Închide meniul
EXCLUSIV

Mircea Lucescu, cuvinte uriaşe după moartea lui Pele: „A însemnat imaginea fotbalului! A fost un jucător mare, fenomenal!”

Reclamă

Antena Sport Publicat: 30 decembrie 2022, 0:07 / Actualizat: 30 decembrie 2022, 1:52

Mircea Lucescu, cuvinte uriaşe după moartea lui Pele: „A însemnat imaginea fotbalului! A fost un jucător mare, fenomenal!

Mircea Lucescu, reacţie despre posibilitatea ca Cristi Chivu să fie noul antrenor al lui Inter

Profimedia

Mircea Lucescu, cuvinte uriaşe după moartea lui Pele. Lucescu şi Pele au fost adversari la Campionatul Mondial de fotbal din 1970 şi au făcut schimb de tricouri.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Antena Sport, Mircea Lucescu spune că Pele a fost omul care a schimbat fotbalul. Pele a murit la vârsta de 82 de ani.

Mircea Lucescu, cuvinte uriaşe după moartea lui Pele

„Mai mult de un an se chinuia cu boala asta. Cel mai important lucru a fost că a putut să vadă Campionatul Mondial. Pentru el, un om al fotbalului, un om născut pentru a face fotbal şi pentru tot ce a reprezentat el pentru fotbalul mondial, a fost un lucru important. Cu el, multe lucruri s-au schimbat în fotbal, a devenit universal. Cu el, cu Santos, cu Brazilia. Din momentul acela, fotbalul a început să fie şi mai urmărit. A însemnat imaginea fotbalului. A lăsat în urma lui foarte multe regrete pentru cei care l-au văzut jucând şi l-au cunoscut. A lăsat şi nişte momente senzaţionale. Prezenţa lui pe un teren de fotbal stârnea un interes deosebit, stadioanele se umpleau.

Calităţile lui erau deosebite. Şi fizice, şi tehnice şi tactice. A fost un jucător complet din toate punctele de vedere. A fost un tip inteligent. Să joci fotbal la nivelul acesta nu este de ajuns să dai cu piciorul în minge sau să ai talent. Trebuie să ai şi o inteligenţă naturală. E păcat că s-a stins, dar asta este soarta noastră. A fost un mare jucător, fenomenal. Pe teren era un câine, avea o agresivitate pozitivă”, a spus Mircea Lucescu în exclusivitate pentru Antena Sport.

Rică Răducanu, românul care a băut o bere cu marele Pele

Rică Răducanu e românul care a băut o bere cu marele Pele. S-a întâmplat în 1969, după un amical jucat pe celebrul Maracana. Chiar Pele a fost cel care a vrut să îl cunoască pe portarul nostru.

Reclamă

Eu am jucat de două ori împotriva lui, prima oară când l-am cunoscut pe Maracana, într-un amical, și în Mexic, când mi-a dat golul ăla. Le-am spus tuturor ziariștilor ”L-am lăsat, mă, că e prieten cu mine”. Toată lumea spunea că l-am lăsat pe Pele.

Când l-am cunoscut eu, am băut o bere acolo la Rio, nici nu ziceai că e Pele. Îți dădeai seama că avea oameni după el. Toată lumea îl știa. Cred că de aceea a venit să mă cunoască, că el a venit. Că era cu glumele, ca mine. A venit la hotel, m-am trezit cu poliția la Rio. A venit cineva și mi-a spus că vrea Pele să mă cunoască. Nu-mi venea să cred.

Am stat la o cerveza (n.r. – o bere). Aia are doi litri, e mare. Ce poți să vorbești. Mi-a spus să rămân acolo, că-s de-al lor. Am zis că plec eu în România, dar era departe, la capătul lumii. Eu sunt original de aici. Puteam să rămân să joc”, a spus Rică Răducanu, pentru Antena Sport.

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări
Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:27 Costel Gâlcă, după înfrângerea cu CFR Cluj: „Trebuie să facem mult mai mult să câştigăm”! Ce a spus despre lupta pentru locul 2 0:10 Tabloul complet al optimilor Campionatului Mondial de snooker. 8 capi de serie sunt out 25
apr.
23:58
FCSB e la un punct de titlu, lupta pentru locul 2 devine teribilă! Cum arată acum clasamentul în play-off
25
apr.
23:55
Daniel Bîrligea, mesaj pentru Edi Iordănescu după ce a marcat în Universitatea Craiova – CFR Cluj 0-1: „O să dau totul!”
25
apr.
23:35
FotoUniversitatea Craiova – CFR Cluj 0-1. Bîrligea a marcat singurul gol al meciului! Oltenii au ratat matematic titlul
25
apr.
23:22
Nicolae Dică a spus totul despre conflictul cu Denis Alibec! Ce a declanşat tensiunile dintre ei doi: „A spus că nu e de acord”
25
apr.
23:05
„S-a operat ieri” Mihai Stoica, ultimele detalii despre situația lui Vlad Chiricheș. Când va reveni pe teren fundașul de la FCSB
25
apr.
22:53
UPDATESorana Cîrstea s-a calificat în turul 3 la WTA Madrid Open! Urmează un duel „stelar” cu Iga Swiatek
25
apr.
22:47
FotoOlimpiu Moruțan s-a fotografiat cu tortul pe patul de spital și a oferit prima reacție, după ce a fost operat de ziua lui!
25
apr.
22:41
Sorana Cîrstea, după ce s-a calificat în turul 3 la Madrid: „Nu ştiam cum joacă”! Ce a spus „Sori” despre noul ei antrenor
Vezi toate știrile
Citește și