Închide meniul

Miroslav Blazevic a murit, cu două zile înainte să împlinească 88 de ani! Antrenorul care a eliminat România, în optimile CM 1998, suferea de o boală chinuitoare

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 8 februarie 2023, 9:56

Miroslav Blazevic a murit, cu două zile înainte să împlinească 88 de ani! Antrenorul Croației de la CM 1998 suferea de cancer la prostată de mai mulți ani și a decedat, după ce a apucat să mai vadă o medalie câștigată de croați.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În 1998, Blazevic a condus Croația până în semifinalele Cupei Mondiale. În optimile competiției desfășurate în Franța, croații treceau de România, cu 1-0, după un gol marcat de Davor Suker, din penalty. Eșecul le pica greu tricolorilor care câștigaseră o grupă din care mai făceau parte Anglia, Columbia și Tunisia.

Miroslav Blazevic a murit, cu două zile înainte să împlinească 88 de ani

În semifinale, Croația era eliminată de Franța, viitoarea câștigătoare a trofeului, după o dublă a lui Lilian Thuram, care marca atunci singurele lui goluri pentru naționala Cocoșului galic. Chiar și așa, Blazevic era numit al doilea cel mai bun antrenor al anului 1998, după Aime Jacquet.

Ca jucător, Blazevic a trecut pe la Dinamo Zagreb, Lokomotiva Zagreb, Sarajevo, Rijeka sau Sion, cu ultima câștigând și Cupa Elveției.

Blazevic a pregătit apoi mai multe echipe de club și naționale, precum Sion, Rijeka, Dinamo Zagreb, Osijek, Hajduk Split, Elveția, Croația, Iran sau Bosnia și Herțegovina.

Reclamă

Zlatko Dalic i-a dedicat medalia de bronz de la CM 2022

Zlatko Dalic i-a dedicat lui Blazevic medalia de bronz câștigată de Croația la CM 2022. Dalic a fost secundul lui ”Ciro” la Varteks, atunci când acesta își începea cariera de antrenor.

”Aș dori să dedic această victorie unui singur om, Ciro Blazevic. Boss, asta este pentru tine, aceasta este medalia ta, pot câștiga și cinci medalii, dar tu ești antrenorul tuturor antrenorilor”, spunea Dalic, după Croația – Maroc 2-1.

Miroslav Blazevic a susținut că evoluția Croației de la CM 2022 l-a făcut să mai uite de boala teribilă de care suferea. ”Nu sunt bine deloc, dar mă lupt. Nu mai ies nicăieri, e greu de mers pe jos, cancerul este avansat.

Reclamă 4 / 0/3

Mulțumesc lui Dalic și băieților. Au făcut o ispravă istorică. Sunt fericit că elevul meu m-a depășit. A creat o atmosferă de familie și nu oricine poate face asta”, spunea Blazevic, conform gsp.ro.

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
22:01 Jaqueline Cristian, revenire de senzaţie la Madrid! Românca s-a calificat în turul 2 după o întoarcere incredibilă de scor 21:47 Gică Hagi a auzit cât vrea să plătească Gigi Becali pentru Louis Munteanu şi a făcut anunţul momentului: „La suma aia…” 21:40 LIVE TEXTSepsi – FCSB 0-1. Florinel Coman a deschis scorul! Roş-albaştrii, la un pas de titlu 21:39 „Gică Hagi e profesor universitar!” Ilie Dumitrescu, laude la scenă deschisă pentru „Rege”, după Farul – Rapid 3-1 21:30 LIVE VIDEOAEK – Panathinaikos se joacă ACUM în AntenaPLAY! Duel pentru titlu în Grecia! Aris – Olympiacos s-a încheiat 1-1 21:25 Unirea Slobozia a promovat în Liga 1 pentru prima oară în istorie! Echipa lui Adrian Mihalcea, succes pe terenul lui CS Mioveni 21:17 Învins de fosta echipă, Marian Aioani a repetat obsesiv patru cuvinte! Explicaţii pentru forma dezastruoasă a Rapidului 21:16 Louis Munteanu a recunoscut că vrea să plece de la Farul! Mesaj savuros pentru Aioani: „E clientul meu!” 20:55 VideoVisul mondial al României! Tibor Selymeş a învins Argentina lui Diego Maradona şi a avut un sfat preţios pentru tricolori 20:55 Farul – Rapid 3-1! Trupa lui Gică Hagi, din nou pe locul secund în Liga 1! Giuleştenii rămân fără victorie în play-off Vezi toate știrile
Citește și