Închide meniul

Război în Ucraina | Yuliya Levchenko, devastată de bombardamentele rușilor. „Nu pot să respir! Mă omoară pe interior!”

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 18 aprilie 2022, 20:40

Război în Ucraina | Yuliya Levchenko, devastată de bombardamentele rușilor. „Nu pot să respir! Mă omoară pe interior!

Yuliya Levchenko e printre cele mai bune atlete din Ucraina

Yuliya Levchenko e devastată din cauza bombardamentelor Rusiei în Ucraina. Celebra atletă a reacționat după ce soldații lui Vladimir Putin au atacat orașul Liov.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cel puţin şapte persoane au fost ucise, iar alte 11 au fost rănite, luni, în atacuri ruseşti cu rachete, la Liov, în vestul Ucrainei.

Război în Ucraina | Yuliya Levchenko, devastată din cauza bombardamentelor rușilor

Atleta a postat pe contul de Instagram un mesaj sugestiv, prin care încearcă să atragă atenția asupra dezastrelor produse de Rusia în Ucraina.

„Nu pot să respir! Mă omoară pe interior!”, a scris Yuliya, pe Instagram.

Sursa: Instagram Yuliya Levchenko
Sursa: Instagram Yuliya Levchenko

Levchenko a fost medaliată cu aur la Campionatele Europene U23 din 2017 și medaliată cu argint la Campionatele Mondiale din 2017. Ea a fost clasată pe locul al doilea în lume pentru sezonul 2017. Tot în 2017, a fost desemnată „Steaua în ascensiune a anului” în atletismul european.

Reclamă

Levchenko a concurat la Jocurile Olimpice din 2016 și 2020. Cele mai bune rezultate ale ei la proba de săritură în înălțime sunt 2,02 metri, în aer liber, și 2,00 metri, în interior.

Evgeniy Levcheko: „Fie eşti pro război, fie eşti împotriva lui”

Evgeniy Levcheko a răbufnit la adresa sportivilor ruşi. Fostul mijlocaş din naţionala Ucrainei şi-a pierdut răbdarea cu cei care au decis să nu ia atitudine şi s-au ferit să ceară, în spaţiul public, oprirea conflictului armat.

În vârstă de 44 de ani, Levchenko este stabilit în Olanda. Îi consideră „complici” pe campionii Rusiei care nu au avut nicio reacţie după ce au început bombardamentele.

Reclamă 4 / 0/3

În ceea ce-i priveşte pe atleţii ruşi, nu este nicio opţiune. Mulţi dintre sportivii noştri au cerut ajutorul colegilor ruşi şi le-au transmis să nu păstreze tăcerea şi să vorbească despre genocidul din Ucraina. Dar s-au plâns degeaba. Sunt câteva exemple pozitive, dar nimic mai mult.

Din ceea ce ştiu eu, pe durata războiului nu poate fi nicio persoană care să adere la neutralitate. Fie eşti pro război, fie eşti împotriva lui. Dacă o persoană rămâne în tăcere, înseamnă că susţine agresiunea şi devine complice în acest conflict„, a declarat Evgeniy Levcheko pentru sport.ua.

Evgeniy Levcheko a evoluat, de-a lungul carierei, pentru Metalurh Kostiantynivka, Şahtior Doneţk 2, CSKA Moscova, Vitesse, Sparta Rotterdam, Groningen, FC Saturn, Willem II şi Adelaide United. Are 8 selecţii în naţionala Ucrainei.

Recomandări
  • Ucraina, invadată de Rusia
  • Rușii au bombardat mai multe orașe din Ucraina

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
21:49 Gabriela Ruse a fost învinsă de Caroline Garcia în sferturile turneului de la Rouen. Câţi bani şi câte puncte va primi românca 21:47 Gigi Becali şi-a găsit atacant! Jucătorul care revine la FCSB şi poate fi surpriza pentru preliminariile Champions League 21:44 LIVE TEXTFarul Constanța – CFR Cluj 2-0. Louis Munteanu şi Ionuţ Cojocaru au făcut praf apărarea ardelenilor! 21:30 Palermo – Parma este acum LIVE VIDEO în AntenaPLAY. Nedelcearu se luptă cu Man și Mihăilă! 21:06 Dorit de FCSB şi Rapid, Louis Munteanu a deschis scorul în meciul Farul – CFR Cluj! Execuţie superbă a atacantului lui Gică Hagi 19:52 Hermannstadt – FC Botoşani 1-1. Sibienii au egalat în prelungirile partidei, în 10 oameni! Cum arată acum clasamentul în play-out 19:29 EXCLUSIVUTA a primit interdicţie la transferuri! Lovitură dură pentru echipa lui Mircea Rednic, care ţinteşte prezenţa în cupele europene 19:08 VideoDavid Popovici, AUR la 400 m liber cu record personal! A surprins după performanţă obţinută la Naţionale: „Nu îmi place proba!” 19:08 Întrebat dacă ia în calcul să revină ca selecţioner la naţionala României, Mircea Lucescu a dat un răspuns din numai trei cuvinte 18:47 Mihai Pintilii, sfat preţios pentru Edi Iordănescu. Jucătorul pe care îl vede titular la EURO 2024: „Are o calitate incredibilă!” Vezi toate știrile
Citește și