Închide meniul

Mihai Neşu, mărturii emoţionante din scaunul cu rotile: „Sunt fericit că prognoza medicilor nu s-a adeverit!”. Ce îl impresionează acum

Iulian Focșăneanu Publicat: 11 aprilie 2023, 22:19

Mihai Neşu, mărturii emoţionante din scaunul cu rotile: „Sunt fericit că prognoza medicilor nu s-a adeverit!. Ce îl impresionează acum

Mihai Neşu, mărturii emoţionante din scaunul cu rotile

Mihai Neşu/ Antena Sport

  • Mihai Neşu a împlinit 40 de ani
  • În 2011 a suferit un teribil accident

Mihai Neşu (40 de ani) a făcut noi mărturii emoţionante, din scaunul cu rotile. Fostul fundaş al Stelei continuă recuperarea după ce a suferit un accident teribil, în urmă cu 12 ani, antrenamentele celor de la FC Utrecht. Medicii au reuşit să îi salveze viaţa, dar i-au pus un diagnostic teribil: ruptură de vertebră cervicală.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Din 2011, Mihai Neşu se luptă pentru a-şi reveni. Nu s-a mulţumit cu atât şi a venit şi în ajutorul celorlalţi români care au dizabilităţi neuromotorii. Construiește, în Oradea, Complexul de recuperare Sfântul Nectarie. A strâns, din donaţii, 3.8 milioane de euro în 22 de luni.

Mihai Neşu, mărturii emoţionante din scaunul cu rotile

Din cauza întârzierilor, a fost nevoit să amâne deschiderea complexului. Momentul festiv era programat în luna septembrie şi va avea loc, cel mai probabil, la începutul anului viitor. Mihai Neşu a ţinut să le mulţumească celor care l-au ajutat şi anunţă că şi-a găsit fericirea.

Reclamă

Mă impresionează foarte mult tot sprijinul oamenilor de după accident. Asta e cel mai impresionant lucru din viața mea, după accident, dragostea oamenilor pentru mine.

Sunt fericit că, după atâția ani, prognoza medicilor de la început nu s-a adeverit, când ziceau că n-o să pot să respir singur și n-o să pot mișca nimic, mă bucur că pot să repir singur și pot să-mi conduc singur scaunul (n.r. dă din mână)„, a declarat Mihai Neşu pentru sport.ro.

Reclamă

Mihai Neşu a vorbit şi despre cel mai dificil moment prin care a trecut după accidentul îngrozitor suferit în Olanda.

În 2014 am avut o problemă de sănătate și am ajuns la Spitalul de Urgență din Oradea și cam toată lumea din jur credea că mor și atunci a fost un pic de panică„, a spus fostul fundaş al Stelei.

Mihăiţă Neşu primeşte o pensie infimă, de 100 de euro, din partea statului român. La aceasta se adaugă o pensie de însoţitor în valoare de 300 de euro. De asemenea, Mihăiţă Neşu mai primeşte o pensie de 3000 de euro de la statul olandez.

Reclamă 4 / 0/3

Patronul FC Utrecht sare în ajutorul lui Mihai Neşu

Patronul FC Utrecht a anunţat că sare în ajutorul lui Mihai Neşu. Frans van Seumeren nu a uitat de fostul fotbalist, care a suferit un accident teribilşi a rămas imobilizat într-un scaun cu rotile.

Mereu am avut o relație specială cu el, pentru că e un tip foarte de treabă. Știți, câteodată ai un sentiment bun față de cineva, fără să vorbești prea mult. Așa fost cu Neșu.

Da (n.r. dacă încă păstrează legătura cu el), câteodată vorbim la telefon, iar acum … (strigă către soția lui: Gonnie, când mergem în România?). Da, la începutul lunii mai venim în România, să vizităm acolo proiectul lui Mihai.

Este un tip incredibil! Cred că a fost foarte important pentru el, pentru forța lui mentală, să aibă ceva pentru care să tragă. El e un luptător, avea nevoie să vadă că ceva merge, avea nevoie de un proiect de succes. De asta merg în România. Vreau să fiu la fața locului și să văd dacă pot ajuta cumva.

Trebuie să spun că a fost o perioadă în care era foarte trist. Era foarte jos, era la pământ. Dar a găsit forța de a se schimba și de a redeveni luptătorul care obișnuia să fie mereu pe terenul de fotbal. Minunat! E fantastic că poate să facă ceea ce face acum. De-asta e un om atât de special!„, a declarat Frans van Seumeren pentru gsp.ro.

Frans van Seumeren are 72 de ani şi are o avere estimată la peste 350 de milioane de euro. Este unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri din Olanda.

Reclamă

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
28
mart.
23:35
Simona Halep nu va participa la Stuttgart! Anunţul organizatorilor turneului din Germania
28
mart.
23:35
Pierdere importantă pentru FCSB înainte de meciul cu Farul! Fotbalistul lui Gigi Becali care e în pericol să îşi încheie sezonul!
28
mart.
23:01
FotoHoraţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
28
mart.
23:01
Viorel Moldovan, sfat preţios pentru jucătorul pus la zid de Edi Iordănescu: „La muncă, copile! Trece trenul pe lângă tine”
28
mart.
22:16
VideoCampioana europeană Mihaela Cambei e gata să dea lovitura la Cupa Mondială de haltere, LIVE în AntenaPLAY! Cum se pregăteşte
28
mart.
22:15
Reacţia lui Edi Iordănescu după ce Gică Hagi l-a lăudat pe Ianis Hagi şi a dat de înţeles că trebuie să fie la EURO 2024
28
mart.
21:50
Eliza Samara – Wang Yidi (vineri, 07:30, AntenaPLAY), duel pentru sferturile de finală de la WTT Champions Incheon 2024
28
mart.
21:37
VideoAlimentele care le dau energie „tricolorilor” din naţionalele de tineret ale României! Puştii le recomandă tuturor românilor
28
mart.
21:29
Cum a trăit Toto Wolff momentul în care Lewis Hamilton i-a spus că pleacă la Ferrari: „Cred că a fost dificil pentru el”
28
mart.
20:30
Anunţul lui Andrei Nicolescu după decizia teribilă primită de Dinamo: „Vom ataca”! Planul „câinilor” pentru a scăpa de sancţiune!
Vezi toate știrile
Pe același subiect
La mulţi ani, Mihai Neşu! Fostul internaţional a împlinit 41 de ani
Fotbal • 19 feb., 16:51
La mulţi ani, Mihai Neşu! Fostul internaţional a împlinit 41 de ani
Mihai Neșu nu și-a putut stăpâni emoțiile după calificarea României la EURO 2024
Echipa naţională • 25 dec., 15:23
Mihai Neșu nu și-a putut stăpâni emoțiile după calificarea României la EURO 2024: „Aproape mi-au dat lacrimile”
Mihai Neșu, declarații emoționante înainte de Crăciun
Extra • 24 dec., 11:29
Mihai Neșu, declarații emoționante înainte de Crăciun. Cadoul pe care și-l dorește: „Asta e dorința de opt ani!”
Mihai Neşu, invitat la antrenamentul FCSB-ului de la Oradea
Cupa României • 26 sept., 22:03
FOTO
Mihai Neşu, invitat la antrenamentul FCSB-ului de la Oradea. Sute de oameni au venit să îi vadă pe roş-albaştri
Mihai Neșu, declarații emoționante înainte de Crăciun
Extra • 31 aug., 13:07
Ultimele detalii despre proiectul de suflet al lui Mihai Neşu. Fostul jucător al Stelei, nelipsit de pe şantier!