Închide meniul

Mihai Neșu, dezvăluiri despre accidentul horror pe care l-a suferit. I-a uluit pe medici: „Nu înțelegeau cum de mai trăiesc. Mi-au spus că 99 din 100 mor”. Cum se simte acum

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 12 aprilie 2022, 11:56

Mihai Neșu, dezvăluiri despre accidentul horror pe care l-a suferit. I-a uluit pe medici: „Nu înțelegeau cum de mai trăiesc. Mi-au spus că 99 din 100 mor. Cum se simte acum

Mihăiță Neșu a rămas paralizat în 2011

AS.ro LIVE

Mihai Neșu a făcut dezvăluiri emoționante într-o ediție specială a emisiunii AS.ro LIVE. Fostul jucător al Stelei și al naționalei României a anunțat cum decurge recuperarea după accidentul horror suferit în perioada în care îmbrăca tricoul lui FC Utrecht.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pe 10 mai 2011, Neșu s-a ciocnit de coechipierul Alje Schut și a rămas întins pe gazon. A fost operat de urgență, iar doctorii au stabilit un diagnostic teribil: ruptură de vertebră cervicală. Neșu a rămas paralizat. Sunt 11 ani de când Mihai Neșu trăiește în scaun cu rotile.

Mihai Neșu, dezvăluiri teribile: „Medicul mi-a spus că nu înțelege cum mai trăiesc”

Fostul internațional român a trecut prin clipe greu de imaginat în Olanda și a reușit să supraviețuiască, chiar dacă pronosticul era rezervat.

Eu sunt bine acum. În 2014 a fost o sincopă în care nu mai funcționa nimic în organism și toată lumea credea că o să mor. Tata, Dumnezeu să-l ierte, era simpatic că venea la spital și se uita pe analize, cum era el doctor, și era într-o stare mai tristă după accidentul meu… eu îl auzeam din salon când vorbea: ‘Aoleu, săracul! Moare copilul, moare copilul!”. Numai așa spunea. Eu îi strigam: ‘Nu mor, stai liniștit!’.

Vedea el că am nu știu ce pe la plămâni… a fost o situație gravă atunci, dar m-a ajutat Dumnezeu să trec și am învățat că trebuie să am mai mare grijă de mine. Nu înseamnă că, dacă ești paralizat, stai așa și nu faci nimic. De prin 2016 am început să fac conștiincios terapie.

Reclamă

Neșu: „Minunea a fost că n-am rămas cu sechele”

Chiar un doctor, la primul control în Olanda, s-a uitat pe dosarul meu și mi-a spus că nu înțelege cum mai trăiesc. A spus că 99 din 100 mor în situația mea. Adică eu am rămas fără oxigen foarte mult timp, chiar dacă a venit repede ambulanța. Totuși a durat puțin și pe lângă asta nu am rămas cu sechele la creier. Am avut ruptă o arteră, inunda sângele în creier… și asta a fost cel mai greu de oprit. Din operația de 5 ore, 3 ore s-au chinuit să oprească sângerarea asta. Minunea a fost că n-am rămas cu sechele după problema asta.

Prognoza lor a fost că n-o să pot să respir niciodată, că nu o să pot să mă mișc niciodată, dar pot mișca singur o mână, destul de bine, pot mânca singur cu ajutorul unor unelte. Chiar zilele trecute mi-am făcut niște teste, să văd cum circulă sângele, și toate sunt ca la un om în activitate fizică„, a declarat Mihai Neșu, care a făcut dezvăluiri teribile la AS.ro LIVE.

Mihai Neșu, campanie de strângere de fonduri

Neșu a sărit în ajutorul celor care au trecut prin probleme similare. Construiește, în Oradea, Complexul de recuperare Sfântul Nectarie, care vine în sprijinul copiilor cu dizabilităţi neuromotorii.

Reclamă 4 / 0/3

Eu am văzut din experiența mea, atunci când nu am făcut terapie… terapie nu trebuie să faci numai cu gândul că fac nu știu câte progrese, trebuie să faci pentru că e important să-ți menții funcțiile vitale sănătoase. Eu am pățit de două ori că eram pe supărat pe viață la început și nu mai voiam să fac terapie și era să mor de vreo două ori. Asta m-a trezit puțin. Din experiența mea vreau să învețe din greșelele mele părinții copiilor cu dizabilități, să nu le mai repete„, a precizat Neșu.

Neșu a demarat un proiect de strângere de fonduri pentru a putea finaliza construcția celui mai mare centru de recuperare, din țară, al copiilor cu dizabilități. Oricine își dorește să îl ajute pe fostul fotbalist o poate face trimițând un SMS cu cuvântul „CRED” la 8844, prin care donează lunar 2 euro.

Recomandări
  • Mihai Neșu a fost invitatul special al lui Cătălin Oprișan
  • Ce a spus fostul fotbalist despre accidentul teribil suferit la Utrecht

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
17:24 Vlad Covaliu a devenit campion mondial la sabie la juniori! Performanţă uriaşă a românului în Arabia Saudită 17:22 „Plecăm cu prima șansă!” Ștefan Târnovanu, mesaj de luptă înaintea derby-ului cu Rapid! Verdict despre lupta pentru titlu 17:06 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 18 aprilie 2024 16:58 „Asta îi ajută!” Ioan Andone știe ce avantaj are Dinamo în lupta pentru salvarea de la retrogradare! 16:43 Dan Petrescu a început revoluția la CFR Cluj! Primul jucător care pleacă de la echipa lui Neluțu Varga 16:36 Gică Hagi, genial când a fost întrebat de Manchester City – Real Madrid: „M-ai prins în ofsaid! Am şi momente din astea!” 16:26 PAOK – Club Brugge LIVE SCORE (22:00). Răzvan Lucescu luptă pentru semifinalele Conference League! Meciurile serii din Europa 16:01 „Se rupe” Arena Naţională la derby-ul FCSB – Rapid! Câte bilete s-au vândut deja la meciul ce poate decide matematic titlul! 15:44 Oţelul Galaţi – U Cluj LIVE TEXT (20:30). Corvinul Hunedoara îşi aşteaptă adversara din finala Cupei României. Echipe probabile 15:12 Alex Chipciu, uluit de reacţiile la adresa lui Vlad Chiricheş: „Mi se pare incredibil că lumea a crezut că nu e” Vezi toate știrile
Citește și