Închide meniul

Război în Ucraina | Campioana olimpică la sabie Olga Kharlan, ajutată de COSR pentru a-şi evacua familia din Ucraina: „Este de nepreţuit! Vă mulţumesc pentru ajutorul incredibil!”

Reclamă

Publicat: 7 martie 2022, 17:40

Război în Ucraina | Campioana olimpică la sabie Olga Kharlan, ajutată de COSR pentru a-şi evacua familia din Ucraina: „Este de nepreţuit! Vă mulţumesc pentru ajutorul incredibil!

Campioana olimpică la sabie Olga Kharlan, ajutată de COSR pentru a-şi evacua familia din Ucraina

Profimedia

Campioana olimpică la sabie Olga Kharlan, ajutată de COSR pentru a-şi evacua familia din Ucraina

„Olga, stabilită la Bologna, în Italia, a venit vineri în România. Ea a fost preluată de la Sibiu şi însoţită în permanenţă de colegii noştri. Campioana olimpică a trecut graniţa în ţara sa pe la Vama Siret, sâmbătă dimineaţa. Din păcate ea nu şi-a putut recupera toată familia, doar sora şi nepoţelul ei au urmat-o în România.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Tatăl său, care are 59 de ani, nu a putut părăsi Ucraina din cauza legii marţiale. Mama şi bunicii săi au rămas de asemenea în Ucraina”, anunţă COSR.

Ea a transmis un mesaj de mulţumire lui Mihai Covaliu şi Comitetului Olimpic Român.

„Aş vrea să spun un mare mulţumesc lui Mihai Covaliu, Cristian Butariu şi Comitetului Olimpic Român pentru ajutorul incredibil. Voi aţi făcut ca salvarea surorii mele să fie posibilă. Familia mea şi eu vă vom mulţumi mereu. Este de nepreţuit!”, a transmis campioana.

„Am în minte imaginile cu copiii care află că şi-au pierdut părinţii!” Un tânăr de 19 ani din Baia Mare vrea să lupte pentru Ucraina

Andreas Pap, un tânăr de 19 ani din Baia Mare, vrea să lupte în războiul din Ucraina. Tânărul luptător de MMA face parte din cei zeci de români care au cerut Ambasadei Ucrainei să se înroleze în legiunea internaţională de luptători instituită de preşedintele Volodimir Zelenski.

Reclamă

Andreas Pap a începtu să facă lupte de la vârsta de 5 ani. S-a apucat prima dată de karate, a trecut la box thailandez, iar acum practică MMA, un sport în care îşi dorea să performeze.

Războiul din Ucraina i-a dat planurile peste cap şi a decis să se înroleze în armată pentru a lupta împotriva invaziei armatei Rusiei.

„Unii o iau mai în glumă, alții în serios, părinții nu sunt de acord, fiind unicul copil. Cred că niciun părinte nu ar fi de acord, dar până la urmă e alegerea copilului ce face”, spune cu determinare băimăreanul.
Mă gândeam că războiul o să se poarte mereu în Orientul Mijlociu.

Reclamă 4 / 0/3

Dar mă transpun în locul oamenilor, dacă aș fi părinte și să mi se spună că trebuie să las tot să plec… Sau copiii care află că și-au pierdut părinții. Am în minte imaginile astea și nu-mi pot închipui cum ar fi să nu ai niciun ajutor”, a spus Andreas Pap pentru libertatea.ro.

Citește și:
Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
22:40 Fabrizio Romano a anunţat că Xavi va rămâne la Barcelona! Cine l-a făcut pe antrenorul catalanilor să se răzgândească 22:35 VIDEOImagini COLOSALE din vestiarul Unirii Slobozia, după promovarea în Liga 1! S-a sărbătorit pe „modelul” Inter 22:26 Florinel Coman s-a accidentat în Sepsi – FCSB! Lovitură pentru „Mbappe”, înainte de EURO 2024 22:14 FotoGest fabulos făcut de Florinel Coman, după ce a marcat în Sepsi – FCSB! Cum a „sărbătorit” alături de Vlad Chiricheş 22:01 Jaqueline Cristian, revenire de senzaţie la Madrid! Românca s-a calificat în turul 2 după un meci incredibil 22:00 LIVE VIDEOAEK – Panathinaikos se joacă ACUM în AntenaPLAY! Duel pentru titlu în Grecia! Aris – Olympiacos s-a încheiat 1-1 21:47 Gică Hagi a auzit cât vrea să plătească Gigi Becali pentru Louis Munteanu şi a făcut anunţul momentului: „La suma aia…” 21:40 LIVE TEXTSepsi – FCSB 1-2. David Miculescu a dat lovitura! Florinel Coman, schimbat după ce a deschis scorul 21:39 „Gică Hagi e profesor universitar!” Ilie Dumitrescu, laude la scenă deschisă pentru „Rege”, după Farul – Rapid 3-1 21:25 Unirea Slobozia a promovat în Liga 1 pentru prima oară în istorie! Echipa lui Adrian Mihalcea, succes pe terenul lui CS Mioveni Vezi toate știrile
Citește și