Închide meniul

Război în Ucraina | „Nu distrugi țara prietenului tău!” Frații Klitschko au demolat un monument sovietic din centrul Kievului

Reclamă

Antena Sport Publicat: 27 aprilie 2022, 11:48

Război în Ucraina | „Nu distrugi țara prietenului tău! Frații Klitschko au demolat un monument sovietic din centrul Kievului

Fraţii Klitschko sunt puşi de Vladimir Putin pe "lista neagră"

Captură Twitter

Ucraina își demolează toate monumentele și simbolurile ce au legătură cu Rusia. În Kiev, un momnument sovietic ce comemora „unitatea dintre Ucraina și Rusia” a fost deja distrus.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Monumentul reprezenta doi muncitori, unul ucrainean și unul rus, și a fost instalat în Kiev în 1982 de regimul sovietic, pentru a simboliza „pacea dintre Rusia și Ucraina. Sculptura e poziţionată în centrul oraşului şi reprezintă are deasupra un curcubeu, numit Arcul Prieteniei Popoarelor. Construcţia va rămâne, dar va fi redenumită şi va avea culorile galben-albastre ale drapelului ucrainean.

Ucraina distruge toate monumentele ce au legătură cu Rusia

„Nu-ți ucizi fratele. Nu-ți violezi sora. Nu distrugi țara prietenului tău. De aceea astăzi am demontat acest monument creat cândva în semn de prietenie între Ucraina și Rusia”, a transmis Vladimir Klitschko, pe Instagram, după ce sculptura din bronz a fost distrusă.

 
View this post on Instagram
 
A post shared by Wladimir Klitschko (@klitschko)

 
View this post on Instagram
 
A post shared by Віталій Кличко (@vitaliyklitschko)

Reclamă

„Prieteni! Dezmembrarea a început astăzi – vom demonta monumentul din bronz a doi muncitori, instalată în centrul capitalei în 1982 „pentru a comemora reunificarea Ucrainei cu Rusia”. Rusia și-a „marcat” atitudinea față de Ucraina cu o dorință barbară de a ne distruge statul și ucrainenii pașnici.

Vom demonta 8 metri de metal din așa-numita „prietenie a două popoare”. În mod simbolic, când au încercat să ridice monumentul cu o macara, capul muncitorului rus a căzut… Al doilea monument, instalat în apropiere, va fi acoperit cu materiale de finisare și va fi și demontat ulterior. Pentru că există o procedură mai complicată și va dura mai mult timp. Și înainte de asta poate fi folosit ca spațiu pentru expoziții.

Vitali Klitschko: „Ne propunem să demontăm 60 de monumente!”

Vom evidenția monumentul cu culorile drapelului ucrainean. Am semnat și depun un proiect de hotărâre, pe care Consiliul Orășenesc de la Kiev îl va analiza la următoarea ședință, redenumirea statuii în „Arcul Libertății al poporului ucrainean”

Reclamă 4 / 0/3

În total, ne propunem să demontăm încă vreo 60 de monumente, basoreliefuri, semne legate de Uniunea Sovietică și Rusia în capitală. O listă cu peste 460 de străzi și obiecte a fost compilată pentru redenumire. Este publicat pe site-ul web al Administrației de Stat a orașului Kiev. Și discuțiile cu locuitorii Kievului vor continua până la 1 mai„, a transmis Vitali Klitschko, pe Instagram.

Rusia a lansat două rachete deasupra centralei nucleare Zaporijie, punând în pericol siguranţa centralei şi a populaţiei, a declarat directorul companiei nucleare ucrainene Energoatom, Petro Kotin, pe contul de Telegram. Atacurile cu rachete s-au soldat cu moartea a cel puţin o persoană şi rănirea alteia, potrivit administraţiei militare regionale, relatează Kiev Independent.

Atacurile cu rachete care au vizat centrala nucleară din Zaporijie s-au soldat cu moartea unui persone şi rănirea alteia, potrivit administraţiei militare regionale, relatează Kiev Independent.

Două dintre rachetele ghidate de forţele ruse au lovit locul unei întreprinderi industriale, iar una a explodat înainte să lovească ţinta.

Patru morţi, luni, în bombardamente ruseşti în regiunea Doneţk

Război în Ucraina. Patru persoane au murit şi alte nouă au fost rănite în cursul zilei de luni în bombardamentele ruseşti în regiunea Doneţk, a declarat, marţi, guvernatorul regiunii Pavlo Kirilenko, relatează The Associated Press. Printre cei ucişi se află doi copii, o fată în vârstă de 9 ani şi un băiat de 14 ani.

Două dintre victime erau copii: o fată de 9 ani şi un băiat de 14 ani, a spus Kirilenko pe contul de Telegram.

De asemenea, guvernatorul regiunii Lugansk, Serhii Haidai, a declarat că ruşii au organizat 17 atacuri asupra civilor în ultimele 24 de ore, oraşele Popasna, Lîsîceansk şi Hirske fiind cele mai afectate.

Reclamă

În plus, atacuri cu rachete au fost înregistrate în regiunea Zaporijie, marţi dimineaţă, de oficialii locali.

 

 

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
22:40 Fabrizio Romano a anunţat că Xavi va rămâne la Barcelona! Cine l-a făcut pe antrenorul catalanilor să se răzgândească 22:35 VIDEOImagini COLOSALE din vestiarul Unirii Slobozia, după promovarea în Liga 1! S-a sărbătorit pe „modelul” Inter 22:30 VIDEOAEK – Panathinaikos 3-0 şi Aris – Olympiacos 1-1 au fost în AntenaPLAY! Pas uriaş spre titlu pentru AEK. Probleme pentru Lucescu 22:26 Florinel Coman s-a accidentat în Sepsi – FCSB! Lovitură pentru „Mbappe”, înainte de EURO 2024 22:14 FotoGest fabulos făcut de Florinel Coman, după ce a marcat în Sepsi – FCSB! Cum a „sărbătorit” alături de Vlad Chiricheş 22:01 Jaqueline Cristian, revenire de senzaţie la Madrid! Românca s-a calificat în turul 2 după un meci incredibil 21:47 Gică Hagi a auzit cât vrea să plătească Gigi Becali pentru Louis Munteanu şi a făcut anunţul momentului: „La suma aia…” 21:40 LIVE TEXTSepsi – FCSB 1-2. David Miculescu a dat lovitura! Florinel Coman, schimbat după ce a deschis scorul 21:39 „Gică Hagi e profesor universitar!” Ilie Dumitrescu, laude la scenă deschisă pentru „Rege”, după Farul – Rapid 3-1 21:25 Unirea Slobozia a promovat în Liga 1 pentru prima oară în istorie! Echipa lui Adrian Mihalcea, succes pe terenul lui CS Mioveni Vezi toate știrile
Citește și