Închide meniul

Război în Ucraina | Un campion mondial la kickboxing a fost ucis în luptele din Mariupol. „Somn lin, frate. Te vom răzbuna!”

Alexandru Ivan Publicat: 28 martie 2022, 20:56

Război în Ucraina | Un campion mondial la kickboxing a fost ucis în luptele din Mariupol. „Somn lin, frate. Te vom răzbuna!

Maxim Kagal era primul campion din echipa Ucrainei campion mondial la kickboxing pentru adulți

facebook.com/Oleh.Skyrta

Încă un sportiv ucrainean a fost omorât pe front. Campion mondial la kickboxing, el și-a pierdut viața în luptele din Mariupol.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Campion Mondial la kickboxing, Maxim Kagal făcea parte din batalionul Azov. A fost omorât de ruși în luptele purtate pentru orașul Mariupol.

Maxim Kagal a murit pe frontul din Mariupol

„Era un om modest. Somn lin, frate, odihnește-te în pace, te vom răzbuna”, a scris fostul antrenor al lui Maxim, Oleg Skirta, pe rețelele de socializare.

Reclamă

Kagal a fost campion mondial la kickboxing în 2014 și era o referință în Ucraina pentru această disciplină.

Maxim Kagal avea doar 30 de ani în momentul când și-a pierdut viața pe front.

Reclamă

Fotbalist de 16 ani, ucis alături de mama lui

Dmytro Yevdochenko avea 16 ani. Băiatul juca la echipa de fotbal de amatori Atlet Kiev. El și familia lui erau evacuați din Brovary, un oraș de lângă Kiev, în momentul câns s-a produs tragedia.

Potrivit site-ului Tribuna.com, citat de gsp.ro, rușii au deschis focul asupra civililor, iar Yevdochenko și mama sa au fost uciși de gloanțe.

S-au înregistrat mai multe victime în lumea sportului, printre cei ucişi de bombardamentele ruşilor fiind şi tânărul biatlonist Yevgeny Malyshev (19 ani).

Reclamă 4 / 0/3

Alți doi fotbaliști au murit în război. Vitaly Sapilo, fost junior la Karpaty Lviv, avea 21 de ani, era comandant de tanc. Dmytro Martinenko, 25 de ani, golgheterul lui FC Hostomel, a avut casa lovită de un proiectil. El și mama lui au murit. Sora sa mai mică a fost rănită grav.

Fetiță de 6 ani, decedată în buncăr alături de mama ei

Andriy Shevchenko, cel mai mare fotbalist din istoria Ucrainei, e devastat de când a început conflictul militar. Legenda fotbalului ucrainean a făcut un apel public  pentru salvarea copiilor afectați de război. El a dezvăluit și povestea tristă a unei fetițe de 6 ani, decedată în buncăr alături de mama ei.

„Rusia a început războiul împotriva țării mele acum două săptămâni. În ultimele zile, situația a devenit mult mai gravă. Au fost omorâți sute de copii inocenți. O să va spun povestea Tatianei, în vârstă de 6 ani, din Mariupol. A murit, singură, din cauza dezhidratării. Mama ei a murit prima. Orice copil merită pace în viața lui. Vă rog, salvați copiii ucraineni”, a spus Andriy Shevchenko, într-un videoclip postat pe Instagram.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
20:30 Anunţul lui Andrei Nicolescu după decizia teribilă primită de Dinamo: „Vom ataca”! Planul „câinilor” pentru a scăpa de sancţiune! 19:54 Englezii nu îi dau României nicio şansă la EURO 2024! Verdict dur pentru grupa „tricolorilor” 19:11 CSM Bucureşti – Dunărea Brăila 35-35! „Thriller” în Liga Naţională de handbal! Brăilencele au reuşit o revenire de senzaţie 18:51 Victor Angelescu, dezvăluire de ultimă oră în scandalul materialelor pirotehnice: „Ştiam că fanii dau cu torţe cu FCSB” 18:50 Sandro Tonali, acuzat de Federaţia Engleză că a pariat din nou! De câte ori a încălcat regulamentul după transferul la Newcastle 18:12 Reacţie categorică a presei din Scoţia, după anunţul făcut de Ianis Hagi: „Este impresionant” 18:00 Tudorel Stoica a reacţionat după declaraţiile lui Gică Hagi despre fiul său, Ianis: „A exagerat, îi face rău băiatului lui” 17:42 Dani Alves şi Robinho, desfiinţaţi de un fost coechipier: „Dacă îi făceau asta fiicei mele, nu mai eram la interviu acum” 16:59 Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală din Antalya! Românca, fără set pierdut de la revenirea în circuit 16:57 Bocciu şi ceilalţi doi ultraşi ai Rapidului rămân în arest! Decizia de ultimă oră a instanţei Vezi toate știrile
Pe același subiect
Englezii nu îi dau României nicio şansă la EURO 2024! Verdict dur pentru grupa "tricolorilor"
Echipa naţională • 19:54
Englezii nu îi dau României nicio şansă la EURO 2024! Verdict dur pentru grupa „tricolorilor”
Ucrainenii au tras concluziile, înaintea duelului cu România de la EURO 2024
EURO 2024 • 11:05
Ucrainenii au tras concluziile, înaintea duelului cu România de la EURO 2024! Mesajul categoric transmis: „Nu au mari vedete!”
Oleksandr Zinchenko nu a stat pe gânduri după ce un fan şi-a aruncat telefonul pe teren! Reacţia genială a căpitanului Ucrainei
Fotbal extern • 27 mart., 17:00
Oleksandr Zinchenko nu a stat pe gânduri după ce un fan şi-a aruncat telefonul pe teren! Reacţia genială a căpitanului Ucrainei
Oleksandr Zinchenko, copleşit de emoţii, după calificarea Ucrainei la EURO: "Doar aşa putem câştiga". Dezvăluirea căpitanului
EURO 2024 • 27 mart., 11:47
Oleksandr Zinchenko, copleşit de emoţii, după calificarea Ucrainei la EURO: „Doar aşa putem câştiga”. Dezvăluirea căpitanului
Mesajul lui Volodimir Zelenski după calificarea Ucrainei la EURO 2024
EURO 2024 • 27 mart., 8:21
Mesajul lui Volodimir Zelenski după calificarea Ucrainei la EURO 2024