Închide meniul

Ultimatum pentru sportivii ruşi: „Pe durata războiului nu se poate adera la neutralitate!”. Ucraineanul Evgeniy Levcheko şi-a pierdut răbdarea

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 17 aprilie 2022, 17:43

Ultimatum pentru sportivii ruşi: „Pe durata războiului nu se poate adera la neutralitate!. Ucraineanul Evgeniy Levcheko şi-a pierdut răbdarea

Evgeniy Levcheko, mesaj dur pentru sportivii ruşi în cea de-a 53-a zi de război

Profimediaimages

Evgeniy Levcheko a răbufnit la adresa sportivilor ruşi, în cea de-a 53-a zi de război. Fostul mijlocaş din naţionala Ucrainei şi-a pierdut răbdarea cu cei care au decis să nu ia atitudine şi s-au ferit să ceară, în spaţiul public, oprirea conflictului armat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În vârstă de 44 de ani, Levchenko este stabilit în Olanda. Îi consideră „complici” pe campionii Rusiei care nu au avut nicio reacţie după ce au început bombardamentele.

Evgeniy Levcheko, mesaj dur pentru sportivii ruşi: „Fie eşti pro război, fie eşti împotriva lui”

Levchenko le-a transmis un ultimatum sportivilor ruşi. E convins că, oricine va prefera să păstreze tăcerea, poate fi considerat că aprobă decizia luată de Vladimir Putin

În ceea ce-i priveşte pe atleţii ruşi, nu este nicio opţiune. Mulţi dintre sportivii noştri au cerut ajutorul colegilor ruşi şi le-au transmis să nu păstreze tăcerea şi să vorbească despre genocidul din Ucraina. Dar s-au plâns degeaba. Sunt câteva exemple pozitive, dar nimic mai mult.

Din ceea ce ştiu eu, pe durata războiului nu poate fi nicio persoană care să adere la neutralitate. Fie eşti pro război, fie eşti împotriva lui. Dacă o persoană rămâne în tăcere, înseamnă că susţine agresiunea şi devine complice în acest conflict„, a declarat Evgeniy Levcheko pentru sport.ua.

Reclamă

Evgeniy Levcheko a evoluat, de-a lungul carierei, pentru Metalurh Kostiantynivka, Şahtior Doneţk 2, CSKA Moscova, Vitesse, Sparta Rotterdam, Groningen, FC Saturn, Willem II şi Adelaide United. Are 8 selecţii în naţionala Ucrainei.

Oleksandr Zinchenko, noi dezvăluiri cutremurătoare despre atrocităţile ruşilor

Oleksandr Zinchenko a făcut noi dezvăluiri cutremutoare despre războiul din Ucraina. Starul lui Manchester City spune că soldaţii ruşi omoară câinii şi îi mănâncă.

E oribil. Ceea ce au făcut ei este un șoc pentru întreaga lume. Lucruri groaznice, teribile. Ne-au ucis civilii, copiii noștri. Ne-au violat femeile și fetele. Au ucis câini și i-au mâncat. Nici nu pot descrie ce simt pentru ei.

Reclamă 4 / 0/3

Îi urăsc atât de mult pentru tot ce au făcut poporului ucrainean și Ucrainei. Și urăsc oamenii din Rusia care încearcă să-i convingă pe alții că asta este propagandă. E o rușine. Cum o pot spune? Oamenii mi-au trimis fotografii reale, fapte reale. Cadavrele morților au rămas pe pământ timp de două săptămâni. Trebuie să răspundă pentru asta.

Sunt oameni de 50-60 de ani care se uită doar la televizor și sunt mințiți de ani de zile. Am văzut cetățeni ruși întrebați dacă susțin acțiunile președintelui lor. Ei răspund: ’Da, desigur, suntem de partea lui’. Iar când sunt întrebați dacă-și vor asuma sancțiunile, ei răspund că o vor face. Cum se pot convinge astfel de oameni? Și cum poate funcționa o astfel de țară? Am văzut cifre că peste 70% dintre ruși susțin această catastrofă. Este incredibil, pur și simplu nu înțeleg”, a declarat Zinchenko.

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23
apr.
23:37
VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică
23
apr.
23:29
„Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani
23
apr.
23:19
Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu
23
apr.
23:12
„Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani
23
apr.
23:01
Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumescu mult!”
23
apr.
22:53
AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român
23
apr.
22:50
Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!”
23
apr.
22:20
„Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani
23
apr.
22:18
Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost”
23
apr.
21:59
Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League
Vezi toate știrile
Citește și