutul lunii martie, oficiali din cadrul Departamentului de Trezorerie al SUA au elaborat un set de sancţiuni în urma invaziei ruse în Ucraina, care îl viza pe Roman Abramovich.
Volodimir Zelenski l-ar fi rugat pe Joe Biden să nu îl sancţioneze pe Roman Abramovich
Când a sosit momentul ca sancţiunile să fie anunţate, odată cu cele impuse de Marea Britanie şi de UE, Consiliul Naţional de Securitate al Casei Albe a transmis Departamentului Trezoreriei să nu le pună în aplicare, motivul fiind acela că preşedintele Ucrainei Volodimir Zelenski i-a solicitat preşedintelui american Joe Biden să amâne sancţionarea oligarhului, care s-ar putea dovedi important în negocierile de pace cu Rusia, potrivit unor surse apropiate situaţiei.
Decizia este uluitoare, în contextul în care Abramovich a fost considerat mereu un apropiat al lui Vladimir Putin, motiv pentru care a şi avut de suferit în ultima lună. Este nevoit să renunţe la pachetul majoritar de acţiuni al clubului Chelsea, pe care îl scosese la vânzare cu 3 miliarde de dolari.
Fosta soție a lui Roman Abramovich se teme că va rămâne fără avere!
Roman Abramovich are o viață total schimbată după ce Rusia a declanșat războiul în Ucraina. Oligarhul rus, considerat un apropiat al lui Vladimir Putin, a fost sancționat drastic de autoritățile din Marea Britanie. Chiar dacă a încercat să vândă de urgență pachetul majoritar de la Chelsea, pentru 3 miliarde de euro, tranzacția a fost blocată, astfel că în conturile sale nu va mai intra niciun ban. Sub lupa Guvernului ar fi și fosta soție a lui Roman Abramovich!
Potrivit thesun.co.uk, Irina Abramovich (54 de ani) s-ar „ascunde” într-un conac de 19 milioane de lire sterline (n.r. 22.6 milioane de euro), din Londra. Femeia „trăiește în frică”, motivul fiind acela că averea ei, estimată la 500 de milioane de lire sterline (n.r. 595 de milioane de euro) ar putea fi următoarea vizată de sancțiuni.
Fosta soție a lui Roman Abramovich, Irina, se teme că ar putea rămâne fără avere
Fosta stewardesă a companiei rusești Aeroflot are cinci copii cu Roman Abramovich și, cel puțin până în acest moment, nu a avut de suferit. Totuși, a primit o sumă uriașă de la oligarhul care a fost 18 ani patronul lui Chelsea. Divorțul lor este cunoscut drept „cel mai costisitor” din istorie. Magnatul rus i-a lăsat fostei sale partenere cel puțin patru locuințe de lux în Marea Britanie.
Printre acestea se numără o proprietate de lux în Sussex, în valoare de 18 milioane de lire sterline, dar și două vile în Londra, în Eaton Square și în Chester Square. În total, Abramovich i-ar fi lăsat la partaj, fostei sale soții, proprietăți evaluate la peste un miliard de dolari (n.r. 900 milioane de euro). Acestea sunt localizate în Londra, Moscova și St. Tropez.
Jurnaliștii de la The Sun anunță că Irina Abramovich s-a ascuns într-un conac de lux în momentul în care militarii din Rusia au invadat Ucraina. Unul dintre foștii agenți de securitate ai femeii a spus că aceasta se teme că stilul ei de viață ar putea fi afectat. Totul pentru că bogăția ei vine de la cel cu care a avut o căsnicie de 16 ani. Roman Abramovich are o avere estimată la 9.4 miliarde de lire sterline (n.r. 11.2 miliarde de euro).
- Volodimir Zelenski ar vrea ca Abramovic să nu fie sancţionat
- Mesajul pe care i l-a transmis lui Joe Biden
- WTT Finals Fukuoka e live în AntenaPLAY, în perioada 20-24 noiembrie
- Cele mai tari meciuri din NBA şi NHL sunt live exclusiv în AntenaPLAY
- Adrian Mutu a intrat în Hall of Fame la Fiorentina! Reacţia „Briliantului” după ce a devenit oficial legendă la Firenze
- Imagini copleşitoare cu soţia lui Rafael Nadal. Nu şi-a putut stăpâni lacrimile în momentul în care soţul său spunea adio tenisului
- România a devenit campioană mondială la Counter-Strike. Câţi bani au primit românii pentru performanţa istorică