Închide meniul

Război în Ucraina | Oleg Protasov: „Vladimir Putin ne-a subestimat”. 6.000 de ruşi au fost ucişi, anunţă Volodimir Zelenski

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 2 martie 2022, 13:07

Război în Ucraina | Oleg Protasov: „Vladimir Putin ne-a subestimat. 6.000 de ruşi au fost ucişi, anunţă Volodimir Zelenski

Oleg Protasov: "Vladimir Putin ne-a subestimat"

Profimedia Images

„Mi-am părăsit apartamentul din centrul orașului, mai ales că este la etajul 14 al unui complex de clădiri, ceea ce nu este tocmai sigur. Ori de câte ori sună sirenele de alarmă, locuitorii trebuie să-și părăsească locuințele și să coboare la subsol, ceea ce este inacceptabil pe termen lung, fără lift.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Război în Ucraina | Oleg Protasov: Putin ne-a subestimat

De aceea, în prezent stau cu prietenul și vechiul meu coleg de echipă, Gennady Litovchenko, în casa lui, aflată lângă Kiev. Chiar și atunci când au fost semne de invazie, după ce trupele ruse s-au aliniat la granița cu Ucraina pentru presupuse manevre, nu mă așteptam ca acest individ să facă un asemenea pas.

Putin a vrut să declanșeze un blitzkrieg, dar ne-a subestimat. Agresiunea rusă a făcut ca poporul ucrainean să devină o forță unită, pregătită să se sacrifice pentru a-și apăra patria până la ultima suflare”, a spus Protasov, conform Augsburger Allgemeine, citat de gsp.ro.

Război în Ucraina | Volodimir Zelenski: Aproximativ „6.000 de ruşi au fost ucişi în primele şase zile ale invaziei Rusiei”

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, s-a adresat, miercuri dimineaţă, poporului ucrainean, armatei ruse, poporului rus, precum şi întregii lumi. Şeful statului ucrainean a anunţat, prin intermediul unui videoclip postat pe pagina sa oficială de Facebook, că „aproximativ 6.000 de ruşi au fost ucişi în primele şase zile ale invaziei Rusiei”, iar Kremlinul nu va reuşi să cucerească ţara sa cu bombardamente şi atacuri aeriene.

Zelenski a vorbit şi despre atacul Rusiei asupra memorialului Holocaustului Baby Yar, unde aproximativ 70.000-100.000 de evrei au fost masacraţi în al Doilea Război Mondial de către trupele germane şi de auxiliarii ucraineni.

Reclamă

„Această lovitură dovedeşte că pentru mulţi oameni din Rusia, Kievul nostru este ceva absolut străin”, a afirmat el.

El a mai subliniat: Moscova „ţinteşte să ne şteargă istoria”. „Ei nu ştiu nimic despre Kiev, despre istoria noastră. Însă toţi au primit ordin să ne şteargă istoria, să ne şteargă ţara, să ne şteargă pe toţi”, a adăugat liderul ucrainean în discursul video difuzat miercuri dimineaţă.

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
8:10 Lucian Sânmărtean insistă ca Gigi Becali să transfere un jucător la FCSB: „E de excepţie” 23
apr.
23:37
VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică
23
apr.
23:29
„Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani
23
apr.
23:19
Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu
23
apr.
23:12
„Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani
23
apr.
23:01
Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumesc mult!”
23
apr.
22:53
AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român
23
apr.
22:50
Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!”
23
apr.
22:20
„Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani
23
apr.
22:18
Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost”
Vezi toate știrile
Citește și