Închide meniul

POVEŞTILE LUI MUTU: „Bună dimineaţa, când te trezeşti?” Cum mă motiva cel mai important antrenor din cariera mea. Mi-a fost ca un tată

Antena Sport Publicat: 3 iunie 2022, 14:39

POVEŞTILE LUI MUTU: „Bună dimineaţa, când te trezeşti? Cum mă motiva cel mai important antrenor din cariera mea. Mi-a fost ca un tată

Profimedia

  • Poveştile lui Mutu
  • Am spus mereu că Cesare Prandelli a fost un al doilea tată pentru mine sau, mai bine spus, un frate mai mare. E antrenorul de la care am învăţat cel mai mult, mai ales tactic. Se ştie că fotbalul e foarte tacticizat în Italia. Chiar dacă jucam al doilea vârf, trebuia să menţin anumite poziţii sau să fac anumite mişcări, în funcţie de faza ofensivă sau faza defensivă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Plus că tot timpul aveam un dialog deschis, mă ajuta foarte mult şi, când am trecut prin momente mai puţin bune, mă refer la nivel de formă, a fost mereu lângă mine şi m-a ajutat. Prandelli m-a ajutat foarte mult în carieră şi suntem prieteni şi în ziua de azi. Chiar ieri am vorbit cu el.

Nu m-am supărat niciodată pe el, chiar dacă în unele meciuri mă mai tachina când nu eram foarte concentrat sau nu eram în cea mai bună formă. Spunea anumite lucruri care mă deranjau şi în acelasi timp mă ambiţionau pentru că ăsta trebuia să fie efectul.

Reclamă

Dialog fabulos între Adrian Mutu şi Cesare Prandelli

Într-un meci din ultima etapă la Empoli, trecuseră deja 15-20 minute din meci, eu jucam modest, m-a chemat la margine şi credeam că vrea să-mi dea o indicaţie tactică, iar el mi-a spus: <Bună dimineaţa, când te trezeşti? Să-mi spui şi mie>.

Bineînţeles că m-am supărat puţin pe el şi am zis <ia să dau eu 2 goluri ca să-ţi arăt că m-am trezit> şi asta am şi făcut încă din prima repriză.

Reclamă

La nivel tactic, antrenorul Prandelli e pe primul loc în cariera mea, de la el am învăţat şi m-am inspirat în carieră, şi acum ca antrenor mă inspir la foarte multe lucruri. Este antrenorul care te învaţă fotbal în adevaratul sens al cuvântului şi aici mă refer la mişcările pe care le faci şi de ce trebuie să le faci.

Sunt unii antrenori care se bazează mai mult e factorul psihologic şi lucrează la lucrul ăsta şi sunt unii antrenori ca Prandelli pentru care tactica e foarte importantă şi te invaţă şi poţi să asimilezi foarte multe lucruri.

Reclamă
Reclamă
Ultimele știri
3
oct.
22:01
Bănel Nicoliţă, deranjat de intervenţiile lui Gigi Becali la FCSB: „N-am auzit nicăieri asta, poate doar pe la țară”
3
oct.
21:25
AS.ro LIVE | Andrei Stoica şi Benny Adegbuyi sunt invitaţii lui Dan Pavel (miercuri, ora 10:30)
3
oct.
20:48
Fanii lui Union Berlin, mesaj împotriva UEFA, la primul meci pe teren propriu în Champions League: „Vă pasă doar de de bani”
3
oct.
20:43
VideoNeamţul născut în România, Chris Wun, luptă în Glory 89, sâmbătă, exclusiv în AntenaPLAY
3
oct.
20:35
VideoRomânii Robert şi Marc dau goluri pentru Barcelona
3
oct.
19:42
EXCLUSIVDaniel Pancu, despre situaţia reală prin care trece Dănuţ Lupu, după condamnare: „În momentele astea, nu mai ai niciun prieten”
3
oct.
19:26
EXCLUSIVIanis Hagi, încurajat de Gabi Torje după transferul în La Liga: „Este unul dintre cele mai bune produse ale fotbalului românesc”
3
oct.
19:00
Jannik Sinner l-a învins pe Carlos Alcaraz şi va juca cu Daniil Medvedev în finala de la Beijing
3
oct.
18:42
Cristi Chivu, lăudat de italieni, după meciul lui Inter U19 din UEFA Youth League: „Unul şi acelaşi cu Inzaghi”
3
oct.
18:39
Pierdere uriaşă pentru Franţa: căpitanul Antoine Dupont ratează sferturile Campionatului Mondial
Vezi toate știrile
EMISIUNI
Eduard Novak, la AS.ro LIVE
Eduard Novak, la AS.ro LIVE