Închide meniul

Război în Ucraina | Jucătorii străini de la Dinamo Kiev și Șahtior au plecat în România fără să le spună altor 3 conaționali: „Când am intrat în cameră, dispăruseră! E lipsă totală de prietenie!”

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 28 februarie 2022, 16:05

Război în Ucraina | Jucătorii străini de la Dinamo Kiev și Șahtior au plecat în România fără să le spună altor 3 conaționali: „Când am intrat în cameră, dispăruseră! E lipsă totală de prietenie!

Jucătorii brazilieni de la Șahtior și Dinamo Kiev, în Ucraina

Twitter

Fotbaliștii celor două echipe de top din Ucraina s-au „baricadat” inițial într-un hotel din Kiev, după ce rușii au început atacurile militare. În cele din urmă, jucătorii și familiile lor au reușit să părăsească Ucraina și au ajuns la București, de unde vor pleca fiecare cu avionul în țara natală.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Jucătorii străini de la Dinamo Kiev și Șahtior au plecat în România fără să le spună altor 3 brazilieni: „Când am intrat în camera de hotel, dispăruseră! E lipsă totală de prietenie!”

Totuși, se pare că nu chiar toți străinii din hotelul respectiv au reușit să treacă granița Ucrainei, în încercarea de a fugi din calea războiului. Trei jucători de futsal din Brazilia, aflaţi la un etaj superior fotbaliștilor de la Dinamo Kiev și Șahtior, n-au fost anunțați în momentul plecării și au rămas în urmă.

Jonathan Bruno Santiago, poreclit „Moreno”, a povestit pentru publicaţia braziliană Correio Braziliense întâmplarea bizară și nu a ezitat să-și certe conaționalii pentru gestul lor.

„Am coborât în camera unde erau cazați și pur și simplu dispăruseră. Este o lipsă totală de prietenie și patriotism. Unii s-au purtat ca și cum ar fi fost superiori.

Doar că vreau să fie foarte clar: le dorim tot norocul, au copii mici. Să ajungă cu bine. Le doresc noroc, dar așa ceva nu se face.”, a spus Jonathan Bruno Santiago, în mediul online.

Reclamă

Toate informațiile despre războiul din Ucraina sunt AICI, pe observatornews.ro!

Final de coșmar pentru jucătorii de la Șahtior și Dinamo Kiev

Printr-o acțiune comună cu Federația din Ucraina și cea din Moldova, Federația Română de Fotbal, cu sprijinul autorităților din țara noastră, a reușit să aducă în România jucătorii străini de la Dinamo Kiev și Șahtior Donețk.

Grupul format din 42 de persoane, fotbaliștii și familiile acestora, a intrat în România la miezul nopții și a fost așteptat de autocarul echipei naționale a României, care îi va transporta la baza tricolorilor de la Mogoșoaia. Luni, 28 februarie, aceștia vor decola spre țara natală„, se anunță în comunicatul FRF.

Răzvan Burleanu a transmis un mesaj în fața refugiaților și i-a asigurat de tot sprijinul Federației Române de Fotbal.

Reclamă 4 / 0/3

Acestea sunt momentele când solidaritatea, întrajutorarea sunt valori ale fotbalului care trec de dimensiunile sportive și intră în cele ale umanitarismului. Este modul în care noi, FRF, ne exprimăm sprijinul față de victimele acestui război sângeros din Ucraina. Vom continua să ajutăm fotbalul ucrainean să treacă peste încercări”, a declarat Răzvan Burleanu.

Fotbaliștii care au ajuns în România și au fost așteptați de Răzvan Burleanu

DINAMO KIEV:
Carlos de Pena (Argentina)
Vitor “Vitinho” dos Santos (Brazilia)

ȘAHTIOR DONEȚK:
Junior Moraes (Brazilia)
Fernando dos Santos Pedro (Brazilia)
Pedro “Pedrinho” Victor da Silva (Brazilia)
David Neres Campos (Brazilia)
Maycon Andrade (Brazilia)
Marcos Antonio (Brazilia)
Vinicius Tobias (Brazilia)
Domilson “Dodô” Cordeiro dos Santos (Brazilia)
Ismaily Golçalves (Brazilia)
Vitor “Vitão” Eduardo da Silva (Brazilia)
Marlon Barbosa (Brazilia)

Citește și:
Recomandări
  • Jucătorii străini de la Dinamo Kiev și Șahtior Donețk au ajuns cu bine la București
  • Fotbaliștii celor două echipe au lăsat în urmă, la Kiev, alți 3 conaționali

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
10:55 LIVE VIDEOCalificările Marelui Premiu al Chinei sunt ACUM pe Antena 3 CNN şi LIVE STREAM în AntenaPLAY! Carlos Sainz merge în Q3 10:43 Dan Petrescu a fost dorit la FCSB! Motivul pentru care nu s-a înţeles cu Gigi Becali: „Am stat până dimineaţa să discutăm!” 10:04 FCSB – Rapid, LIVE TEXT, 20:30! Roş-albaştrii, la un pas de titlu! Lobonţ va debuta pe banca giuleştenilor! Echipele probabile 9:30 Cum a reacţionat David Popovici când i-a fost doborât recordul mondial: „Mi-ar fi plăcut să fie doar al meu!” 9:11 VIDEO„A făcut precum Gundogan” Spaniolii nu au milă de Charles Leclerc, după ce s-a plâns de Carlos Sainz în China! Scandal la Ferrari 9:05 Adrian Mititelu, în „război” cu Ionel Ganea: „Am intervenit la echipa ca să joace fiul lui!” 8:38 „CFR Cluj să se gândească bine la meciul acesta!” Gică Hagi, euforic după ce Farul i-a umilit pe clujeni! Jucătorul remarcat 8:34 Fotbalistul lui Gică Hagi care vrea să plece de la Farul, după ce a marcat cu CFR Cluj: „Nu pot să mint” 8:17 Mihai Stoica, semne de întrebare despre revenirea lui Dan Petrescu la CFR Cluj: „Dacă era hotărât, venea de acum!” 7:46 VIDEOFernando Alonso, cu zâmbetul pe buze după incidentul care l-a trimis pe ultimul loc în cursa de sprint din China: „Mi-a plăcut” Vezi toate știrile
Citește și