Închide meniul
Foto

Reacţia cutremurătoare a mamei Reevei Steenkamp în ziua în care Oscar Pistorius, care i-a ucis fiica, iese din închisoare

Publicat: 5 ianuarie 2024, 13:08

Reclamă
Reacţia cutremurătoare a mamei Reevei Steenkamp în ziua în care Oscar Pistorius, care i-a ucis fiica, iese din închisoare

Reacţia cutremurătoare a mamei Reevei Steenkamp în ziua în care Oscar Pistorius, care i-a ucis fiica, iese din închisoare

June Steenkamp şi Oscar Pistorius / colaj Profimedia Images

June Steenkamp, mama Reevei Steenkamp, a declarat, vineri, într-un comunicat, după ce Oscar Pistorius a ieşit din închisoare, că familia sa „a ştiut întotdeauna că eliberarea condiţionată face parte din sistemul juridic sud-african” şi a spus întotdeauna că „legea trebuie să-şi urmeze cursul”, relatează BBC.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

June Steenkamp a salutat condiţiile impuse de comisia de eliberare condiţionată – care includ cursuri de gestionare a furiei şi programe privind violenţa bazată pe gen – adăugând că aceste decizii au „confirmat credinţa lui Barry şi credinţa mea în sistemul de justiţie sud-african”, referindu-se la răposatul ei soţ.

Reacţia cutremurătoare a mamei Reevei Steenkamp în ziua în care Oscar Pistorius, care i-a ucis fiica, iese din închisoare

S-a făcut dreptate pentru Reeva? A stat Oscar destul în închisoare? Nu poate exista niciodată dreptate dacă persoana iubită nu se va mai întoarce niciodată, şi nicio perioadă de timp petrecută după gratii nu o va aduce pe Reeva înapoi. Noi, cei care am rămas, suntem cei care ispăşesc o condamnare pe viaţă”, a mai spus June Steenkamp.

Ea a adăugat: „Singura mea dorinţă este să mi se permită să-mi trăiesc ultimii ani în pace, concentrându-mă în continuare pe Fundaţia Reeva Rebecca Steenkamp, pentru a continua moştenirea Reevei”.

Reeva Steenkamp avea 29 de ani când a fost ucisă de Oscar Pistorius şi lucra ca model

Reeva Steenkamp, care avea 29 de ani când a murit, era absolventă de drept şi model de succes, care a lucrat şi ca prezentatoare TV şi a apărut într-un reality show numit Tropika Island of Treasure. Ea plănuia să înfiinţeze o firmă de avocatură pentru a ajuta femeile abuzate după absolvire. Reeva avea trei luni de relaţie cu Pistorius când acesta a tras patru focuri de armă cu un pistol prin uşa unei cabine de toaletă din casa sa din Pretoria, în primele ore ale zilei de 14 februarie 2013, relatează news.ro.

Reclamă

Oscar Pistorius a fost eliberat condiţionat, vineri dimineaţă, la aproape 11 ani după ce şi-a ucis iubita, pe Reeva Steenkamp. Fostul campion paralimpic a fost eliberat condiţionat în noiembrie şi vineri a părăsit închisoarea, fiind acum acasă, a anunţat departamentul serviciilor corecţionale din Africa de Sud.

Potrivit presei, el ar urma să locuiască la proprietatea unchiului său Arnold, din Pretoria. În vârstă de 37 de ani, Pistorius s-ar fi îndreptat spre religie, în timpul detenţiei. Departamentul de servicii corecţionale din Africa de Sud a declarat că, în ciuda profilului său public ridicat, fostul star va fi tratat ca oricine altcineva care beneficiază de eliberare condiţionată. Acest lucru înseamnă că va fi izolat la domiciliu în anumite ore din zi şi că i se interzice consumul de alcool. De asemenea, el nu are voie să vorbească cu presa.

Interdicţia pe care o va avea Oscar Pistorius după ce a primit acceptul de a ieşi din închisoare! El va fi eliberat vineri

Fostul campion paralimpic sud-african Oscar Pistorius, care va fi eliberat condiţionat vineri, la aproape unsprezece ani de la uciderea iubitei sale Reeva Steenkamp, va avea interdicţie de a discuta cu presa, a confirmat, miercuri, administraţia penitenciară din Johannesburg, citată de AFP.

Reclamă 4 / 0/3

La fel ca şi alte persoane aflate în libertate condiţionată, Pistorius nu are dreptul de a acorda interviuri presei”, a subliniat administraţia într-un comunicat. „Faptul că Pistorius este cunoscut publicului larg nu îl face diferit de alţi deţinuţi şi nu justifică un tratament special”, a explicat administraţia penitenciară.

Decizia privind eliberarea condiţionată al lui Oscar Pistorius, în vârstă de 37 de ani, a fost luată la sfârşitul lunii noiembrie. Conform legislaţiei sud-africane, o persoană condamnată poate fi eliberată condiţionat după ce a executat jumătate din pedeapsă. Fostul atlet urmează să fie eliberat vineri dintr-o închisoare de la periferia capitalei Pretoria. Nici ora, nici detaliile logistice nu au fost dezvăluite de autorităţi, din motive de securitate.

Jurnaliştii nu vor putea face fotografii sau prelua imagini cu Oscar Pistorius, care este eliberat astăzi

Jurnaliştilor prezenţi în afara închisorii nu li se va da posibilitatea „să facă fotografii sau să preia imagini cu Pistorius”, a avertizat administraţia închisorii.

Septuplul campion paralimpic şi dublu amputat la picior, care a devenit o legendă sportivă la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012, concurând alături de persoanele valide în proba de 400 de metri, a fost condamnat în apel în 2017 la 13 ani şi cinci luni de închisoare.

În noaptea de 13 spre 14 februarie 2013, el a împuşcat-o de patru ori pe modelul Reeva Steenkamp, în vârstă de 29 de ani.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
12:48 Max Verstappen a dat cărţile pe faţă despre oferta colosală de la Mercedes: „Dacă aş concura pentru locul 5, aş deveni morocănos” 12:45 Handbaliştii de la Dinamo şi-au aflat adversara din semifinalele European League! Cu cine se vor duela în Turneul Final Four 12:03 Lionel Messi a cerut transferul unui star la Inter Miami! Oficialii echipei sunt gata să-i facă pe plac 11:57 „O echipă ca oricare alta!” Dovada lui Florin Talpan că FCSB nu este continuatoarea Stelei: „Lucrurile sunt foarte clare” 11:19 Mihai Rotaru a dezvăluit, chiar înainte de Universitatea Craiova – FCSB, ce obiectiv i-a trasat lui Costel Gâlcă 10:50 LIVE VIDEORomânii atacă tabloul principal la Saudi Smash 2024! Elena Zaharia joacă ACUM, în AntenaPLAY 10:48 Foto„Wow!” Fiica lui Marius Şumudică, şedinţă foto spectaculoasă. Sarah le-a aprins imaginaţia fanilor cu o apariţie electrizantă 10:40 „Dacă mi-ar da 35.000 de euro, tot aş zice nu!” Fostul campion cu FCSB îl refuză categoric pe Gigi Becali 10:19 Marius Lăcătuş, semnal de alarmă pentru CSA Steaua! Mesaj categoric despre situaţia echipei: „Fanii vor fi alături de FCSB!” 10:02 Marius Şumudică, anunţ despre gafa de proporţii făcută de Ianis Hagi înainte de EURO 2024: „Nu ştiu de cine a fost sfătuit” Vezi toate știrile
Citește și