Închide meniul

O alpinistă iraniană a concurat cu capul gol la Jocurile Asiatice. Reacție dură din partea statului

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 17 octombrie 2022, 17:18

O alpinistă iraniană a concurat cu capul gol la Jocurile Asiatice. Reacție dură din partea statului

Elnaz Rekabi a concurat cu capul gol la Jocurile Asiatice

Elnaz Rekabi, în timpul unui probe, în 2019 / Profimedia

Alpinista iraniană Elnaz Rekabi a concurat cu capul gol la Jocurile Asiatice. În Iran, acest lucru este considerat o gravă încălcare a legii. Presa de stat este revoltată, ba chiar este așteptată o reacție din partea guvernului. În afara granițelor natale, femeia curajoasă a devenit celebră pentru „revoluția” ei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Campioana iraniană la alpinism, Elnaz Rekabi, a concurat fără voal în finala Campionatelor Asiei de la Seul. Rekabi a purtat voalul la competițiile de până acum, dar nu a făcut acest lucru și la Seul. Presa iraniană a reacționat cu indignare la gestul femeii.

Alpinista iraniană Elnaz Rekabi a concurat cu capul gol la Jocurile Asiatice

„Rămâne de văzut cum va reacționa ministerul sportului la această acțiune”, a scris ziarul pro-guvernamental Hamshahri, citat de n-tv.de

Pe de altă parte, femeia a fost felicitată de iranieni de rând și presa liberă. Corespondentul BBC Bahma Kalbasi a vorbit despre un „moment incredibil”. Gazda postului 1-Live Donya Farahani a scris: „Această femeie este curajoasă! O femeie incredibil de curajoasă!”

La final, Rekabi a ocupat locul patru în finala de la Seul.

Reclamă

De la revoluția islamică din 1979, femeile iraniene au fost obligate să poarte batice pe cap și haine lungi, pentru a-și ascunde părul și corpul. Această lege se aplică și tuturor sportivelor din țara islamică, în special în competițiile din străinătate.

Pentru că a concurat fără voal, Elnaz Rekabi ar putea să fie exclusă din echipa națională de alpinism și chiar i-ar putea fi interzisă întoarcerea în țară, notează sursa de mai sus.

Gestul lui Rekabi de la Seul a venit în semn de solidaritate cu mișcarea femeilor. Protestele au fost declanșate de moartea încă nerezolvată a tinerei Mahsa Amini, în vârstă de 22 de ani, care a decedat în timp ce se afla în custodia poliției. Tânăra a fost arestată luna trecută pentru că i-a alunecat ușor voalul în public și i se vedeau câteva șuvițe de păr.

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări
  • O alpinistă iraniană a concurat fără baticul obligatoriu
  • Reacție dură din partea statului

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
22:59 Răspunsul lui Louis Munteanu atunci când a fost întrebat de interesul FCSB-ului şi al Rapidului! Ce a spus vedeta lui Gică Hagi 22:55 LIVE VIDEOPalermo – Parma este acum în AntenaPLAY. Nedelcearu se luptă cu Man și Mihăilă! 22:46 Ionuţ Cojocaru, noul star al lui Gică Hagi. „Dublă” şi assist în Farul – CFR Cluj 5-1: „Un meci formidabil! Asta trebuie să fac” 22:33 Farul a ajuns pe locul 2 în Liga 1, CFR Cluj a căzut pe 4 după umilinţa de la Ovidiu! Cum arată acum clasamentul în play-off 22:25 Cursa de sprint a Marelui Premiu al Chinei (06:00) e pe Antena 3 CNN şi LIVE STREAM în AntenaPLAY. Lando Norris pleacă din pole 22:15 Farul Constanța – CFR Cluj 5-1. Umilinţă pentru ardeleni! Louis Munteanu, Cojocaru şi Grameni s-au întrecut în goluri fabuloase! 22:06 Un club a ajuns în liga a doua după ce s-a deschis o anchetă în privinţa legăturilor sale cu Roman Abramovich! 21:49 Gabriela Ruse a fost învinsă de Caroline Garcia în sferturile turneului de la Rouen. Câţi bani şi câte puncte va primi românca 21:47 Gigi Becali şi-a găsit atacant! Jucătorul care revine la FCSB şi poate fi surpriza pentru preliminariile Champions League 21:06 Dorit de FCSB şi Rapid, Louis Munteanu a deschis scorul în meciul Farul – CFR Cluj! Execuţie superbă a atacantului lui Gică Hagi Vezi toate știrile
Citește și