Închide meniul

Rinat Ahmetov a răbufnit şi dă în judecată Rusia! Patronul lui Șahtior Donețk îi cere lui Vladimir Putin daune de miliarde de euro

Reclamă

Dragoș Vasile Publicat: 27 mai 2022, 17:02 / Actualizat: 27 mai 2022, 18:58

Rinat Ahmetov a răbufnit şi dă în judecată Rusia! Patronul lui Șahtior Donețk îi cere lui Vladimir Putin daune de miliarde de euro

Rinat Ahmetov a răbufnit şi dă în judecată Rusia

Rinat Ahmetov este patronul clubului Șahtior Donețk / news.ro

Rinat Ahmetov (55 ani), cel mai bogat om din Ucraina, a răbufnit şi dă în judecată Rusia. Patronul lui Șahtior Donețk îi cere lui Vladimir Putin daune de miliarde de euro, după ce pierderile sale din cauza războiului s-au apropiat de 20 de miliarde de euro.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Conform Forbes, Rinat Ahmetov avea în 2013 o avere de 15,4 miliarde de dolari. În prezent, averea sa este de 3,9 miliarde. Compania sa, Metinvest, producătoare de oţel, a anunţat de atunci că nu îşi poate onora contractele din cauza războiului. Ahmetov mai deţine companiile SCM Group şi DTEK.

Rinat Ahmetov a răbufnit şi dă în judecată Rusia

”Cu siguranță voi da în judecată Rusia și voi cere daune pentru toate pierderile și afacerile distruse. Pierderile, după invazia Rusiei, sunt între 17 și 20 de miliarde de dolari. Suma finală va fi determinată în urma procesului împotriva Rusiei”, a declarat Rinat Ahmetov, citat de economictimes.com.

Rinat Ahmetov, gest uriaș în plin război

Rinat Ahmetov, cel mai bogat om din Ucraina, care este şi patronul clubului Şahtior Doneţk, s-a angajat să reconstruiască oraşul asediat de ruşi Mariupol, informează The Guardian.

Afacerile lui Ahmetov au fost puternic afectate în ultimii opt ani de luptele din estul Ucrainei, însă bărbatul s-a declarat încrezător că “soldaţii bravi” ai Ucrainei vor apăra oraşul Mariupol, bombardat intens de armata rusă în ultimele şapte săptămâni.

Reclamă

“Mariupol reprezintă o tragedie globală şi un exemplu global de eroism. Pentru mine, Mariupol a fost şi va fi mereu un oraş ucrainean”, a declarat Ahmetov pentru Reuters. „Cred că bravii noştri soldaţi vor apăra oraşul, deşi înţeleg cât de greu este pentru ei”, a adăugat el.

“Pentru noi, războiul a izbucnit în 2014. Am pierdut toate bunurile noastre atât în Crimeea cât şi în Donbas. Ne-am pierdut afacerile, dar acest lucru ne-a făcut mai puternici. Sunt încrezător că SCM, cea mai mare companie privată a ţării, va juca un rol cheie în reconstruirea Ucrainei după război”, a mai afirmat Ahmetov.

Ahmetov a pierdut peste două miliarde de dolari de la începutul războiului

Considerat drept unul dintre oligarhii apropiaţi de Vladimir Putin, Rinat Ahmetov a schimbat tabăra după ce liderul de la Kremlin a declanşat războiul. Cu o avere estimată la începutul anului la 7,6 miliarde de dolari, Ahmetov ar avea după primele 5 săptămâni de război 4,2 miliarde de dolari.

Reclamă 4 / 0/3

În acest context, Ahmetov a luat o decizie radicală. Compania sa, SCM Group, va cere în instanţă Federaţiei Ruse despăgubiri pentru a-şi acoperi pierderile.

„Lumea moare de sete și de frig! Ăsta e genocid! Cel mai rău lucru este că nu putem să trimitem ajutoare la Mariupol și că nu putem evacua populația, pentru că trupele rusești continuă să tragă și să ne blocheze convoaiele cu ajutoare.

SCM Group (n.r. compania deținută de Rinat Ahmetov) va da, cu siguranță, Federația Rusă în judecată și va cere compensații pentru toate pierderile cauzate de agresiunea militară. Sunt sigur că Ucraina va cere și va primi despăgubiri pentru toate pierderile.

Până acum, toate eforturile noastre s-au canalizat pe singurul lucru important: să ajutăm Ucraina să câștige ascest război, să-i ajutăm pe ucraineni să supraviețuiască, să le ușurăm durerea și suferința”, a spus Rinat Ahmetov, potrivit sport.ua.

Recomandări

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
8:32 Imaginea horror cu Romario Benzar după ce a fost lovit de Abdallah! Fostul jucător şi-a dat bandajul jos şi le-a arătat tuturor! 8:10 Lucian Sânmărtean insistă ca Gigi Becali să transfere un jucător la FCSB: „E de excepţie” 23
apr.
23:37
VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică
23
apr.
23:29
„Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani
23
apr.
23:19
Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu
23
apr.
23:12
„Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani
23
apr.
23:01
Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumesc mult!”
23
apr.
22:53
AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român
23
apr.
22:50
Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!”
23
apr.
22:20
„Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani
Vezi toate știrile
Citește și