Închide meniul

Război în Ucraina | Rusia contestă recomandarea CIO de a exclude sportivii ruşi şi bieloruşi din toate competiţiile: „Ne opunem cu fermitate”

Publicat: 1 martie 2022, 11:36

Război în Ucraina | Rusia contestă recomandarea CIO de a exclude sportivii ruşi şi bieloruşi din toate competiţiile: „Ne opunem cu fermitate

Rusia contestă recomandarea CIO

Profimedia

  • ROC contestă recomandarea CIO
  • CIO a recomandat excluderea sportivilor din Rusia şi Belarus din toate competiţiile

Prin vocea preşedintelui Stanislav Pozdniakov, Comitetul Olimpic Rus a condamnat cu fermitate recomandarea făcută de CIO.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Rusia contestă recomandarea CIO de a exclude sportivii ruşi şi bieloruşi

”Noi avem un singur comentariu – ne opunem cu fermitate. Decizia de azi a colegilor noştri de la Comitetul Internaţional Olimpic, după părerea noastră, contrazice ambele acte normative ale ale CIO şi Cartei Olimpice, în primul rând, şi spiritul mişcării olimpice, care ar trebui să unească şi nu să dezbine”, a transmis Stanislav Pozdniakov, într-un comunicat.

Toate informațiile despre războiul din Ucraina sunt AICI, pe observatornews.ro!

Rusia, exclusă de UEFA și FIFA din toate competițiile

FIFA și UEFA au suspendat echipele rusești, inclusiv naţionala Rusiei, din competiţiile internaţionale, inclusiv Cupa Mondială, ca reacţie la invazia rusă în Ucraina.

Reclamă

„În urma deciziilor inițiale adoptate de Consiliul FIFA și de Comitetul Executiv al UEFA, care prevedeau adoptarea unor măsuri suplimentare, FIFA și UEFA au decis astăzi împreună, ca toate echipele ruse, fie echipe reprezentative naționale, fie echipe de club, să fie suspendate de la participarea în competițiile FIFA și UEFA până la noi ordine.

Aceste decizii au fost adoptate astăzi de Consiliului FIFA și de Comitetul Executiv al UEFA, respectiv cele mai înalte organe de decizie ale ambelor instituții în astfel de probleme urgente.

Reclamă

Fotbalul este unit în deplină solidaritate cu toți oamenii afectați din Ucraina. Ambii președinți, FIFA și UEFA, speră că situația din Ucraina se va îmbunătăți semnificativ și rapid, astfel încât fotbalul să poată fi din nou un vector de unitate și pace între oameni.

O altă decizie anunțată astăzi, cu efect imediat, este faptul că UEFA a hotărât să încheie parteneriatul cu Gazprom în toate competițiile. Decizia a intrat deja în vigoare și acoperă toate acordurile existente, inclusiv UEFA Champions League, competițiile UEFA la echipele naționale și UEFA EURO 2024.

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a participat la ședința online din această seară în calitate de membru al Consiliul FIFA, rol care îi oferă și statutul de membru în Comitetul Executiv UEFA”infomează frf.ro.

Reclamă 4 / 0/3

Rusia contestă excluderea din toate competițiile UEFA și FIFA

”Comunicat de presă cu privire la decizia FIFA și UEFA de a exclude echipele rusești din competițiile internaționale.

Uniunea Rusă de Fotbal nu este puternic de acord cu decizia FIFA și a UEFA de a suspenda toate echipele ruse de la participarea la meciurile internaționale pentru o perioadă nedeterminată.

Considerăm că această decizie contravine normelor și principiilor competițiilor internaționale, precum și spiritului sportiv. Este evident discriminatorie și dăunează unui număr mare de sportivi, antrenori, angajați de club și echipe naționale și, cel mai important, milioane de fani ruși și străini ale căror interese organizațiile sportive internaționale ar trebui să le protejeze în primul rând.

Astfel de acțiuni au divizat comunitatea sportivă mondială, care a aderat întotdeauna la principiile egalității, respectului reciproc și independenței față de politică.

Ne rezervăm dreptul de a contesta decizia FIFA și a UEFA în conformitate cu legislația sportivă internațională”, se arată în comunicatul de presă transmis de Uniunea Rusă de Fotbal, citat de rfs.ru.

Citește și:

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
12:58 Raul Rusescu a anunţat care e atacantul pe care l-ar lua „cu ochii închişi” la FCSB. Sfat pentru Gigi Becali 12:53 Sepsi – CFR Cluj LIVE TEXT, ora 20:30. Echipa lui Mutu nu mai are voie să facă paşi greşiţi în lupta la titlu 12:34 Flavio Briatore a fost externat după ce a fost operat cu succes: „Mi-au găsit o tumoare benignă la inimă” 12:13 Cristi Balaj, anunţ despre jucătorul pe care CFR Cluj îl poate vinde în Premier League: „Va ajunge la un club important!” 12:04 Antrenorul celor de la Leicester a fost dat afară după ce a avut o aventură cu o jucătoare 11:12 NEWS ALERTS-a mai accidentat un jucător la FCSB! A suferit o ruptură şi riscă să stea o lună departe de teren. Lovitură dură pentru lider 10:58 FotoUn milionar român a răbufnit şi a anunţat că e gata să facă un gest extrem: „Asta nu înseamnă că nu îmi iubesc ţara!” 10:50 FotoEndrick a reușit o performanță de senzaţie în numai 7 zile. Starul de 17 ani, aşteptat la Real Madrid, este de neoprit 10:20 Florentin Petre cere un jucător în naţionala României: „Nu poţi să începi fără el! E cel mai în formă!” 10:08 „Ce nu a luat Ianis de la Gică Hagi?” Gică Craioveanu nici nu a stat pe gânduri: „N-are cum să o aibă!” Vezi toate știrile
Pe același subiect
Lesia Tsurenko, noi dezvăluiri teribile, la Australian Open 2024
Tenis • 20 ian., 14:55
Lesia Tsurenko, noi dezvăluiri teribile, la Australian Open 2024: „A pierdut 55 de kilograme”
Eric Bicfalvi a semnat noul contract, la 35 de ani
Fotbal • 17 ian., 12:29
Eric Bicfalvi a semnat noul contract, la 35 de ani! „Aici îşi va încheia cariera”
Dezvăluirile uluitoare care dau peste cap lumea fotbalului
Fotbal extern • 6 ian., 22:27
Dezvăluirile uluitoare care dau peste cap lumea fotbalului! Rusia ar fi „cumpărat” meciuri la Campionatul Mondial din 2018
Naționala Rusiei revine în Europa
Fotbal extern • 21 dec., 21:04
Naționala Rusiei revine în Europa! UEFA și-a dat acordul pentru meciul din luna martie
Victorie importantă pentru Aurel Pîrtea! ”Mineru” a învins un brazilian puternic în Rusia
FIGHT • 8 dec., 18:57
Victorie importantă pentru Aurel Pîrtea! ”Mineru” a învins un brazilian puternic în această seară