Închide meniul

Reacţia presei internaţionale, după ce Franz Beckenbauer a murit la vârsta de 78 de ani: „Spunem adio legendei fotbalului!”

Valentin Pîrcălabu Publicat: 8 ianuarie 2024, 18:49

Reclamă
Reacţia presei internaţionale, după ce Franz Beckenbauer a murit la vârsta de 78 de ani: „Spunem adio legendei fotbalului!

Reacţia presei internaţionale, după ce Franz Beckenbauer a murit la vârsta de 78 de ani

Profimedia

Reacţia presei internaţionale, după ce Franz Beckenbauer a murit la vârsta de 78 de ani. Fost fundaş central legendar, considerat unul dintre cei mai buni jucători de fotbal din toate timpurile, a jucat pentru Germania de 103 ori între 1965 şi 1977.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Campion mondial în 1974 ca jucător, Franz Beckenbauer a condus naţionala Germaniei la titlu şi în 1990, de data aceasta ca antrenor.

Reacţia presei internaţionale, după ce Franz Beckenbauer a murit la vârsta de 78 de ani

„A murit Franz Beckenbauer, legenda de la Bayern Munchen şi a fotbalului mondial„, a titrat marca.com. „A murit împăratul!„, au scris cei de la Bild.

Adio legendei fotbalului, adio Kaiserului. Franz Beckenbauer a murit la 78 de ani„, au scris şi italienii de la Gazzetta dello Sport.

Reclamă

Kaiserul a murit„, au titrat şi cei de la L’Equipe.

Reclamă 4 / 0/3

Beckenbauer a înscris 60 de goluri în 427 de meciuri pentru Bayern Munchen. A câștigat de trei ori Champions League și de patru ori Bundesliga. Cu naționala Germaniei a câștigat Campionatul Mondial 1974 și Campionatul European 1972.

După ce s-a retras ca jucător, „Kaiser Franz” a devenit antrenor al echipei Germaniei de Vest, înainte de a-şi încheia cei şase ani pe bancă după titlul mondial din 1990, în Italia, împotriva Argentinei lui Diego Maradona. Bernard Tapie i-a încredinţat conducerea formaţiei Olympique Marseille, care era în căutarea primului său titlu continental. Aventura sa la Marsilia a durat doar câteva luni (între 20 septembrie şi 31 decembrie 1990), înainte de a fi înlocuit de Raymond Goethals şi promovat pentru scurt timp la funcţia de director sportiv al clubului.

La întoarcerea la Bayern Munchen, unde a preluat conducerea primei echipe în 1994 şi din nou în 1996, Franz Beckenbauer s-a impus ca unul dintre managerii emblematici ai clubului.

Franz Beckenbauer, unul dintre cei mai mari fotbalişti din istorie

În 2020, France Football anunţase echipa ideală pentru Balonul de Aur «Dream Team». Nu lipseau Maradona, Pele, Messi şi Beckenbauer. În ancheta publicaţiei franceze a fost numit şi Gheorghe Hagi.

În echipa ideală nu se aflau jucători precum Michel Platini, Zinédine Zidane sau Thierry Henry.

Echipa ideală este: Lev Iaşin (Rusia) – Cafu (Brazilia), Franz Beckenbauer (Germania), Paolo Maldini (Italia) – Pelé (Brazilia), Lothar Matthäus (Germania), Xavi Hernandez (Spania), Diego Maradona (Argentina) – Lionel Messi (Argentina), Ronaldo (Brazilia), Cristiano Ronaldo (Portugalia).

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
17:00 VIDEORomânii atacă tabloul principal la Saudi Smash 2024! Ioana Sîngeorzan, învinsă de Lee Ho Ching. Meciul a fost LIVE în AntenaPLAY 17:00 Farul – Sepsi LIVE TEXT (20:00). Gică Hagi luptă pentru locul 2 din play-off! Echipele probabile 16:50 LIVE VIDEOProgramul complet al F1 Academy™ de la Miami! Prima sesiune de antrenamente e ACUM, live video în AntenaPLAY 16:36 Foto„Avem potențial!” Roberto Gliga, prima reacție după România – Coreea de Sud 3-2! A vorbit după ce a fost „atacat” cu ciocolată 15:35 VIDEORomânia – Coreea de Sud 3-2! O nouă VICTORIE URIAŞĂ pentru „tricolori”, la CM de hochei, live în AntenaPLAY 15:12 Adevăratul motiv pentru care Dan Petrescu a acceptat să îşi încheie brusc vacanţa şi să semneze cu CFR Cluj: „Nu puteam refuza!” 14:46 Mihai Stoica, explicaţie total neaşteptată! Motivul pentru care numărul 27 va fi trecut pe tricourile campioanei FCSB 14:33 Zeljko Kopic, reacţie fermă după ce fanii lui Dinamo i-au cerut demisia: „Sunt primul care se supără!” Mesaj despre viitorul lui 14:06 „Şumudică va dormi la stadion!” Robert Niţă l-a dat de gol pe Dan Şucu! Când va fi anunţat noul antrenor de la Rapid 13:54 FotoAndrei Vlad, petrecere de pomină cu alcool şi săruturi pasionale la Mamaia! S-a „împărţit” între o blondă şi o brunetă Vezi toate știrile
Citește și