Închide meniul

CM 2022 | Croația – Maroc 2-1. Victorie pentru croați în finala mică! Luka Modric, medalie de bronz la ultimul meci din carieră la Mondial

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 17 decembrie 2022, 18:50

CM 2022 | Croația – Maroc 2-1. Victorie pentru croați în finala mică! Luka Modric, medalie de bronz la ultimul meci din carieră la Mondial

Croația - Maroc 2-1

Luka Modric, în Croația - Maroc 2-1 / Profimedia

Croația – Maroc 2-1. Croații au încheiat parcursul de la Campionatul Mondial din Qatar 2022 cu un succes în finala mică. Luka Modric a obținut medalia de bronz la ultimul meci din carieră la Mondial.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Meciul de pe Khalifa International Stadium a început cu greşeala lui Bounou, care a fost aproape de autogol în minutul 3 şi a continuat cu golul lui Gvardiol, cap la o recentrare, tot cu capul, reuşită de Perisic. 1-0 pentru Croaţia în minutul 7, un avantaj de care europenii nu s-au putut bucura foarte mult timp. În minutul 9, Achraf Dari a profitat de respingerea greşită a lui Majer şi a egalat. Au urmat ocaziile lui Modric şi En Nesyri, pentru ca în minutul 42 croaţii să preia conducerea. Şut senzaţional al lui Orsic şi gol de generic pentru 2-1 la pauză.

Partea secundă a fost mai calmă. Livakovic a intervenit foarte bine în faţa lui En Nesyri, în minutul 75, iar ambele echipe au cerut câte un penalti – croaţii la contactul dintre Amrabat şi Gvardiol, iar marocanii la duelul lui Hakimi cu Petkovic. Kovacici a şutat pe lângă poartă în minutul 87, când a trecut uşor de Hakimi, şi Croaţia a învins cu 2-1, câştigând medalia de bronz a Cupei Mondiale din Qatar.

Croația – Maroc 2-1

Final de meci! Croația s-a impus cu 2-1.

Min 42. GOOOOL Croația! Orsic înscrie un gol superb, cu o execuție la colțul lung. Mingea trimisă cu efect a lovit bara și a intrat în plasă, fără speranțe pentru Bono.

Reclamă

Min 9. GOOOL Maroc! Dari restabilește egalitatea, tot cu capul.

Min 7. GOOOL Croația! Gvardiol a deschis scorul cu o lovitură de cap.

Min 1: A început meciul.

Reclamă 4 / 0/3

CROAȚIA (3-5-2): Livakovic – Stanisic, Sutalo, Gvardiol – Orsic, Modric, Livaja, Kovacic, Perisic – Kramaric, Majer
Rezerve: Grbic, Ivusic – Barisic, Brozovic, Budimir, Erlic, Jakic, Juranovic, Lovren, Pasalic, Petkovic, Sosa, Sucic, Vida, Vlasic
SELECȚIONER: Zlatko Dalić

MAROC (4-3-3): Bono – Hakimi, Dari, El Yamiq, Attiyat Allah – El Khannouss, Amrabat, Sabiri – Ziyech, En Nesyri, Boufal
Rezerve: Munir, Tagnaouti – Aboukhlal, Aguerd, Amallah, Benoun, Chair, Cheddira, Ez Abde, Hamdallah, Jabrane, Ounahi, Saiss, Zaroury
SELECȚIONER: Walid Regragui

Știrea inițială

Croația a fost eliminată de Argentina în penultimul act. Selecționata lui Zlatko Dalic a fost învinsă categoric, cu scorul de 3-0, Lionel Messi fiind la unul dintre cele mai bune meciuri de la turneul final din Qatar.

Până în semifinale, Croația a reușit să elimine Japonia și Brazilia, ambele meciuri fiind câștigate la loviturile de departajare.

De cealaltă parte, Maroc a fost surpriza turneului final din Qatar. Africanii au scris istorie, reușind pentru prima dată să se califice în semifinale. Selecționata condusă de Achraf Hakimi a fost învinsă în penultimul act de către Franța, după ce în optimi și în sferturi le-a învins pe Spania și Portugalia.

Luka Modric, în lacrimi după Argentina – Croaţia 3-0! Imagini emoţionante cu starul de la Real Madrid

Luka Modric a fost surprins în lacrimi, după ce Croaţia a fost eliminată de Argentina de la Campionatul Mondial din Qatar. Starul de la Real Madrid a oferit imagini emoţionante, la ultima participare a sa la un turneu final mondial.

Reclamă

Luka Modric nu şi-a mai putut stăpâni emoţiile după fluierul final din semifinala Campionatului Mondial. Starul de la Real Madrid a fost titular în partida cu Argentina, însă a fost înlocuit în minutul 80 cu Lovro Majer.

Imediat după fluierul final, Luka Modric şi-a dat frâu liber emoţiilor şi a început să plângă pe banca de rezerve. Mijlocaşul a fost consolat de către coechipieri, dar şi de către Angel di Maria, fostul coleg de la Real Madrid.

Chiar dacă Croaţia a fost eliminată de la Campionatul Mondial, Luka Modric a avut o prestaţie de excepţie, fiind “motorul” naţionalei sale. Mijlocaşul de la Real Madrid a reuşit o performanţă de excepţie, reuşind să se calificae în a doua semifinale de Cupă Mondială la rând.

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23:37 VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică 23:29 „Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani 23:19 Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu 23:12 „Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani 23:01 Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumescu mult!” 22:53 AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român 22:50 Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!” 22:20 „Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani 22:18 Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost” 21:59 Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League Vezi toate știrile
Citește și