Close

Mihai Neşu, emoţionat până la lacrimi când a vorbit despre Mihai Stoica: „Îi sunt foarte recunoscător. A fost alături de mine”

Avatar photo

De Viviana Moraru
Publicat: 23 septembrie 2022, 13:38
Actualizat: 23 septembrie 2022, 17:26

Mihai Neşu s-a emoţionat până la lacrimi atunci când a rememorat unele sfaturi primite de la Mihai Stoica. Fostul fotbalist susţine că managerul de la FCSB i-a fost alături pe toată perioada în care a evoluat pentru roş-albaştrii.

Reclamă
Mihai Neşu

Mihai Neşu/ Antena Sport

Mihai Neşu susţine că Mihai Stoica a avut o contribuţie majoră în cariera sa. MM a fost cel care l-a sfătuit să nu se transfere la o altă echipă, într-o perioadă în care nu evolua pentru FCSB.

Reclamă

Mihai Neşu, emoţionat când a vorbit despre Mihai Stoica

Mihai Neşu a fost întrebat despre momentul în care l-a vizitat pe Mihai Stoica la închisoare. Fostul fotbalist a dezvăluit că a făcut acest lucru cu drag, MM fiind omul la care mergea pentru sfaturi, în perioada în care evolua la FCSB.

Totodată, Neşu a rememorat unele întâmplări, în care managerul general de la FCSB i-a fost alături în perioade dificile din cariera sa.

„(n.r. De ce te-ai dus să-l vizitezi pe Mihai Stoica la închisoare?) Fiindcă atunci când am fost eu accidentat în 2006, când am jucat în Champions League cu Real Madrid și Lyon, chiar înainte de meciul cu Real din tur mi-am rupt ligamentul colateral intern la un meci la Iași. Nedorind să pierd meciul cu Real, am vorbit cu doctorul Codorean, cu doctorul Paligora, care erau atunci la Steaua și i-am întrebat: „Eu pot să joc cu ligamentul ăsta rupt?”

Reclamă

M-au băgat până la urmă la un meci de Cupă, înainte de meciul cu Real Madrid din tur, și totul a mers bine până am dat o pasă de la jumateatea terenului, cu dreptul, și atunci am rupt și mai tare ligamentul. Am fost foarte dezamăgit și n-am mai vrut să aud nimic, de nicio recuperare, am vrut să mă duc direct la Bologna, să mă operez. Primul gând a fost să mă duc la MM în birou, să-i zic. El a fost foarte deschis, a fost alături de mine și mi-a zis: „Du-te, orice ai nevoie mă suni”. M-am dus Bologna și mi-au închiriat mașină acolo, mi-au închiriat tot.

În cele trei luni cât am fost accidentat, mi-au plătit și primele pe care le-au luat băieții, au avut foarte mare grijă de mine. Și de-atunci sunt foarte recunoscător pentru tot„, a declarat Mihai Neşu, conform gsp.ro.

Mihai Neşu, recunoscător lui Mihai Stoica

Ulterior, Mihai Neşu a mai povestit un moment în care sfatul lui MM Stoica a contat enorm. Emoţionat, Neşu a dezvăluit că managerul de la FCSB a fost cel care l-a îndemnat să nu se transfere la Galaţi, într-o perioadă în care nu bifa minute pentru FCSB. Neşu a oferit detalii şi despre vizita pe care i-a făcut-o lui Mihai Stoica în închisoare. Fostul jucător i-a făcut o surpriză oficialului de la FCSB.

„În perioada când era Walter Zenga antrenor, nu jucam așa de mult și, la un moment dat, am zis că vreau să joc. Eram tânăr și m-am dus tot la MM, i-am spus că vreau să joc. Și-mi zice: „Eu pot să-ți rezolv oricând să mergi să joci la Galați, dar te-aș sfătui să stai aici până la sfârșitul sezonului”. Asta era la începutul iernii, când puteai să mergi împrumut.

Am ascultat gândul lui și atunci, chiar la sfârșitul sezonului, venise nea Țiți antrenor (n.r. – moment în care a început să joace). Apoi a venit Protasov, care m-a iubit ca pe propriul lui fiu. Practic, dacă eu nu ascultam de MM și plecam la Galați, cine știe ce se alegea … adică, puțini se mai întorc la Steaua.

Neşu: „Cu drag am fost să-l vizitez pe MM la închisoare”

(Reporter: Un sfat ți-a salvat cariera, într-un fel sau altul) Da! Pentru aceste lucruri am fost foarte recunoscător și sunt și acum. Cu drag am fost să-l vizitez pe MM și a fost o vizită frumoasă, chiar ne-am adus aminte, am povestit. A fost simpatic că ne-am dus acolo și, pentru că m-am dus eu, i-au dat voie să iasă un pic mai repede în pauza în care trebuiau să iasă toți deținuții, era acolo o zonă cu mese. Ne-am dus, am stat de povești vreo oră. Iar când să plecăm, au venit toți de-acolo (n.r.- deținuții) și jumătate dintre ei erau din Oradea.

Toți erau: „Mihăiță, ce faci?”, iar eu le-am zis: „Dar aici e Oradea, s-a mutat Oradea la Jilava?”. A fost o întâmplare foarte simpatică. Și acum, când vin la București, mă duc la meciuri, fiindcă îmi sunt dragi foștii colegi”, a mai spus Mihai Neşu, pentru aceeaşi sursă citată mai sus.

Mihai Neşu a bifat peste 100 de meciuri la FCSB, în toate competiţiile. Fostul fundaş stânga a câştigat trei titluri de campion, în 2001, 2005 şi 2006.

Reclamă
Citește și:

EMISIUNI

Dan Petrescu, la AS.ro LIVE

Ultimele știri
11:48 Mihai Stoica și-a ieșit din minți după ce FCSB a fost din nou refuzată: ”Acum chiar m-am enervat!” 11:02 Ciprian Marica a răbufnit după România – Bosnia 4-1: ”Ar fi o nebunie totală să îl schimbăm pe Edi Iordănescu! Nu mai vreau circ!” 10:30 VIDEOAS.ro LIVE | Ionuț Rada a fost invitatul lui Cătălin Oprișan! Povești de senzație cu fostul campion al României 10:03 Gică Popescu, verdict categoric despre viitorul lui Edi Iordănescu: ”Un antrenor este ţinut de rezultate! Din păcate, el nu le-a avut!” 9:46 Anamaria Prodan nu a mai ținut cont de nimic. Ce a putut spune despre botezul micuțului Liam, fiul lui Laurențiu Reghecampf și al amantei Corina Caciuc 9:39 Giovanni Becali cere sprijin total pentru Edi Iordănescu: ”Nu are rost să discutăm!” 9:01 La mulți ani, Simona Halep! Concluziile unui an cu o colaborare cu Patrick Mouratoglou, un divorț și o operație 9:00 Dumitru Dragomir, val de ironii după România – Bosnia 4-1: ”Operație reușită, pacientul mort! Joacă fiecare ce știe, asta-i valoarea!” 8:36 Deian Sorescu, cu capul în pământ după România – Bosnia 4-1: “O victorie tristă! Trebuie să ne ridicăm!” 8:21 Mihai Stoichiță, moment de uluială în direct la TV! Nu știa că România a retrogradat în Liga Națiunilor. ”Nu ştiu care e regulamentul”
Pe același subiect
Mihai Stoica
Fotbal intern • 11:48
Mihai Stoica și-a ieșit din minți după ce FCSB a fost din nou refuzată: ”Acum chiar m-am enervat!”
Mihai Stoica, într-o conferință de presă
Echipa naţională • 0:37
Mihai Stoica l-a făcut praf pe George Puşcaş, după România – Bosnia 4-1: „Nu poate păcăli pe nimeni! El, marele fotbalist de la națională…”
Mihai Stoica, cu mâinile în cap în timpul unui meci
Echipa naţională • 26 sept., 21:58
Mihai Stoica, val de ironii la adresa României U20: „Naţionala sub 0!”. Ce a putut spune după un nou eşec suferit de Daniel Pancu
Close