Închide meniul

Război în Ucraina | Mama și sora lui Andriy Shevchenko, blocate într-un buncăr de lângă Kiev. „Nu au mâncare și electricitate!” Tragedia unei fetițe de 6 ani

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 12 martie 2022, 18:14 / Actualizat: 12 martie 2022, 23:57

Război în Ucraina | Mama și sora lui Andriy Shevchenko, blocate într-un buncăr de lângă Kiev. „Nu au mâncare și electricitate! Tragedia unei fetițe de 6 ani

Mama și sora lui Andriy Shevchenko, blocate într-un buncăr de lângă Kiev

Andriy Shevchenko a dezvăluit că mama și sora lui au ajuns să trăiasca în condiții inumane, fără mâncare și electricitate. Fostul fotbalist și-a amintit de vizitele pe care le făcea în copilărie în Bucha. Acum, orașul s-a transformat în ruine.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Război în Ucraina | Mama și sora lui Andriy Shevchenko, blocate într-un buncăr de lângă Kiev

„Condițiile de acolo sunt îngrozitoare. Nu au mâncare și electricitate. Stau la niște prieteni ai surorii mele. Trăiesc în buncăr de cinci zile. Sunt atacați. Dacă mama și sora mea ar fi vrut să plece, ar fi fost foarte periculos pentru ele.

Au fost multe bombardamente în Bucha, dar și în apropiere ,în Irpin și Hostomel. Orașele sunt complet distruse. Când eram mic, mergeam cu trenul la Bucha. Acum toate clădirile de acolo au fost distruse”, a povestit Andriy Shevchenko, conform as.com.

17 zile au trecut de când Vladimir Putin a început războiul în Ucraina. Coridoarele umanitare de evacuare a civililor ucraineni conduc doar spre Rusia sau Belarus.

Toate informațiile despre războiul din Ucraina sunt AICI, pe observatornews.ro!

Război în Ucraina | Andriy Shevchenko a dezvăluit povestea tragică a unei fetițe de doar 6 ani

Shevchenko e devastat de când a început conflictul militar în Ucraina. Legenda fotbalului ucrainean a făcut un apel public  pentru salvarea copiilor afectați de război. El a dezvăluit și povestea tristă a unei fetițe de 6 ani, decedată în buncăr alături de mama ei.

Reclamă

„Rusia a început războiul împotriva țării mele acum două săptămâni. În ultimele zile, situația a devenit mult mai gravă. Au fost omorâți sute de copii inocenți. O să va spun povestea Tatianei, în vârstă de 6 ani, din Mariupol. A murit, singură, din cauza dezhidratării. Mama ei a murit prima. Orice copil merită pace în viața lui. Vă rog, salvați copiii ucraineni”, a spus Andriy Shevchenko, într-un videoclip postat pe Instagram.

 
View this post on Instagram
 
A post shared by Andriy Shevchenko (@andriyshevchenko)

Numărul civililor care şi-au pierdut viaţa de la începutul invaziei Ucrainei, pe 24 februarie, a crescut la 579, potrivit unui bilanţ al Consiliului drepturilor omului al ONU, relatează DPA. Printre morţi se află 42 de copii şi tineri. În plus, au fost confirmate 10.002 de persoane rănite.

Reclamă 4 / 0/3

Vineri, bilanţul civililor ucişi în Ucraina de la începutul războiului era de 564. Consiliul înregistrează numai decesele pe care le poate confirma şi notează că bilanţul real probabil este mai mare, anunţă observatornews.ro.

S-au înregistrat mai multe victime şi în lumea sportului, printre cei ucişi de bombardamentele ruşilor fiind şi tânărul biatlonist Yevgeny Malyshev (19 ani). Fostul său coechipier, Bogdan Tsymbal, s-a asuns într-un buncăr, alături de soţie şi de fiul său nou-născut.

Citește și:
Recomandări
  • Mama și sora lui Andriy Shevchenko, blocate într-un buncăr de lângă Kiev
  • Drama familiei fostului mare fotbalist

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23:57 PAOK – Club Brugge 0-2. Răzvan Lucescu a ratat calificarea în semifinalele Conference League! Dueluri „de foc” în semifinale 23:50 „Steaua fără nume!” Marcel Răducanu, verdict despre sezonul de vis făcut de FCSB! Mesaj direct pentru echipa lui Gigi Becali 23:45 „Nu vreau să creez tensiune!” Vlad Chiricheş, mesaj ferm pentru Edi Iordănescu: „Regret că am spus asta! M-am hazardat!” 23:38 „Să dea mai mult, la cât sunt plătiți!” Ioan Ovidiu Sabău și-a atacat jucătorii după Oțelul – U Cluj 2-1! 23:14 Scene uluitoare cu Emiliano Martinez în Lille – Aston Villa. La un pas să fie eliminat! A dansat ca în finala Cupei Mondiale 23:12 „Ne lipsește partea financiară! Avem cel mai mic buget!” Dorinel Munteanu, strigăt de ajutor după calificarea în finala Cupei 22:47 Dan Nistor s-a prăbuşit emoţional după înfrângerea cu Oţelul: „Frustrant şi dureros! Mulţi nu vom dormi la noapte!” 22:41 „E dureros!” Alex Chipciu și-a turnat cenușă în cap după ce și-a dat autogol în Oțelul – U Cluj! A vorbit și despre noul obiectiv 21:55 „Mulți patroni încearcă să îl imite” Ovidiu Burcă, laude la scenă deschisă pentru Gigi Becali! A spus și de ce are succes FCSB 21:43 Oţelul – Corvinul este finala Cupei României! Gălăţenii s-au calificat după un autogol marcat de Chipciu în minutul 90 Vezi toate știrile
Citește și