Închide meniul

Război în Ucraina | Ministrul Sporturilor din Rusia și-a ieșit din minți după ce Viktoriya Zeynep a călcat pe drapel: „E dezgustător!”. Ce pedeapsă a cerut

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 28 martie 2022, 22:36

Război în Ucraina | Ministrul Sporturilor din Rusia și-a ieșit din minți după ce Viktoriya Zeynep a călcat pe drapel: „E dezgustător!. Ce pedeapsă a cerut

Război în Ucraina | Ministrul Sporturilor din Rusia și-a ieșit din minți după ce Viktoriya Zeynep a călcat pe drapel

Instagram / Viktoriya Zeynep

Război în Ucraina | Viktoriya Zeynep, o înotătoare de 23 de ani cu origini ucrainene, a postat o fotografie cu ea în timp ce călca pe steagul Rusiei. Gestul respectiv l-a iritat teribil pe Ministrul Sportului din Rusia, Dmitry Shvishev, care cere acum ca sportiva să fie pedepsită.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Viktoriya Zeynep a fost criticată dur în spațiul public de sportivii ruşi, precum şi de Ministrul Sporturilor din Rusia, Dmitry Shvishev. Înotătoarea turcoaică, de origine ucraineană, s-a pozat în timp ce călca pe drapelul Rusiei, pe fondul războiului declanșat de Vladimir Putin în Ucraina.

Război în Ucraina | Ministrul Sporturilor din Rusia cere ca Viktoriya Zeynep să fie pedepsită, după ce sportiva ucraineancă a călcat pe steagul Rusiei

Oficialul rus cere ca sportiva de 23 de ani să fie pedepsită de Federația Internațională de Înot.

„Este dezgustător! Vreau să cred că Federația Internațională de Înot, împreună cu celelalte foruri relevante, o vor pedepsi pentru comportamentul său. Sportivii noștri au fost pedepsiți pentru atitudinea lor. Noi avem un sentiment uriaș de naționalism față de țara noastră.

Astfel de provocări trebuie să fie pedepsite indiferent de țara spre care sunt îndreptate și de țara pe care o reprezintă sportivul în cauză. Cred că uniunea noastră ar trebui să se adreseze către Federația Internațională cu o cerere pentru a investiga în detaliu acest caz.”, a spus Dmitry Shvishev, citat de cotidianul Marca.

Reclamă

Viktoriya Zeynep a fugit din Ucraina în 2014, din cauza invaziei Rusiei asupra Peninsulei Crimeea

Viktoriya Zeynep era considerată una dintre înotătoarele de mare viitor din Ucraina. La vârsta de 15 ani, sportiva a câştigat 3 medalii la Campionatul Mondial de Junioare. Ulterior, în 2014, Viktoriya a fost nevoită să părăsescă ţara ca urmare a invaziei Rusiei asupra Peninsulei Crimeea.

„Eram în Yalta (n.r. – Crimeea) când a început invazia ruşilor şi eram foarte speriaţi. Ne-am întors imediat la Poltava, unde locuim, iar de acolo am plecat la Istanbul pentru a începe o viață nouă. Totul s-a întâmplat în 3 zile.”, a povestit Viktoriya Zeynep, citată de Marca.

Maxim Kagal a murit pe frontul din Mariupol

Încă un sportiv ucrainean a fost omorât pe front. Campion mondial la kickboxing, el și-a pierdut viața în luptele din Mariupol.

Reclamă 4 / 0/3

Campion Mondial la kickboxing, Maxim Kagal făcea parte din batalionul Azov. A fost omorât de ruși în luptele purtate pentru orașul Mariupol.

„Era un om modest. Somn lin, frate, odihnește-te în pace, te vom răzbuna”, a scris fostul antrenor al lui Maxim, Oleg Skirta, pe rețelele de socializare.

Kagal a fost campion mondial la kickboxing în 2014 și era o referință în Ucraina pentru această disciplină.

Maxim Kagal avea doar 30 de ani în momentul când și-a pierdut viața pe front.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:28 „E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic! 23:20 UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!” 23:12 „Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare! 23:01 Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!” 23:00 „Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare! 22:40 Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!” 22:40 LIVE VIDEOQPR – Leeds, acum în AntenaPLAY. Continuă lupta incendiară pentru promovarea în Premier League! Echipele de start 22:32 „Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”! 22:11 „V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid 22:05 Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia! Vezi toate știrile
Citește și