Close

POVEŞTILE LUI MUTU: „Bună dimineaţa, când te trezeşti?” Cum mă motiva cel mai important antrenor din cariera mea. Mi-a fost ca un tată

De Antena Sport
Publicat: 3 iunie 2022, 14:39

Am spus mereu că Cesare Prandelli a fost un al doilea tată pentru mine sau, mai bine spus, un frate mai mare. E antrenorul de la care am învăţat cel mai mult, mai ales tactic. Se ştie că fotbalul e foarte tacticizat în Italia. Chiar dacă jucam al doilea vârf, trebuia să menţin anumite poziţii sau să fac anumite mişcări, în funcţie de faza ofensivă sau faza defensivă.

Reclamă

Profimedia

Plus că tot timpul aveam un dialog deschis, mă ajuta foarte mult şi, când am trecut prin momente mai puţin bune, mă refer la nivel de formă, a fost mereu lângă mine şi m-a ajutat. Prandelli m-a ajutat foarte mult în carieră şi suntem prieteni şi în ziua de azi. Chiar ieri am vorbit cu el.

Reclamă

Nu m-am supărat niciodată pe el, chiar dacă în unele meciuri mă mai tachina când nu eram foarte concentrat sau nu eram în cea mai bună formă. Spunea anumite lucruri care mă deranjau şi în acelasi timp mă ambiţionau pentru că ăsta trebuia să fie efectul.

Dialog fabulos între Adrian Mutu şi Cesare Prandelli

Într-un meci din ultima etapă la Empoli, trecuseră deja 15-20 minute din meci, eu jucam modest, m-a chemat la margine şi credeam că vrea să-mi dea o indicaţie tactică, iar el mi-a spus: <Bună dimineaţa, când te trezeşti? Să-mi spui şi mie>.

Bineînţeles că m-am supărat puţin pe el şi am zis <ia să dau eu 2 goluri ca să-ţi arăt că m-am trezit> şi asta am şi făcut încă din prima repriză.

La nivel tactic, antrenorul Prandelli e pe primul loc în cariera mea, de la el am învăţat şi m-am inspirat în carieră, şi acum ca antrenor mă inspir la foarte multe lucruri. Este antrenorul care te învaţă fotbal în adevaratul sens al cuvântului şi aici mă refer la mişcările pe care le faci şi de ce trebuie să le faci.

Sunt unii antrenori care se bazează mai mult e factorul psihologic şi lucrează la lucrul ăsta şi sunt unii antrenori ca Prandelli pentru care tactica e foarte importantă şi te invaţă şi poţi să asimilezi foarte multe lucruri.

Reclamă

EMISIUNI

Dan Petrescu, la AS.ro LIVE

Ultimele știri
12:19 Dan Petrescu, pe modelul Gigi Becali! ”Ciprian Deac? 10 milioane de euro!” 11:45 Gigi Becali, noi ”săgeți” către rivali: ”40.000 de oameni la Steaua, la alții 1.000! Nu îți trebuie multă carte să îți dai seama!” 11:24 NEWS ALERTGigi Becali a făcut ofertă pentru Andrea Compagno: „Am dat 500.000 de euro!” Răspunsul imediat al lui Adrian Mititelu 11:04 Gigi Becali continuă ”revoluția” pe piața transferurilor! Pavol Safranko, dorit la FCSB: ”E o țintă!” 10:50 Simona Halep – Cori Gauff, LIVE TEXT (20:00). ”Simo” luptă pentru calificarea în semifinalele de la Toronto 10:33 Nicolae Dică a vorbit despre cele două transferuri anunţate de Mihai Stoica: „Ar fi important să-i punem pe lista pentru playoff!” 10:08 UPDATEDavid Popovici s-a calificat în semifinalele Campionatului European de nataţie cu un nou record al competiţiei în proba de 100 metri liber 10:07 VIDEOCristiano Ronaldo, cerut de fani înapoi la Real Madrid! Florentino Perez a răspuns fără să stea pe gânduri 9:32 Anunţul lui Ştefan Târnovanu despre plecarea de la FCSB: „Voi fi pregătit!” Momente emoţionante în meciul cu Dunajska Streda: „N-am mai trăit asta!” 9:31 Simona Halep, reacție fabuloasă după anunțul retragerii Serenei Williams: ”M-a ‘omorât‘! Niciodată nu se va mai întâmpla asta!”
Close