Închide meniul

Motivarea deciziei de condamnare în cazul lui Mario Iorgulescu! Victima era şi ea drogată

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 19 octombrie 2023, 16:57

Motivarea deciziei de condamnare în cazul lui Mario Iorgulescu! Victima era şi ea drogată

Motivarea deciziei de condamnare la închisoare în cazul lui Mario Iorgulescu

Mario Iorgulescu a provocat un accident mortal în 2019/ Observator

Instanţa a publicat motivarea deciziei de condamnare la închisoare a lui Mario Iorgulescu! Victima era şi ea drogată în momentul accidentului, însă acest fapt nu-l discuplă pe fiul şefului LPF, cel care a fost condamnat la 13 ani şi 8 luni de închisoare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Şoferul care a murit în urma accidentului provocat de Mario Iorgulescu în 2019 era şi el drogat în momentul în care s-a urcat la volan. Curtea de Apel Bucureşti a dat publicităţii mai multe detalii despre condamnarea fiului şefului LPF.

Motivarea deciziei de condamnare la închisoare a lui Mario Iorgulescu

Judecătorii susţin că şi victima consumase cocaină înainte de a se urca la volan, însă acest lucru nu a influenţat producerea accidentului şi nu constituie un motiv pentru care Mario Iorgulescu să nu fie tras la răspundere.

În timpul procesului, avocaţii lui Mario Iorgulescu au susţinut că tânărul de 24 de ani a consumat la rândul său cocaină şi, ca atare, i se poate reţine o vină în producerea accidentului rutier.

Ei au invocat în acest sens documente de la INML: „Din raportul medico-legal de necropsie emis de Institutul Naţional de Medicină Legală Bucureşti, au rezultat următoarele aspecte: ‘Moartea lui (…) în vârstă de 24 de ani a fost violentă. Ea s-a produs prin hemoragie internă ca urmare a rupturilor de organe şi de vase mari – în cadrul unui politraumatism în care s-au mai constatat leziuni traumatice elementare, fracturi de bazin şi membre inferioare, multiple fracturi costale pe mai multe planuri, toate cu infiltrat sanguin în focar. Leziunile traumatice s-au putut produce la data de 08.09.2019 prin lovire de corpuri dure şi prin lovire de corp/plan dur, posibil în circumstanţele unui accident rutier; între acestea şi deces există legătură directă necondiţionată de cauzalitate”, notează agerpres.ro.

Reclamă

Noi detalii ies la iveală, după condamnarea lui Mario Iorgulescu

Judecătorii au respins teza avocaţilor, arătând că tânărul de 24 de ani circula corect cu maşina pe banda sa şi oricum nu ar fi putut evita accidentul, având în vedere viteza foarte mare, de 143 km/h, cu care se deplasa autoturismul condus de Mario Iorgulescu, acesta apăsând pedala de acceleraţie în proporţie de 100% la momentul impactului.

Documentele de la dosar atestă faptul că Mario Iorgulescu consumase o mare cantitate de alcool şi se afla sub influenţa drogurilor.

„Potrivit datelor înscrise în buletinul de analiză toxicologică, la data de 08.09.2019, inculpatul Iorgulescu Mario avea o concentraţie de 1,96 g/l alcool pur în sânge la ora 5.06 şi o concentraţie de 1,76 g/l alcool pur în sânge la ora 6.06. De asemenea, mostra de urină recoltată la data de 08.09.2019, ora 5.42, testată cu metoda testului imunologic rapid, a furnizat rezultatul „pozitiv pentru cocaină”.

Reclamă 4 / 0/3

Mario Iorgulescu se află internat într-o clinică privată din Italia, părinţii săi reuşind să-l scoată din ţară cu un avion privat, imediat după accident. El nu a fost audiat de către procurori sau magistraţi, în timpul urmăririi penale sau desfăşurării procesului în instanţă.

Recomandări
Citește și:

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:57 Lăcrămioara Perijoc, în finala Campionatelor Europene de Box de la Belgrad! A învins-o pe Niamh Fay, în semifinale 20:50 Scandal Mircea Rednic – Dorinel Munteanu, după UTA – Oţelul 3-1: „Nu vorbeşti de antrenorul advers când pierzi” 20:30 Rafael Nadal, în turul 2 la ATP Masters Madrid! A trecut în două seturi de un adversar de 16 ani 20:13 „S-a lăsat ispitit de bani!” Helmut Duckadam, atac direct la adresa lui Andrei Vlad! Verdict dur despre rezerva de la FCSB 20:10 Universitatea Craiova – CFR Cluj LIVE TEXT (21:45). Oltenii lui Costel Gâlcă atacă locul 2 din Liga 1! Echipele de start 20:03 George Puşcaş a fost operat! Cât va lipsi de pe teren atacantul naţionalei 19:27 Dorinel Munteanu şi-a luat la ţintă jucătorii după înfrângerea cu UTA: „Greşeli de curtea şcolii, dezamăgirea e mare” 19:26 „Am urmărit tot sezonul!” Federico Piovaccari nu a uitat-o pe FCSB! Mesaj superb pentru jucătorii lui Gigi Becali 19:12 Sorana Cîrstea s-a calificat în turul 3 la WTA Madrid Open! A învins-o pe Alexandra Eala cu 6-3, 6-7 (6/8), 6-4 19:12 FotoJucătorii legendari ai lui Dinamo s-au reunit, la 40 de ani de la meciul cu Liverpool, din semifinalele Cupei Campionilor! Vezi toate știrile
Citește și