Închide meniul

Patronul FC Utrecht sare în ajutorul lui Mihai Neşu. Milionarul este aşteptat în România: „Vreau să fiu la faţa locului!”

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 28 martie 2023, 16:59

Patronul FC Utrecht sare în ajutorul lui Mihai Neşu. Milionarul este aşteptat în România: „Vreau să fiu la faţa locului!

Mihai Neşu, mărturii emoţionante din scaunul cu rotile

Mihai Neşu/ Antena Sport

Patronul FC Utrecht sare în ajutorul lui Mihai Neşu. Frans van Seumeren nu a uitat de fostul fotbalist, care a suferit un accident teribil în urmă cu 12 ani şi a rămas imobilizat într-un scaun cu rotile.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pe 10 mai 2011, Neșu s-a ciocnit de coechipierul Alje Schut și a rămas întins pe gazon. A fost operat de urgență, iar doctorii au stabilit un diagnostic teribil: ruptură de vertebră cervicală. Neșu a rămas paralizat.

Patronul FC Utrecht sare în ajutorul lui Mihai Neşu

Neşu a lăsat în urmă momentul care i-a schimbat viaţa şi construiește, în Oradea, Complexul de recuperare Sfântul Nectarie, care vine în sprijinul copiilor cu dizabilităţi neuromotorii. Frans van Seumeren vrea să vadă cu ochii săi proiectul lui Mihai Neşu.

Mereu am avut o relație specială cu el, pentru că e un tip foarte de treabă. Știți, câteodată ai un sentiment bun față de cineva, fără să vorbești prea mult. Așa fost cu Neșu.

Da (n.r. dacă încă păstrează legătura cu el), câteodată vorbim la telefon, iar acum … (strigă către soția lui: Gonnie, când mergem în România?). Da, la începutul lunii mai venim în România, să vizităm acolo proiectul lui Mihai.

Reclamă

Este un tip incredibil! Cred că a fost foarte important pentru el, pentru forța lui mentală, să aibă ceva pentru care să tragă. El e un luptător, avea nevoie să vadă că ceva merge, avea nevoie de un proiect de succes. De asta merg în România. Vreau să fiu la fața locului și să văd dacă pot ajuta cumva.

Trebuie să spun că a fost o perioadă în care era foarte trist. Era foarte jos, era la pământ. Dar a găsit forța de a se schimba și de a redeveni luptătorul care obișnuia să fie mereu pe terenul de fotbal. Minunat! E fantastic că poate să facă ceea ce face acum. De-asta e un om atât de special!„, a declarat Frans van Seumeren pentru gsp.ro.

Frans van Seumeren are 72 de ani şi are o avere estimată la peste 350 de milioane de euro. Este unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri din Olanda.

Reclamă 4 / 0/3

Mihai Neşu a împlinit 40 de ani

Mihai Neşu a împlinit, pe 19 febriarie, 40 de ani. Fostul fundaș al Stelei a primit mai multe mesaje emoționante din partea oamenilor de fotbal, prieteni sau foști colegi, care l-au felicitat cu ocazia zilei de naștere.

Mihai Neșu a fost felicitat de mulți oameni importanți din fotbal, fie foști colegi, sau buni prieteni de-ai săi. Printre aceștia s-au numărat Gică Hagi, Cosmin Olăroiu, Victor Pițurcă, George Ogăraru, Dorin Goian, Mirel Rădoi, dar și actuali fotbaliști de la FCSB, precum Darius Olariu sau Tavi Popescu.

Bună, Mihai! De ziua ta de naștere vreau să-ți urez la mulți ani din toată inima! Să fii sănătos, spor în proiectul tău! Știu că vei face lucruri mari”, i-a transmis Gică Hagi.

Și fotbaliști străini i-au adus un gând bun. Dries Mertens, fostul star de la Napoli, este impresionat de inițiativa lui Mihai Neșu și i-a transmis și el un mesaj superb de ziua sa.

Salut, Mihai! Vreau să știi că sunt foarte mândru de tine! Ai pornit de la zero un proiect și l-ai transformat în ceva special! Abia aștept să vizitez centrul de recuperare! Vârsta de 40 ani e una specială, îti urez la mulți ani și abia aștept să te văd!”, a fost mesajul lui Mertens.

Mihai Neșu, dezvăluiri despre accidentul horror pe care l-a suferit

Eu sunt bine acum. În 2014 a fost o sincopă în care nu mai funcționa nimic în organism și toată lumea credea că o să mor. Tata, Dumnezeu să-l ierte, era simpatic că venea la spital și se uita pe analize, cum era el doctor, și era într-o stare mai tristă după accidentul meu… eu îl auzeam din salon când vorbea: ‘Aoleu, săracul! Moare copilul, moare copilul!”. Numai așa spunea. Eu îi strigam: ‘Nu mor, stai liniștit!’.

Vedea el că am nu știu ce pe la plămâni… a fost o situație gravă atunci, dar m-a ajutat Dumnezeu să trec și am învățat că trebuie să am mai mare grijă de mine. Nu înseamnă că, dacă ești paralizat, stai așa și nu faci nimic. De prin 2016 am început să fac conștiincios terapie.

Reclamă

Chiar un doctor, la primul control în Olanda, s-a uitat pe dosarul meu și mi-a spus că nu înțelege cum mai trăiesc. A spus că 99 din 100 mor în situația mea. Adică eu am rămas fără oxigen foarte mult timp, chiar dacă a venit repede ambulanța. Totuși a durat puțin și pe lângă asta nu am rămas cu sechele la creier. Am avut ruptă o arteră, inunda sângele în creier… și asta a fost cel mai greu de oprit. Din operația de 5 ore, 3 ore s-au chinuit să oprească sângerarea asta. Minunea a fost că n-am rămas cu sechele după problema asta.

Prognoza lor a fost că n-o să pot să respir niciodată, că nu o să pot să mă mișc niciodată, dar pot mișca singur o mână, destul de bine, pot mânca singur cu ajutorul unor unelte. Chiar zilele trecute mi-am făcut niște teste, să văd cum circulă sângele, și toate sunt ca la un om în activitate fizică”, a declarat Mihai Neșu, care a făcut dezvăluiri teribile la AS.ro LIVE.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
8:30 Lupta dintre Mike Tyson şi Jake Paul va fi considerată meci profesionist 8:22 Dan Petrescu are un contract record la CFR Cluj! Anunţul făcut de Neluţu Varga: „Nu se compară nimeni cu el” 8:14 John Higgins, uriaş la Campionatul Mondial de snooker! E în sferturi după o revenire memorabilă în decisiv. Tabloul complet 7:37 VIDEOBogdan Lobonţ, lăsat cu mâna întinsă de Cristi Săpunaru. Moment ruşinos pentru antrenor, după Rapid – Craiova 1-2 0:09 Costel Gâlcă, după ce echipa lui a învins-o în prelungiri pe Rapid: „Puteam câștiga la 3 goluri diferență” 29
apr.
23:52
Basarab Panduru l-a atacat pe Dan Şucu: „Te faci de râs, te-ai trezit că nu vinzi mobilă aici!”
29
apr.
23:50
VIDEOPreston North End – Leicester City 0-3 a fost în AntenaPLAY. Oaspeţii au făcut spectacol total în Championship
29
apr.
23:41
„Nu trebuie să acordăm atenţie rezultatelor” Bogdan Lobonţ, reacţie surprinzătoare după Rapid – Universitatea Craiova 1-2
29
apr.
23:36
Mircea Lucescu, semnal de alarmă pentru Rapid: „E imposibil să câştigi aşa campionatul”! Sfatul pe care i l-a dat lui Dan Şucu!
29
apr.
23:00
Corona Braşov a scris istorie în voleiul românesc şi a câştigat titlul naţional
Vezi toate știrile
Citește și