Închide meniul

Rică Răducanu, devastat de moartea lui Franz Beckenbauer: „Doamne, ce an! Numai veşti teribile!”

Valentin Pîrcălabu Publicat: 8 ianuarie 2024, 19:21

Reclamă
Rică Răducanu, devastat de moartea lui Franz Beckenbauer: „Doamne, ce an! Numai veşti teribile!

Rică Răducanu, devastat de moartea lui Franz Beckenbauer

Rică Răducanu, pe stadion / Hepta

Rică Răducanu a fost devastat în momentul în care a aflat de moartea lui Franz Beckenbauer. Fostul portar al naţionalei României a avut cuvinte uriaşe la adresa fostului mare fotbalist.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Rică Răducanu a fost că Franz Beckenbauer a fost un fotbalist uriaş şi, în acelaşi timp, unul extrem de elegant pe teren. Aceasta nu a fost prima veste teribilă pe care Rică Răducanu a primit-o în acest început de an.

Rică Răducanu, devastat de moartea lui Franz Beckenbauer

A fost uriaș, super elegant, prea bun pentru noi. Sunt marcat de vestea teribilă. Doamne, ce an, de la început a murit Pilcă, fosta mea rezervă. Și Zagalo s-a dus. Numai vești teribile„, a spus Rică Răducanu pentru iamsport.ro.

Cine a fost Franz Beckenbauer, legenda Germaniei care a murit la 78 de ani

Cine a fost Franz Beckenbauer, legenda Germaniei care a murit la 78 de ani. Fostul mare fotbalist german, care a ocupat poziția de vice-președinte al FIFA, a avut o carieră de-a dreptul stelară.

Legenda celor de la Bayern Munchen, dar și a echipei naționale, s-a stins din viață pe data de 7 ianuarie, după ce a pierdut o luptă cu o boală necruțătoare. Anunțul a fost făcut de jurnaliștii de la bild.de, care au titrat: „Împăratul a murit”.

Reclamă

Cel care avea să devină unul dintre cei mai mari jucători, dar și antrenori, din istoria Germaniei s-a născut la data de 11 septembrie 1945, în orașul Munchen. A început fotbalul la grupele de juniori ale celor de la Bayern, iar mai apoi a urcat până în primul 11 al echipei mari.

La formația din Bavaria a jucat din 1964 până în 1977, timp în care a reușit să câștige o serie de trofee importante, dar și să câștige Cupa Mondială din 1974 și Campionatul European din 1972. Tot în perioada în care era legitimat la Bayern a câștigat 2 Baloane de Aur, în 1972 și 1976.

Alături de bavarezi a mai reușit să câștige 3 Cupe ale Campionilor Europeni, 4 titluri de campion al Germaniei, o Cupă a Cupelor, 4 Cupe ale Germaniei și o Cupă Intercontinentală.

Reclamă 4 / 0/3

A urmat apoi transferul la New York Cosmos, echipă pentru care a jucat, în primă fază, din 1977 până în 1980. Au urmat apoi 2 ani la Hamburg, după care a revenit la NY Cosmos, echipă de la care s-a retras în 1983. Cu formația americană a reușit să câștige 3 titluri de campion, în timp ce alături de Hamburg a câștigat un titlu de campion.

A urmat apoi o carieră de antrenor fabuloasă, în care a reușit să stabilească un record uluitor. Acesta a reușit să câștige Cupa Mondială și din postura de antrenor, dar și din cea de jucător, așa cum a fost menționat anterior. În calitate de tehnician, a ridicat trofeul alături de echipa națională a Germaniei în 1990. Acesta a devenit al doilea om din istorie care a reușit să câștige Cupa Mondială din aceste două poziții, primul fiind brazilianul Mario Zagallo.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:44 Germania va avea 5 echipe în Liga Campionilor, în sezonul următor 15:26 Campionatul Mondial de hochei, două super-turnee de tenis de masă şi spectacolul fotbalistic sunt în mai, în AntenaPLAY 15:23 Gică Hagi şi-a fixat obiectivul, înainte de Farul – Sepsi: „Cel mai important!” Cu ce probleme de lot se confruntă 14:05 EXCLUSIVVictor Piţurcă a răbufnit după declaraţiile lui Gigi Becali: „Nu mai vorbesc în viaţa mea cu Gigi Becali” 13:53 Se „rupe” Arena Naţională! Câte bilete s-au vândut deja la derby-ul FCSB – CFR Cluj 13:11 David Popovici a ajuns să umble cu laptele românesc după el, de frica alimentelor contaminate 13:09 Adevărul din spatele relaţiei tensionate dintre Simona Halep şi Sorana Cîrstea: „A existat o rivalitate!” 12:30 Chefi la cuțite, lider de audiență! Echipa lui Chef Alexandru Sautner a câștigat battle-ul de aseară 11:56 Primul jucător care va pleca de la Dinamo, la finalul sezonului! Kopic a renunţat la serviciile lui 11:34 Primele mutări făcute de Dan Şucu la Rapid! Cine va fi noul director sportiv al echipei! Daniel Niculae, OUT Vezi toate știrile
Citește și