Închide meniul

Reacţia oficială a celor de la TAS, după ce Simona Halep a făcut apel în cazul de dopaj

Valentin Pîrcălabu Publicat: 24 octombrie 2023, 17:00

Reclamă
Reacţia oficială a celor de la TAS, după ce Simona Halep a făcut apel în cazul de dopaj

Reacţia oficială a celor de la TAS, după ce Simona Halep a făcut apel în cazul de dopaj

Simona Halep, într-o conferinţă de presă / Getty Images

Reacţia oficială a celor de la TAS, după ce Simona Halep a făcut apel în cazul de dopaj. Tribunaul de Arbitraj Sportiv a anunţat că s-au început procedurile în acest caz.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Tribunalul de Arbitraj Sportiv a anunţat, în comunicatul dat, că nu se poate preciza un termen în ceea ce priveşte durata procesului. De asemenea, TAS a precizat că decizia care se va lua va fi una definitivă şi nu mai poate fi atacată.

Reacţia oficială a celor de la TAS, după ce Simona Halep a făcut apel în cazul de dopaj

”Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS-CAS) a înregistrat apelul depus de jucătoarea română de tenis Simona Halep împotriva deciziei luate de tribunalul Agenției Internaționale pentru Integritatea Tenisului (ITIA) pe 22 septembrie, în care a fost găsită vinovată de încălcarea unor reguli antidoping şi sancționată cu o perioadă de ineligibilitate de patru ani, începând cu 7 octombrie 2022 şi cu descalificarea rezultatelor obținute în perioada 29 august 2022 – 7 octombrie 2022, inclusiv retragerea oricăror medalii, titluri, puncte şi premii în bani.

Procedurile de arbitraj ale TAS au început. În concordanță cu Codul sportiv de arbitraj (Codul TAS-CAS), părțile fac schimb de acte depuse în scris, iar panelul de arbitri va decide constituirea cazului.

Apoi, panelul va dispune direcții procedurale pentru următoarea fază a procesului, inclusiv stabilirea unei audieri. După audiere, panelul va delibera şi va emite o decizie de arbitraj care va cuprinde hotărârea sa în acest caz şi motivarea ei.

Reclamă

În acest moment nu este posibilă indicarea unei perioade de timp pentru durata procesului şi emiterea deciziei. Decizia panelului TAS va fi una finală şi inatacabilă, cu excepția dreptului părților de a face un apel la Tribunalul federal elvețian, în termen de 30 de zile”, a fost comunicatul celor de la TAS.

Singurul scenariu prin care Simona Halep poate scăpa de suspendare la TAS

Au apărut detalii despre singurul scenariu prin care Simona Halep poate scăpa de suspendare la TAS. Românca aşteaptă să fie chemată la Lausanne în încercarea de a-şi dovedi nevinovăţia şi a reveni pe terenul de tenis. Totul după ce a fost suspendată patru ani de ITIA în scandalul de dopaj.

Reclamă 4 / 0/3

Potrivit iamsport.ro, suspendarea Simonei Halep este aproape imposibil de anulat definitiv. Totuşi, ar putea fi redusă semnificativ. Surse din interiorul TAS au dezvăluit ce ar trebui să se întâmple pentru ca fostul lider WTA să primească acceptul de a reveni în circuit.

Ştergerea suspendării poate fi decisă doar în cazul în care Halep dovedeşte că nu a fost vorba de vreo vinovăţie sau neglijenţă. Prin urmare, e nevoie ca Patrick Mouratoglou să îşi asume total vina. Francezul ar trebui să declare, la TAS, că i-a dat suplimentele în care s-a decoperit Roxadustat fără ca Simona să fi ştiut acest lucru.

Recunoașterea vinei și să ia totul asupra lui. Să mărturisească că a fost un act de sabotaj și că a făcut asta fără știrea sportivei sau a altei persoane„, a declarat sursa respectivă, din interiul TAS.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:52 FotoCum a fost surprins Gică Hagi după ce Pavol Safranko a marcat un hattrick în prima repriză din Farul – Sepsi 20:45 LIVE TEXTFarul – Sepsi 0-3. Safranko a reușit hattrick-ul! Partida s-a reluat, iar scandările rasiste continuă! 20:28 „Îi vei lua locul lui Daniel Niculae la Rapid?” Dani Coman a dat cărțile pe față! Răspunsul a uimit pe toată lumea 20:12 VideoOlaru a primit cel mai emoţionant mesaj de la mama sa: „Am o latură mai sensibilă!” Anunţ uriaş: „Vreau titlul şi anul viitor” 19:49 „E o problemă! Sunt trist!” Daniel Pancu, verdict despre situația de la Rapid! Ce a spus despre comunicatul lui Dan Șucu 19:35 Andrey Rublev este primul finalist al turneului de la Madrid! L-a învins pe Taylor Fritz după doar 72 de minute 19:12 „Rapidismul ăsta..” Daniel Niculae, replică ironică după comunicatul lui Dan Șucu! Ce a postat pe rețelele de socializare 19:00 VIDEOProgramul complet al Marelui Premiu de la Miami. Verstappen, primul în antrenamente. Calificările de la sprint, de la 23:15 18:53 Ioan Ovidiu Sabău, iureş la conferinţa de presă: „S-a luat legătura cu Şumudică! Ăsta-i adevărul!” 18:42 Thomas Tuchel poate rămâne la Bayern Munchen! Un nou „caz Xavi” în fotbalul mondial. Anunțul făcut de antrenorul bavarezilor Vezi toate știrile
Citește și