Închide meniul

Mircea Lucescu trage un semnal puternic de alarmă: ”Oamenii au început să uite, deși încă e război și se moare în Ucraina!”

Dragoș Vasile Publicat: 27 iunie 2022, 9:00

Mircea Lucescu trage un semnal puternic de alarmă: ”Oamenii au început să uite, deși încă e război și se moare în Ucraina!”

Mircea Lucescu este antrenorul lui Dinamo Kiev

Mircea Lucescu, în timpul unui meci / Profimedia

  • Mircea Lucescu trage un semnal puternic de alarmă
  • Ce spune ”Il Luce” despre războiul din Ucraina

Mircea Lucescu (76 ani) trage un semnal puternic de alarmă cu privire la războiul din Ucraina, care se desfășoară de 124 de zile. Antrenorul lui Dinamo Kiev crede că oamenii nu se mai implică ca la început în sprijinul ucrainenilor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Zeci de mii de oameni s-au stins din viață în urma războiului pornit de Vladimir Putin. Mircea Lucescu, antrenorul lui Dinamo Kiev, s-a implicat total în ajutorarea ucrainenilor prin intermediul meciurilor caritabile.

Mircea Lucescu trage un semnal puternic de alarmă cu privire la războiul din Ucraina

”La început, toți voiau să ne ajute. Timpul a trecut și pare că a devenit o rutină. Oamenii au început să uite, deși încă se moare în Ucraina. Echipa noastră încearcă să reamintească acest lucru. Undeva, în Europa, încă e un război îngrozitor.

Reclamă

Zilele trecute am revenit la Kiev. Scopul a fost să le arătăm oamenilor că viața poate merge înainte, chiar și în aceste condiții. M-am plimbat prin oraș. Oamenii se opreau și mă felicitau că am revenit. Cei rămași acolo se simt abandonați

Eu și elevii mai am părăsit orașul pentru a putea ajuta din afara țării. Am vrut și să transmitem clar că sportivii nu sunt soldați. Am jucat mai multe meciuri amicale, am strâns bani pe care i-am direcționat către organizațiile umanitare din Ucraina. 

Reclamă

Până acum, în afară de Dortmund, doar cluburile din Europea de Est au vrut să ne ajute. Și Elveția a fost mereu aproape de noi”, a declarat Mircea Lucescu, în cadrul unui interviu pentru Blick.

Mircea Lucescu: „Îmi doresc să se oprească dracului războiul!”

Mircea Lucescu este exasperat din cauza războiului din Ucraina. Dinamo Kiev, echipa antrenorului român, a susţinut mai multe meciuri caritabile în Europa, în urma cărora s-au strâns 710.000 de euro.

Borussia Dortmund, Legia Varşovia, Galatasaray, CFR Cluj, Dinamo Zagreb şi Basel se numără printre echipele împotriva cărora echipa lui „Il Luce” a disputat meciuri amicale. Banii au fost donaţi Ministrului Politicilor Sociale din Ucraina.

Reclamă 4 / 0/3

„Meciurile nu au fost făcute pentru iubitorii fotbalului, ci pentru oamenii care poate nu au fost niciodată la meci, dar au venit să îşi arate simpatia, solidaritatea faţă de cei care sunt acolo. Am pierdut Champions League în ultima etapă.

Un an şi jumătate am stat pe primul loc, în ultimul meci am făcut un meci nul şi cealaltă echipă s-a calificat, acum iau ei banii. Eu îmi doresc deocamdată să se oprească dracului acest război. Ducându-i prin Europa pe jucători, făcând aceste meciuri, uită o perioadă ceea ce se întâmplă acolo”, a declarat Mircea Lucescu, antrenorul lui Dinamo Kiev.   

Mircea Lucescu: „Sunt pe locul al doilea, după Alex Ferguson, la numărul de trofee câştigate!”

Mircea Lucescu e gata să o lase pe Dinamo Kiev şi să antreneze în Bundesliga. În vârstă de 76 de ani, marele antrenor român se declară fanul fotbalului din Germania. Arenele pline la fiecare meci l-au cucerit pe „Il Luce”.

„Un antrenor din Europa de Est are dificultăţi în a obţine un contract în Germania. Dar ar fi interesant pentru mine să ajungă în Bundesliga, unde fotbalul e spectaculos. Sunt stadioane pline şi o atmosferă fantastică.  

Sunt pe locul al doilea după Ferguson la numărul de trofee. Oamenii spun că nu sunt importante pentru că le-am cucerit în Europa de Est, dar cluburile din Vest participă în competiţii diferite. Înainte de 1990, Estul se lupta cu Vestul. Dar au intervenit banii, care primează în Champions League”, a declarat Mircea Lucescu, potrivit sport.ua.   

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
10:50 FotoEndrick a reușit o performanță de senzaţie în numai 7 zile. Starul de 17 ani, aşteptat la Real Madrid, este de neoprit 10:20 Florentin Petre cere un jucător în naţionala României: „Nu poţi să începi fără el! E cel mai în formă!” 10:08 „Ce nu a luat Ianis de la Gică Hagi?” Gică Craioveanu nici nu a stat pe gânduri: „N-are cum să o aibă!” 9:29 Modul incredibil prin care avocaţii încearcă să îl scape pe Mario Iorgulescu de condamnarea de 13 ani şi 8 luni de închisoare 9:26 Bernadette Szocs, după victoria uriaşă cu Adriana Diaz, de la Incheon: „Dacă voi juca aşa, va urma un alt rezultat mare” 9:05 Carlos Alcaraz, eliminat de Grigor Dimitrov din sferturile turneului de la Miami! Principalul favorit a fost spulberat de bulgar 8:43 Schimbări uriașe la FCSB. Cinci jucători, gata să plece de la echipa lui Gigi Becali chiar dacă vor câștiga titlul 8:42 Andrei Nicolescu a anunţat măsuri dure după ce Dinamo va juca 4 meciuri cu porţile închise: „Ca la aeroport!” 8:32 VIDEOEliza Samara a făcut show în ultimele două puncte ale meciului cu Wang Yidi. A fost aplaudată şi de adversara de la Incheon 8:30 VIDEOBernadette Szocs – Adriana Diaz 3-0. Bernie, victorie uriaşă şi calificare în sferturile WTT Champions Incheon 2024 Vezi toate știrile
Pe același subiect
Englezii nu îi dau României nicio şansă la EURO 2024! Verdict dur pentru grupa "tricolorilor"
Echipa naţională • 28 mart., 19:54
Englezii nu îi dau României nicio şansă la EURO 2024! Verdict dur pentru grupa „tricolorilor”
Ucrainenii au tras concluziile, înaintea duelului cu România de la EURO 2024
EURO 2024 • 28 mart., 11:05
Ucrainenii au tras concluziile, înaintea duelului cu România de la EURO 2024! Mesajul categoric transmis: „Nu au mari vedete!”
Mircea Lucescu, reacţie vehementă după sancţiunea dură primită de Dinamo
Liga 1 • 27 mart., 21:41
„Asta le mai lipsea!” Mircea Lucescu, reacţie vehementă după sancţiunea dură primită de Dinamo: „Va fi un dezavantaj!”
Oleksandr Zinchenko nu a stat pe gânduri după ce un fan şi-a aruncat telefonul pe teren! Reacţia genială a căpitanului Ucrainei
Fotbal extern • 27 mart., 17:00
Oleksandr Zinchenko nu a stat pe gânduri după ce un fan şi-a aruncat telefonul pe teren! Reacţia genială a căpitanului Ucrainei
Oleksandr Zinchenko, copleşit de emoţii, după calificarea Ucrainei la EURO: "Doar aşa putem câştiga". Dezvăluirea căpitanului
EURO 2024 • 27 mart., 11:47
Oleksandr Zinchenko, copleşit de emoţii, după calificarea Ucrainei la EURO: „Doar aşa putem câştiga”. Dezvăluirea căpitanului