Închide meniul

Nadia Comăneci, amintiri emoţionante despre întâlnirile cu idolul Pele: „De multe ori spuneam că vreau să fiu ca Pele”

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 30 decembrie 2022, 12:32

Nadia Comăneci, amintiri emoţionante despre întâlnirile cu idolul Pele: „De multe ori spuneam că vreau să fiu ca Pele

Nadia Comăneci, mesaj pentru sportivii care vor participa la Jocurile Olimpice

Nadia Comăneci, prima reacţie după decesul lui Pele / Mediafax Foto / Marian Ilie via Hepta

Nadia Comăneci (61 de ani) a avut prima reacţie după moartea legendei fotbalului mondial. Cea mai valoroasă gimnastă din istoria României a venit cu amintiri emoţionante despre întâlnirile cu Pele.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Nadia s-a întâlnit de trei ori cu Pele şi a fost impresionată de singurul jucător care a câştigat de trei ori Cupa Mondială.

Nadia Comăneci, amintiri emoţionante despre întâlnirile cu Pele. Legenda Braziliei a murit la 82 de ani

A plecat dintre noi o legendă. Un nume care a scris istorie în fotbalul mondial și în sport, în general. L-am întânit de trei ori. Prima oară la premiile decernate de către Academia Laureus, apoi când am vizitat Brazilia.

A fost o întâlnire plină de respect reciproc, ca între sportivi. Când te afli între legende care au marcat planeta… ești impresionat mereu de ceea ce au făcut ei în sport. Așa m-am simțit eu la această întâlnire cu el„, a declarat Nadia Comăneci pentru prosport.ro.

Nadia a dezvăluit că, în copilărie, îi plăcea să joace fotbal. Idolul ei era chiar Pele.

Reclamă

Îmi aduc aminte că îmi plăcea să marchez goluri. De multe ori spuneam că vreau să fiu ca Pele. Am pierdut un uriaș sportiv și un om de o calitate excepțională„, a mai spus fosta mare gimnastă.

Pele s-a stins din viață la vârsta de 82 de ani și a îndoliat întreaga lume a fotbalului. Brazilianul a fost considerat de mulți cel mai mare jucător din istoria „sportului rege”. Legendarul atacant a decedat la spitalul Albert Einstein din Sao Paulo. Fusese diagnosticat cu cancer în 2021. Şi fratele său a fost răpus de aceeaşi boală, în urmă cu doi ani.

Cartea Recordurilor și FIFA consideră, la unison, că Pele este jucătorul cu cele mai multe goluri marcate în istoria fotbalului. Potrivit acestora, el a înscris 1.279 de goluri în 1.363 de meciuri, inclusiv în cele amicale, la nivel de amatori, cele disputate la echipele secunde și la naționalele de juniori.

Reclamă 4 / 0/3

În 2015, Pele a anunțat că a înscris 1.283 de goluri de-a lungul carierei sale fabuloase.

Mircea Lucescu, cuvinte uriaşe după moartea lui Pele

Mircea Lucescu a folosit cuvinte uriaşe după moartea lui Pele. Lucescu şi Pele au fost adversari la Campionatul Mondial de fotbal din 1970 şi au făcut schimb de tricouri.

Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Antena Sport, Mircea Lucescu spune că Pele a fost omul care a schimbat fotbalul. Pele a murit la vârsta de 82 de ani.

Mai mult de un an se chinuia cu boala asta. Cel mai important lucru a fost că a putut să vadă Campionatul Mondial. Pentru el, un om al fotbalului, un om născut pentru a face fotbal şi pentru tot ce a reprezentat el pentru fotbalul mondial, a fost un lucru important. Cu el, multe lucruri s-au schimbat în fotbal, a devenit universal. Cu el, cu Santos, cu Brazilia. Din momentul acela, fotbalul a început să fie şi mai urmărit. A însemnat imaginea fotbalului. A lăsat în urma lui foarte multe regrete pentru cei care l-au văzut jucând şi l-au cunoscut. A lăsat şi nişte momente senzaţionale. Prezenţa lui pe un teren de fotbal stârnea un interes deosebit, stadioanele se umpleau.

Calităţile lui erau deosebite. Şi fizice, şi tehnice şi tactice. A fost un jucător complet din toate punctele de vedere. A fost un tip inteligent. Să joci fotbal la nivelul acesta nu este de ajuns să dai cu piciorul în minge sau să ai talent. Trebuie să ai şi o inteligenţă naturală. E păcat că s-a stins, dar asta este soarta noastră. A fost un mare jucător, fenomenal. Pe teren era un câine, avea o agresivitate pozitivă”, a spus Mircea Lucescu în exclusivitate pentru Antena Sport.

Reclamă

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
20:12 LIVE TEXTFC Botoşani – Dinamo 1-1. De Moura şi-a dat autogol, Selmani a egalat! „Câinii” au ratat un penalty şi au avut un gol anulat 19:59 Gigi Becali a găsit atacant pentru Champions League! Vârful de un milion de euro care este dorit de FCSB 19:39 O sportivă legendară a României va purta flacăra olimpică la sosirea acesteia în Franţa! E medaliată cu aur la Jocurile Olimpice 19:10 Jucătorul dorit de Gigi Becali de la Farul, reacţie clară despre un transfer la FCSB: „Ar fi bine pentru mine!” 18:50 FC Voluntari – FCU Craiova 0-0. Ilfovenii au scăpat neînvinşi în 10 oameni! Oltenii lui Mititelu rămân pe loc retrogradabil 18:50 Marian Iancu i-a transmis lui Dan Şucu ce decizii radicale ar trebui să ia la Rapid! Cine ar fi antrenor şi cine ar fi preşedinte 18:41 Veste uriaşă primită de Radu Drăguşin! Ar putea fi titular în derby-ul cu Arsenal! Anunţul englezilor 18:07 Doliu în fotbalul românesc! A murit portarul cu care Universitatea Craiova a cucerit primul titlu! 18:02 Ce se întâmplă cu Dorin Rotariu, la două luni de la plecarea de la FCSB! Unde vrea să evolueze: „În vară va semna!” 17:32 Ronnie O’Sullivan a spus care e sportul la care ar fi fost campion mondial dacă nu ar fi jucat snooker: „Eram talentat” Vezi toate știrile
Citește și