Închide meniul

Regretatul Sir Bobby Charlton nu i-a învins pe Mircea Lucescu şi Cornel Dinu! Cum s-a terminat Anglia – România în 1969

Bogdan Stănescu Publicat: 22 octombrie 2023, 10:59

Reclamă
Regretatul Sir Bobby Charlton nu i-a învins pe Mircea Lucescu şi Cornel Dinu! Cum s-a terminat Anglia – România în 1969

Regretatul Sir Bobby Charlton nu i-a învins pe Cornel Dinu şi Mircea Lucescu

Sir Bobby Charlton (stânga), în tricoul naţionalei Angliei / Hepta

Regretatul Sir Bobby Charlton nu i-a învins pe Mircea Lucescu şi Cornel Dinu! România a jucat în 1969, pe Wembley, în faţa a 80.000 de spectatori, un meci amical cu Anglia.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

S-a încheiat 1-1. Pentru englezi a înscris fratele lui Bobby Charlton, Jack, în minutul 27. Pentru România a marcat, din penalty, Florea Dumitrache, în minutul 74 al meciului.

Regretatul Sir Bobby Charlton nu i-a învins pe Mircea Lucescu şi Cornel Dinu!

Căpitanul Angliei la acel meci a fost chiar Sir Bobby Charlton. Alexandru Boc, adversarul direct de la acel meci al lui Bobby Charlton, a rememorat ce s-a întâmplat înainte de acea partidă.

Sandu Boc a povestit că s-a întâlnit ulterior cu Sir Bobby Charlton, iar regretatul fotbalist al lui Manchester United şi al naţionalei Angliei, i-a transmis că naţionala României a jucat dur în acel joc amical.

Oarecum era adversarul meu direct, dar mai venea la dublaj și Cornel Dinu. Am avut plăcerea să-l cunosc personal și am încercat să-i aduc aminte de meciul nostru.

Reclamă

Am fost cu CFR la meciul cu Manchester United din Champions League, iar el era în cadrul clubului. Era plătit cu 20.000 de lire sterline doar că să participe la protocoale.

A fost simpatic și mi-a spus că am fost cam duri, dar i-am zis că am jucat cu frică. Erau campioni mondiali atunci. Noi jucasem la Liege și pierdusem cu 0-5. Angelo Niculescu a vorbit 3 minute, apoi a vorbit Mircea Lucescu și a zis: ‘Băi, băieți, dacă luăm multe goluri, Angelo Niculescu va fi pus pe liber. Hai să nu ne facem de râs’.

A fost un rezultat senzațional. Fotbalistul Bobby Charlton avea un respect indiferent în fața cui juca. Nu era dur, nu vocifera, era un om deosebit, a declarat Sandu Boc, pentru digisport.ro.

Reclamă 4 / 0/3

A murit Sir Bobby Charlton! Fostul campion mondial cu naţionala Angliei avea 86 de ani

A murit Sir Bobby Charlton! Legendarul fotbalist al Angliei şi al lui Manchester United avea 86 de ani.

Sir Bobby Charlton, 1937-2023. Cuvintele nu vor fi niciodată de ajuns”, a transmis clubul Manchester United, pentru care Sir Bobby Charlton a scris istorie.

Clubul Manchester United şi-a schimbat fotografia de copertă la Facebook, cu una cu Sir Bobby Charlton.

Născut la data de 11 octombrie 1937, Sir Bobby Charlton a evoluat pentru Manchester United în perioada 1956 – 1973. Jucător de atac, Sir Bobby Charlton a evoluat în 606 meciuri pentru „Diavolii Roşii”, marcând 199 de goluri.

Sir Bobby Charlton a încercat să fie antrenor, dar şi-a dat seama că această meserie nu e pentru el

Sir Bobby Charlton a câştigat tot ce se putea câştiga cu Manchester United: trei titluri de campion al Angliei (1956–1957, 1964–1965, 1966–1967), o Cupă a Angliei (1962–1963) şi Cupa Campionilor Europeni (1967-1968).

În 1966 avea să câştige Campionatul Mondial de Fotbal cu naţionala Angliei. Acea ediţie a Campionatului Mondial s-a desfăşurat chiar în Anglia. În acelaşi an, Sir Bobby Charlton a fost declarat Fotbalistul European al Anului.

După plecarea de la Manchester United, în 1973, a mai jucat pentru Preston North End şi Waterford United. La Preston a fost antrenor-jucător, dar a ales să nu urmeze o carieră de tehnician.

Reclamă

„Unul dintre cei mai mari fotbalişti englezi din istorie”

Premier League regretă dispariția lui Sir Bobby Charlton, unul dintre cei mai mari fotbaliști englezi din istorie. Condoleanțe familiei, prietenilor, și clubului Manchester United”, au transmis reprezentanţii Premier League după decesul lui Sir Bobby Charlton.

După ce moartea lui Sir Bobby Charlton a fost anunțată, a apărut un val de reacții legate de acest eveniment nefericit. Printre personalitățile care au transmis un mesaj legat de dispariția fostului campion mondial se numără nume „grele” ale fotbalului britanic, precum Gary Neville, Gary Lineker și John Terry.

Gary Nevile, jucător important din istoria lui Manchester United, a făcut o postare, pe rețelele de socializare, după auzirea acestei vești:

„Un câștigător al Cupei Mondiale, un jucător senzațional pentru Manchester United, iar, pentru mine, cel mai bun jucător din istoria Angliei. Poate că nu mai este printre noi, dar va fi nemuritor în lumea fotbalului. Odihnește-te în pace, Sir Bobby!”, a fost mesajul lui Neville, citat de thesun.co.uk.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
9:09 „Ar fi putut juca la Bayern, cu Real Madrid!” Fanii îl cer pe Radu Drăguşin titular, după ce a fost din nou „uitat” pe bancă 8:55 Foto„De ce nu bei apă?” Gabi Tamaş, reacţie savuroasă din numai patru cuvinte! Dezvăluiri despre perioada în care juca în Anglia 8:45 Cum ar putea arăta primul 11 de la FCSB, în Champions League! Numele surpriză propus de la Rapid de Basarab Panduru 8:31 „Anchete în stilul Bulibașa!” Mircea Sandu a auzit acuzațiile lui Mircea Lucescu și a izbucnit nervos: „Perversitatea asta…” 8:18 Florin Talpan, atac furibund la adresa FCSB! Campioana a primit interzis în Ghencea: „Nu are ce să caute acolo!” 0:00 AS Roma – Bayer Leverkusen 0-2 şi Marseille – Atalanta 1-1! Meciuri nebune în semifinalele Europa League şi Conference League 2
mai
23:54
EXCLUSIVVictor Piţurcă, discurs neaşteptat despre Elias Charalambous după ce FCSB a devenit campioană: „Nu ştiu cine e, nu-l cunosc!”
2
mai
23:48
VIDEOCăpitanul lui PAOK, discurs motivaţional în jurul unei icoane! Imagini superbe din vestiarul jucătorilor lui Răzvan Lucescu
2
mai
23:25
Hakan Calhanoglu a pus mâna pe telefon şi l-a sunat pe Elias Charalambous, după a petrecut pe manele titlul câştigat cu Inter
2
mai
23:13
„Bani? Nu primesc foarte mulţi bani aici” Siyabonga Ngezana a vorbit în Africa de Sud despre salariul de la FCSB
Vezi toate știrile
Citește și