Close

Război în Ucraina | Andriy Oberemko, fost adversar al lui Dinamo, detalii cutremurătoare din Mariupol: ”Auzeam avioanele cum vin, ne spuneam adio şi, apoi, explozia”

De Dan Roșu
Publicat: 10 aprilie 2022, 9:14

Război în Ucraina. Andriy Oberemko, fost adversar al lui Dinamo în Europa League, pe vremea când evolua la Vorskla Poltava, a dezvăluit prin ce calvar a trecut alături de familia lui, în iadul de la Mariupol.

Reclamă
Război în Ucraina | Andriy Oberemko, fost adversar al lui Dinamo, detalii cutremurătoare din Mariupol

Profimedia Images

”Războiul a început când fiica mea era internată în spital. Am adus-o acasă fix pe 24 februarie, dar mai avea nevoie de câteva zile de tratament. Am stat în casa socrilor, chiar lângă baza lui FC Mariupol. Panica a început imediat, toţi plecau de parcă venea apocalipsa.

Reclamă

În casă eram 13 persoane, venise şi fratele soţiei mele cu familia lui. Acum, dacă privim în urmă, înţeleg că ar fi trebuit să plecăm imediat. Cred că ne-am luat de mai multe ori adio de la viaţă. Am fost norocoşi. Un vecin ne-a ajutat cu apă, a distribuit-o pe toată strada. Dar, desigur, am topit zăpadă şi gheaţă pentru a avea apă să spălăm diverse lucruri.

Război în Ucraina | Andriy Oberemko: ”Auzeam avioanele cum vin, ne spuneam adio şi, apoi, explozia”

Au fost zile, pe final, când am stat în subsolul casei. În adăpostul nostru nu exista nicio ieşire de urgenţă şi, în cazul distrugerii casei, exista riscul să nu mai ieşim de acolo. Nu a fost o zonă atât de afectată ca altele din oraş.

Avioanele zburau constant. Pe strada alăturată, un obuz a lovit direct acoperişul unei case. Bucăţi din geamurile vecinilor au ajuns până în curtea noastră. Altădată, o bombă cu dispersie a căzut lângă noi. Ne-a salvat, miraculos, un gard. Eram pe stradă, iar socrul meu a fost rănit la picior.

Reclamă

Auzeam avioanele cum vin, ne spuneam adio şi, apoi, explozia. Ne dădeam seama că suntem în viaţă şi că încă trăim. Aşa a fost în fiecare zi şi în fiecare seară.

Pe 15 martie am reuşit să plecăm din Mariupol şi acum suntem în Dnipro. Şi aici se aud sirenele cum sună, parcă nici nu mai reacţionăm la ele. Doar fiica mea, care se ghemuieşte la aproape fiecare zgomot şi îmi spune: ‘Tati, trebuie să fugi”, a spus Andriy Oberemko, citat de fanatik.ro.

Rusia a lansat şapte rachete în zona Nikolaiev, fără a se înregistra victime

Autorităţile armate din Ucraina au anunţat, duminică dimineaţă, că Rusia a lansat şapte rachete în zona Nikolaiev, fără a se înregistra victime, transmite The Kiev Independent.

Comandamentul Operaţional Sud a raportat că, în timp ce forţele ruseşti încearcă să îşi întărească poziţiile trupelor din jurul regiunilor Nikolaiev şi Herson, acestea folosesc lovituri cu rachete pentru a demoraliza populaţia.

Duminică dimineaţă au fost trase şapte rachete în zona Nikolaiev, dar nu s-au înregistrat victime.

Reclamă

EMISIUNI

Dan Petrescu, la AS.ro LIVE

Ultimele știri
23:10 Atanas Trică, reacţie savuroasă după ce a debutat la CSA Steaua împotriva tatălui său: „Mă întreba cum stau la cornere. Nu am dat din casă!” 22:34 Eugen Trică, după ce fiul său a debutat la CSA Steaua împotriva sa: „Mi-a fost frică atunci când a intrat! Mă gândeam: ‘Mă, tocmai mie să îmi dea gol?!'” 22:30 Fostul rapidist Ovidiu Herea, replică pentru ultrașii CSA Steaua: „Înjurăturile lor m-au motivat!” 22:10 Scandal în Ghencea! Un fan a sărit în teren pentru a se duce la fostul rapidist Ovidiu Herea 21:50 CSA Steaua – Metaloglobus 1-1. Start fals pentru echipa lui Daniel Oprița în noul sezon. Chipirliu a ratat un penalty în prelungiri 21:37 Mesajul transmis de Laszlo Balint după ce a fost demis de la Universitatea Craiova: „Dacă eșuezi, să nu renunți niciodată!” 21:28 Gigi Becali a anunţat când revine pe stadion: „Eu nu vin decât atunci! Fără nicio emoţie, la spectacol!” 20:52 FotoUmilința suferită de nepotul lui Gigi Becali și soția lui însărcinată: „Suntem ultima nație din Europa!” 20:32 FotoUltraşii CSA Steaua, revoltă în Ghencea la meciul cu Metaloglobus: „Demisia!” Gestul extrem al fanilor 20:08 FotoPrimele imagini cu Mirel Rădoi la antrenamentul Universităţii Craiova
Pe același subiect
Brittney Griner
Extra • 4 aug., 18:56
Dezastru pentru Brittney Griner! Baschetbalista din Statele Unite a fost condamnată la 9 ani de închisoare în Rusia
Ucraina, reacţie dură după ce turcii au scandat numele lui Vladimir Putin
Liga Campionilor • 28 iul., 14:24
Ucraina, reacţie dură după ce turcii au scandat numele lui Vladimir Putin: „Susţin un asasin care bombardează ţara noastră!”
Vladimir Putin
Diverse • 27 iul., 19:43
Când își dorește Vladimir Putin să anunțe victoria în războiul din Ucraina: „Dictatorii sunt fascinați de asta!”. Ultimatumul fixat de președintele Rusiei
Close