Închide meniul
Foto

Război în Ucraina | Trauma unei medaliate cu bronz la Jocurile Olimpice 2020. „Oamenii sunt luați de pe străzi și trimiși pe front!”

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 28 martie 2022, 18:00

Război în Ucraina | Trauma unei medaliate cu bronz la Jocurile Olimpice 2020. „Oamenii sunt luați de pe străzi și trimiși pe front!”

Alina Shynkarenko a reprezentat Ucraina la Jocurile Olimpice 2020

Instagram Alina Shynkarenko

Războiul din Ucraina a destrămât milioane de familii. Fratele, mama și tatăl Alinei Shynkarenko, sportivă medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice 2020, au rămas în Donețk, oraș ocupat de forțele militare ale lui Vladimir Putin.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Alina Shinkarenko se teme că tatăl ei va fi încorporat pe front. Sportiva a făcut dezvăluiri halucinante despre „iadul” pe care îl trăiesc ucrainenii din estul țării, zona afectată cel mai mult de atacurile rușilor.

Război în Ucraina | Trauma familiei Alinei Shynkarenko

„Îmi este foarte frică pentru părinții mei. Fratele meu este invalid. Mama stă cu el tot timpul și nu poate lucra. Doar tata lucrează. Acolo, oamenii sunt pur și simplu luați de pe străzi. Mi-e teamă că tatăl meu va fi mobilizat. Tata, în fiecare zi, merge dimineața devreme și seara târziu la muncă, pentru a-și hrăni cumva familia. Eu comunic cu ei în fiecare zi. Tata spune: ‘Mai devreme au luat un bărbat cu o proteză.’ Au vrut să-l trimită cu o proteză la război. Au luat un bărbat cu astm. Așa sunt ei.

Opresc autobuzele pe străzi, iau bărbați de acolo și îi trimit la război. Îi îmbracă în uniformă și îi trimit la Harkov, în prima linie. E oribil. Mi-e teamă pentru el în fiecare zi.

Fără el, mama și fratele meu vor rămâne fără bani. Dacă tata era acasă și le-aș fi trimis bani, atunci nu ar mai fi fost acolo. Nu există un sistem bancar acolo. Timp de 8 ani, nici nu s-au obosit să facă un sistem bancar ca oamenii să poată plăti cu cardurile în magazin. Există doar numerar și ruble”, a spus Alina Shynkarenko, potrivit sport.ua

Reclamă

Alina Shynkarenko a obținut medalia de bronz la proba de înot pe echipe la Jocurile Olimpice 2020 de la Tokyo.

Donețk, Harkov și Mariupol sunt orașele din Ucraina cele mai afectate de bombardamentele rușilor. La Kiev, forţele ruse încearcă să stabilească un ”coridor” în jurul capitalei pentru a bloca rutele de aprovizionare, pe fondul luptei continue în suburbiile Kievului.

Mariupolul este în pragul unei catastrofe umanitare

Oraşul Mariupol (din sudul Ucrainei), controlat de forţele ruse, este în pragul unei catastrofe umanitare şi trebuie evacuat complet, a declarat, luni, primarul oraşului, Vadym Boichenko, citat de Reuters. El a afirmat că aproximativ 160.000 de civili sunt blocaţi în oraş, fără energie electrică.

Reclamă 4 / 0/3

26 de autobuze aşteptau să evacueze civili, dar forţele ruse nu au fost de acord să le acorde trecere în siguranţă, a continuat el. ”Federaţia Rusă se joacă cu noi”, a spus Boichenko.

Rusia neagă că a vizat civili şi învinuieşte Ucraina pentru eşecul repetat de a conveni asupra unor coridoare sigure pentru evacuarea civililor.

Mesajul tulburător transmis de Vitali Klitschko

Vitali Klitschko, primarul Kievului, a avut un mesaj clar pentru Vladimir Putin şi armata pe care a trimis-o în Ucraina. Fostul campion mondial de box a spus că nu e dispus să dea niciun pas în spate şi e gata să moară pentru ţara sa şi pentru a-şi apăra familia, cât timp este război în Ucraina.

„M-a învăţat că este un mare privilegiu să mori apărându-ţi ţară. Dacă ţara mea are nevoie de viaţa mea, sunt gata să mor pentru patria mamă, pentru copiii mei, pentru viitorul familiei mele. Nimeni nu vrea să moară, dar Rusia îşi doreşte să reconstruiască fosta uniune, iar noi nu vrem să locuim aşa. Vor să ne ingenunchieze, dar luptăm pentru libertate şi pentru viitorul copiilor şi al ţării”, a spus Vitali Klitschko pentru Yahoo News.

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
22:40 Fabrizio Romano a anunţat că Xavi va rămâne la Barcelona! Cine l-a făcut pe antrenorul catalanilor să se răzgândească 22:35 VIDEOImagini COLOSALE din vestiarul Unirii Slobozia, după promovarea în Liga 1! S-a sărbătorit pe „modelul” Inter 22:30 VIDEOAEK – Panathinaikos 3-0 şi Aris – Olympiacos 1-1 au fost în AntenaPLAY! Pas uriaş spre titlu pentru AEK. Probleme pentru Lucescu 22:26 Florinel Coman s-a accidentat în Sepsi – FCSB! Lovitură pentru „Mbappe”, înainte de EURO 2024 22:14 FotoGest fabulos făcut de Florinel Coman, după ce a marcat în Sepsi – FCSB! Cum a „sărbătorit” alături de Vlad Chiricheş 22:01 Jaqueline Cristian, revenire de senzaţie la Madrid! Românca s-a calificat în turul 2 după un meci incredibil 21:47 Gică Hagi a auzit cât vrea să plătească Gigi Becali pentru Louis Munteanu şi a făcut anunţul momentului: „La suma aia…” 21:40 LIVE TEXTSepsi – FCSB 1-2. David Miculescu a dat lovitura! Florinel Coman, schimbat după ce a deschis scorul 21:39 „Gică Hagi e profesor universitar!” Ilie Dumitrescu, laude la scenă deschisă pentru „Rege”, după Farul – Rapid 3-1 21:25 Unirea Slobozia a promovat în Liga 1 pentru prima oară în istorie! Echipa lui Adrian Mihalcea, succes pe terenul lui CS Mioveni Vezi toate știrile
Citește și