Închide meniul

Mircea Lucescu se afla în Turcia în timpul cutremurelor devastatoare: „Am simțit tot! Mi-am adus aminte de Bucureștiul din ’77!”

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 6 februarie 2023, 18:57

Mircea Lucescu se afla în Turcia în timpul cutremurelor devastatoare: „Am simțit tot! Mi-am adus aminte de Bucureștiul din 77!

Mircea Lucescu a avut ofertă de a pleca de la Dinamo Kiev

Mircea Lucescu este antrenorul celor de la Dinamo Kiev / Profimedia Images

Mircea Lucescu se afla în Turcia în timpul cutremurelor devastatoare de pe 6 februarie, care au lăsat în urmă peste 2.000 de morți. Marele antrenor român a devzăluit că a simțit în întregime primul seism din Turcia, care a înregistrat o magnitudine de 7.8. Epicentrul cutremurului a fost localizat în zona de sud-est a Turciei. Există consecințe teribile și în Siria.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Lucescu se afla în cantonament în Antalya, alături de Dinamo Kiev, când hotelul în care era cazat alături de jucătorii săi a început să se miște luni, în jurul orei 4 dimineața.

Mircea Lucescu se afla în Turcia în timpul cutremurelor devastatoare: „Am simțit tot!”

Mircea Lucescu a fost trezit din somn de seismul puternic, care s-a resimțit timp de câteva zeci de secunde. Din fericire pentru „Il Luce”, seismul nu a avut o intensitate foarte mare în stațiunea Belek, din Antalya, unde Dinamo Kiev efectuează cantonamentul de iarnă.

În acele clipe de groază, Lucescu și-a amintit de cutremurul din 1977, care a făcut ravagii în București.

„Am simțit tot, a fost o situație mai delicată să te trezești pe la 4.30, într-o clădire care se mișcă. Nu e simplu, dar pentru noi nu a fost nimic, pentru cei de acolo cred că a fost îngrozitor.

Reclamă

Nu m-am panicat, dar ma gândesc cu groază la ce poate fi acolo, am văzut câteva imagini de și mi-am adus aminte de Bucureștiul din ’77″, a spus Mircea Lucescu, pentru Antena 3 CNN.

Un cutremur foarte puternic, cu magnitudinea de moment evaluată de USGS la 7,8 s-a produs luni dimineaţă devreme, la adâncimea de 17,9 kilometri, în partea de sud a Turciei, în provincia Gaziantep, în apropiere de graniţa cu Siria. Bilanţul victimelor depăşeşte 2.300 de morţi în ambele ţări.

Ulterior, în jurul prânzului, s-a produs un nou cutremur de 7.5 grade pe scara Richter, în aceeași zonă.

Reclamă 4 / 0/3

Acesta este unul dintre cele mai puternice cutremure din ultimii 100 de ani în Turcia, iar replici au avut loc în regiune, surpând case şi scoţând oameni în stradă.

Peste 1.700 de clădiri au fost avariate în zece oraşe turceşti, a anunțat vicepreşedintele turc Fuat Oktay.

Marius Șumudică, înmărmurit după catastrofa care a lovit Turcia: „Sunt devastat!”

Marius Șumudică s-a arătat extrem de afectat de cataclismul produs în Turcia, țară de care a rămas atașat în urma experiențelor petrecute acolo, în cariera de antrenor.

Tehnicianul de 51 de ani, aflat în prezent la Al-Raed, în Arabia Saudită, a dezvăluit că unul dintre foștii săi jucători de la Yeni Malatya a fost prins sub dărâmături.

„Sunt devastat de tot ceea ce s-a întâmplat în Turcia. Sunt două dintre echipele unde am lucrat în orașele respective, atât Malatya, cât și Gaziantep. Am prieteni, am rămas în relații bune cu oameni de acolo. Am fost foarte îngrijorat de dimineață când am văzut, aveam foarte multe apeluri, foarte multe mesaje.

Un fost jucător al lui Marius Șumudică, prins sub dărâmături după cutremurele devastatoare din Turcia

Am încercat să iau legătura, din păcate, din câte știu, al treilea portar pe care l-am avut la Malatya, până acum o oră sau două nu fusese scos de sub dărâmături. Este o tragedie imensă, astea sunt mari catastrofe cu care te poți întâlni în viață.

Sunt aproape de ei cât pot, sufletește și din toate punctele de vedere. Mi-aș dori din suflet să-i ajut și cu gândurile bune să mai alin puțin durerea prin care trece poporul turc în momentul de față. Este una dintre țările unde m-am simțit bine, unde am lucrat, sunt respectat și am rămas în relații bune cu foarte multă lume de acolo.

Reclamă

Spre bucuria mea, majoritatea dintre ei n-au avut probleme. Este o situație delicată, o situație pe care nu mi-aș fi dorit-o niciodată. Dar Dumnezeu cred că mă are în pază, pentru că așa ceva nu s-a întâmplat cât am lucrat în Turcia.

Le doresc din tot sufletul sănătate, să aud că există din ce în ce mai puține victime. Îi știu pe cei de acolo, poporul turc este un popor puternic, un popor care va lupta și va reveni la viața normală. Au nevoie de timp, iar eu mi-aș dori să-i ajut cu tot ceea ce pot, inclusiv financiar”, a spus Marius Șumudică, în exclusivitate pentru Antena Sport.

Recomandări

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23:37 VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică 23:29 „Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani 23:19 Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu 23:12 „Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani 23:01 Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumescu mult!” 22:53 AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român 22:50 Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!” 22:20 „Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani 22:18 Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost” 21:59 Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League Vezi toate știrile
Citește și