Închide meniul

Rică Răducanu a ajuns să își cheltuiască toată pensia pe medicamente: „Iau câte 9 pastile pe zi!” Ce sumă infimă încasează de la statul român

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 22 februarie 2023, 17:12

Rică Răducanu a ajuns să își cheltuiască toată pensia pe medicamente: „Iau câte 9 pastile pe zi! Ce sumă infimă încasează de la statul român

Rică Răducanu, devastat de moartea lui Franz Beckenbauer

Rică Răducanu, pe stadion / Hepta

Rică Răducanu a ajuns să își cheltuiască toată pensia pe medicamente. Fostul mare portar, ajuns la 76 de ani, încasează o sumă infimă de la statul român, deși are mai bine de 50 de ani în câmpul muncii. Banii săi nu îi mai ajung ca să trăiască, așa că se întreține din pensia soției.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Rică Răducanu a dezvăluit că are o pensie de 2.000 de lei. Toți banii îi cheltuiește pe medicamente. Legenda Rapidului trebuie să ia câte 9 pastile în fiecare zi. Rică e dezamăgit că traiul în România devine din ce în ce mai scump și se descurcă tot mai greu cu banii.

Rică Răducanu a ajuns să își cheltuiască toată pensia pe medicamente

„Marea problemă e că ăştia ne spun ce vor ei la televizor şi noi, ceilalţi, acasă, constatăm de ceva vreme că nu e deloc aşa. Nu mai departe povestea cu creşterea pensiilor. Nu ştiu despre ce creştere se discută la televizor, aproape în fiecare seară.

În buzunarul meu nu se simte mai nimic. Nu am simţit absolut nicio creştere, deşi toată lumea a vorbit despre creşterea pensiilor. Am ajuns să cheltuiesc circa 2.000 de lei doar pe medicamente.

Adică o pensie din două, câte avem în casă în acest moment. O pensie se duce doar pe medicamente. Şi ca la noi mă gândesc că se întâmplă în multe alte case. Nu se poate trăi aşa! Dacă nu ar fi nevastă-mea, cu natura ei atentă la diverse lucruri, nu ştiu cum aş mai putea trăi. Eu, spre exemplu, iau câte 9 pastile pe zi.

Reclamă

Recomandate toate de medic, să ne înţelegem! Trei dimineaţa, trei la prânz şi tot atâtea seara. Pentru inimă, pentru circulaţie, pentru nenorocita aia de gută. Plus câte un aspenter, care nu trebuie să-mi lipsească de pe agenda zilei. Iar toate astea costă bani. Chiar şi atunci când sunt compensate, tot mai scoţi bani din buzunar, pentru diverse pretexte. Oriunde te duci, dai mai mulţi bani ca acum câteva luni. Nu stau să fac calcule, dar simt asta la buzunar. Toate s-au scumpit, iar cei care ne conduc par că nu înţeleg asta!”, a declarat Rică Răducanu pentru playtech.ro.

Rică Răducanu nu şi-a pierdut simţul umorului

Rică Răducanu nu şi-a pierdut simţul umorului, chiar dacă se află într-o situaţie dificilă.

De la 72 de ani, după ce m-am operat, nu mai pot, dacă mă înțelegeți. Dar tot îmi mai vine să stau de vorbă cu o gagică. Am 76 de ani, de o mângâiere tot mai iese, pofte sunt, nu suntem morți, mai merge de-o pupătură. Dar, acum, cui îi arde, ți-e și frică cu pandemia asta. Facem haz de necaz, ce naiba să mai facem„, a mai spus Rică Răducanu.

Reclamă 4 / 0/3

Pe lângă fotbal, Răducanu a avut o carieră în teatru și film. Portarul a fost celebru pentru că executa lovituri de la 11 metri, dar și că a fost surprins în offside la un moment dat.

„M-a sunat şi Ilie Năstase azi, că aşa făcea şi el pe teren, aşa e. Nu ştiu dacă s-a luat după mine sau nu. Eu sunt cunoscut peste tot, am fost un amărât şi am ajuns cunoscut peste tot, am faţă comercială!

Am câştigat mai mult din teatru şi film decât din fotbal. La Teatrul Constantin Tănase am stat 10 ani, m-a luat Bibanu (n.r. actorul Dem Rădulescu). Aveam 1.000 de lei pe seară la Tănase, iar de la filmul „Totul despre fotbal” am luat cam cât o maşină la vremea aceea”, spunea Răducanu, în 2020.

Răducanu este o legendă a Rapidului, club alături de care a câștigat un titlu (1967) și două Cupe ale României (1972, 1979). Fostul mare portar a evoluat timp de 10 sezoane în Giulești.

Răducanu a adunat 61 de selecţii la echipa naţională şi a mai evoluat şi pentru Sportul Studenţesc, Steaua, FCM Reşiţa şi FC Baia Mare.

Recomandări

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
22:37 LIVE VIDEOLeicester – Southampton 1-0. Liderul din Championship vrea să se distanţeze în fruntea clasamentului 22:20 „Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani 22:18 Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost” 21:59 Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League 21:51 Dinamo şi FCU Craiova, ultimele clasate în Liga 1! Cum arată clasamentul în play-out cu 3 etape înainte de final 21:16 „Sper să le stricăm sărbătoarea” Anunţul lui Laszlo Dioszegi înainte de Sepsi – FCSB! 21:08 Dan Petrescu nu va aştepta finalul sezonului! Când va reveni pe banca lui CFR Cluj 21:00 LIVE VIDEOAl Hilal – Al Ain se joacă ACUM, AntenaPLAY! Se stabileşte prima finalistă din Liga Campionilor Asiei 20:45 Romario Benzar, scos cu ambulanţa de pe teren în Botoşani – Dinamo! Fault teribil comis de Hakim Abdallah 20:40 FC Botoşani – Dinamo 2-1. Dezastru pentru „câini”, care au primit un alt gol în prelungiri! „Roş-albii”, pe loc de retrogradare! Vezi toate știrile
Citește și