Închide meniul

Mircea Lucescu, exasperat de războiul din Ucraina: „Îmi doresc să se oprească dracului!”

Reclamă

Dragoș Vasile Publicat: 6 mai 2022, 12:10

Mircea Lucescu, exasperat de războiul din Ucraina: „Îmi doresc să se oprească dracului!

Reacția presei internaționale după ce Mircea Lucescu și-a încheiat cariera

Mircea Lucescu, în timpul unei conferinţe de presă / Profimediaimages

Mircea Lucescu este exasperat din cauza războiului din Ucraina. Dinamo Kiev, echipa antrenorului român, a susţinut mai multe meciuri caritabile în Europa, în urma cărora s-au strâns 710.000 de euro.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Borussia Dortmund, Legia Varşovia, Galatasaray, CFR Cluj, Dinamo Zagreb şi Basel se numără printre echipele împotriva cărora echipa lui „Il Luce” a disputat meciuri amicale. Banii vor fi donaţi Ministrului Politicilor Sociale din Ucraina.

Mircea Lucescu, exasperat de războiul din Ucraina

„Meciurile nu au fost făcute pentru iubitorii fotbalului, ci pentru oamenii care poate nu au fost niciodată la meci, dar au venit să îşi arate simpatia, solidaritatea faţă de cei care sunt acolo. Am pierdut Champions League în ultima etapă.

Un an şi jumătate am stat pe primul loc, în ultimul meci am făcut un meci nul şi cealaltă echipă s-a calificat, acum iau ei banii. Eu îmi doresc deocamdată să se oprească dracului acest război. Ducându-i prin Europa pe jucători, făcând aceste meciuri, uită o perioadă ceea ce se întâmplă acolo”, a declarat Mircea Lucescu, antrenorul lui Dinamo Kiev.

Mircea Lucescu, uimit de „remontada” lui Real Madrid

Mircea Lucescu (76 ani) a fost uimit de „remontada” lui Real Madrid din semifinala cu Manchester City. „Galacticii” au marcat două goluri într-un minut şi au obţinut biletele pentru marea finală UEFA Champions League, unde vor da peste Liverpool.

Reclamă

Real Madrid s-a calificat în finala UEFA Champions League după o „remontada” incredibilă, pe Santiago Bernabeu, cu Manchester City. Campionii Spaniei au fost conduşi cu 1-0 în minutul 89, dar dubla lui Rodrygo a trimis meciul în prelungiri. Karim Benzema i-a dus pe „galactici” la Paris, acolo unde se vor lupta pentru trofeu, pe 28 mai, cu Liverpool.

Mircea Lucescu nu a ratat confruntarea dintre Carlo Ancelotti şi Pep Guardiola. Marele antrenor român a fost uluit de performanţa campioanei Spaniei. „Ce să mai zic? O echipă mai norocoasă ca Real Madrid n-am văzut niciodată. Tot ei vor câştiga dacă vor continua acest parcurs”, s-a amuzat Mircea Lucescu.

Garry Kasparov, despre sfârşitul războiului din Ucraina

Garry Kasparov spune că sfârşitul războiului din Ucraina va fi atunci când armata trimisă de Vladimir Putin va fi învinsă. Kasparov este unul dintre cei mai mari contestari ai lui Vladimir Putin.

Reclamă 4 / 0/3

Prezent la Bucureşti la un turneu de şah, Garry Kasparov spune că Vladimir Putin a fost un dictator de când a devenit preşedintele Rusiei. Mai mult, Kasparov spune că liderul de la Kremlin este un „om perfect raţional în realitatea lui”.

„Putin este dictator de 20 de ani, nu de acum, cum au descoperit unii. Iar în realitatea lui este un om perfect rațional. Dictatorii spun why not, nu why. De ce nu?, nu de ce? Când va înceta războiul din Ucraina? Când va fi distrusă armata lui Putin. Nu este nicio altă posibilitate”, a spus Garry Kasparov pentru gsp.ro.

Întrebat dacă se teme pentru viaţa sa după ce l-a criticat dur pe Vladimir Putin, Kasparov a răspuns fără să stea pe gânduri.

„Ar ajuta să mă tem? Viaţa mea a luat-o pe un drum cu mult timp în urmă. Eu sunt un critic şi un opozant al lui Putin aproape de la venirea lui la putere. Primul meu articol pe care l-am scris despre pericolul pe care îl reprezintă Putin datează din ianuarie 2001. În 2005 m-am retras din activitatea de jucător profesionist de şah pentru a contesta dictatura lui Putin care se contura la momentul respectiv.

Câţi cetăţeni ai Rusiei îl susţin pe Putin? Vestea rea este că eu nu ştiu. Vestea bună este că nici Putin nu ştie. Nimeni nu are această informaţie. Un sondaj se face apelând un număr de persoane… În Rusia dacă suni şi întrebi despre război şi despre Putin pariez că 9 din 10 persoane închid telefonul. Oamenii nu vor să se implice pentru că pot ajunge la închisoare. Numai să spui cuvântul ‘război’ în Rusia şi poţi ajunge în închisoare astăzi”, a mai spus Garry Kasparov, citat de digisport.ro.

Recomandări
  • Mircea Lucescu, exasperat de războiul din Ucraina
  • Bosnia – România (7 iunie, 21:45, Antena 1) şi România – Finlanda (11 iunie, 21:45, Antena 1)

A procedat bine Istvan Kovacs când l-a eliminat pe Araujo, în Barcelona - PSG?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
16:01 „Se rupe” Arena Naţională la derby-ul FCSB – Rapid! Câte bilete s-au vândut deja la meciul ce poate decide matematic titlul! 15:44 Oţelul Galaţi – U Cluj LIVE TEXT (20:30). Corvinul Hunedoara îşi aşteaptă adversara din finala Cupei României. Echipe probabile 15:12 Alex Chipciu, uluit de reacţiile la adresa lui Vlad Chiricheş: „Mi se pare incredibil că lumea a crezut că nu e” 15:06 Oferta pe care a făcut-o Gigi Becali pentru Juan Bauza şi răspunsul pe care l-a dat Adrian Mititelu! 14:17 Au început negocierile cu Carlos Sainz! Ce echipe sunt pe urmele pilotului spaniol: „Are o ofertă foarte profitabilă” 14:01 Valentin Mihăilă a decis unde va juca sezonul viitor! Ce se întâmplă în aceste momente cu colegul lui Dennis Man de la Parma 13:51 VIDEOBernadette Szocs – Manyu Wang 1-4 a fost în AntenaPLAY, în optimile Cupei Mondiale de tenis de masă Macao 2024 13:33 EXCLUSIV AS.ro LIVEExpertul din fotbal care crede că Adrian Mutu a fost „lucrat” de jucătorii lui CFR Cluj: „Nu au vrut să joace” 12:52 Dennis Man şi-a decis viitorul! Unde va evolua românul din sezonul viitor 12:18 EXCLUSIV AS.ro LIVE„Gigi Becali nu e un mare antrenor” Motivul pentru care patronul FCSB-ului se va încununa campion în acest sezon! Vezi toate știrile
Citește și