Închide meniul

Rinat Ahmetov și Volodimir Zelenski, în conflict la începutul războiului declanșat de Rusia! Ce s-a întâmplat între patronul lui Șahtior Donețk și președintele Ucrainei

Antena Sport Publicat: 2 aprilie 2022, 10:28

Rinat Ahmetov și Volodimir Zelenski, în conflict la începutul războiului declanșat de Rusia! Ce s-a întâmplat între patronul lui Șahtior Donețk și președintele Ucrainei

Rinat Ahmetov și Volodymyr Zelensky, în conflict la începutul războiului declanșat de Rusia!

Instagram / Sahtior Doneţk

  • Rinat Ahmetov și Volodimir Zelenski, în conflict la începutul războiului declanșat de Rusia
  • Momente tensionate între fostul apropiat al lui Vladimir Putin și președintele Ucrainei

Rinat Ahmetov, patronul lui Șahtior Donețk, și Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, s-au aflat într-o relație tensionată după ce Rusia a început războiul în țara vecină, la ordinul lui Vladimir Putin.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Rinat Ahmetov, fostul apropiat al lui Vladimir Putin, și președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, au trecut peste momentele delicate în care s-au contrat, sub presiunea războiului declanșat de Rusia, la comanda lui Vladimir Putin.

Rinat Ahmetov și Volodimir Zelenski, în conflict la începutul războiului declanșat de Rusia în Ucraina, la ordinul lui Vladimir Putin

Cei doi lucrează din nou împreună în încercarea de a ajuta poporul ucrainean să depășească clipele teribile cauzate de atacurile rusești. Totuși, lucrurile n-au arătat așa și la începutul invaziei.

Reclamă

Potrivit Bloomberg, tensiunile dintre Ahmetov și președintele ucrainean au atins punctul culminant în urmă cu câteva săptămâni. La momentul respectiv, Volodimir Zelenski l-a criticat aspru pe oligarhul de la cârma lui Șahtior Donețk pentru că a părăsit Ucraina când trupele rusești se pregăteau de invazie.

Cei doi au depășit conflictul și acum lucrează umăr la umăr, în sprijinul cetățenilor ucraineni.

Reclamă

„Cei doi sunt concentrați pe zona Mariupol, un oraș decimat unde se află fabricile lui Akhmetov. După atacurile rușilor, 170.000 de cetățeni au rămas blocați în oraș, fără acces la mâncare și apă curentă.”, a notat publicația Bloomberg.

Recent, Rinat Ahmetov a oferit recent un interviu în presa din Ucraina, în care a lăudat eforturile președintelui Zelenski. Miliardarul nu a dezvăluit însă locația sa actuală, din motive de securitate.

„Zelenski demonstrează pasiune și profesionalism în a-și exercita datoria constituțională de apărare a Ucrainei și suveranitatea ei și de a restaura integritatea teritorială. Scopul nostru comun este să avem o țară independentă, unită, democratică și europeană.”, a declarat Rinat Ahmetov.

Reclamă 4 / 0/3

Ahmetov a pierdut peste două miliarde de dolari după ce Vladimir Putin a început războiul în Ucraina

Considerat drept unul dintre oligarhii apropiaţi de Vladimir Putin, Rinat Ahmetov a schimbat tabăra după ce liderul de la Kremlin a declanşat războiul. Cu o avere estimată la începutul anului la 7,6 miliarde de dolari, Ahmetov ar avea după primele 5 săptămâni de război 4,2 miliarde de dolari.

În acest context, Ahmetov a luat o decizie radicală. Compania sa, SCM Group, va cere în instanţă Federaţiei Ruse despăgubiri pentru a-şi acoperi pierderile.

„Lumea moare de sete și de frig! Ăsta e genocid! Cel mai rău lucru este că nu putem să trimitem ajutoare la Mariupol și că nu putem evacua populația, pentru că trupele rusești continuă să tragă și să ne blocheze convoaiele cu ajutoare.

SCM Group (n.r. compania deținută de Rinat Ahmetov) va da, cu siguranță, Federația Rusă în judecată și va cere compensații pentru toate pierderile cauzate de agresiunea militară. Sunt sigur că Ucraina va cere și va primi despăgubiri pentru toate pierderile.

Până acum, toate eforturile noastre s-au canalizat pe singurul lucru important: să ajutăm Ucraina să câștige ascest război, să-i ajutăm pe ucraineni să supraviețuiască, să le ușurăm durerea și suferința”, a spus Rinat Ahmetov, potrivit sport.ua.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23:35 Simona Halep nu va participa la Stuttgart! Anunţul organizatorilor turneului din Germania 23:35 Pierdere importantă pentru FCSB înainte de meciul cu Farul! Fotbalistul lui Gigi Becali care e în pericol să îşi încheie sezonul! 23:01 FotoHoraţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se! 23:01 Viorel Moldovan, sfat preţios pentru jucătorul pus la zid de Edi Iordănescu: „La muncă, copile! Trece trenul pe lângă tine” 22:16 VideoCampioana europeană Mihaela Cambei e gata să dea lovitura la Cupa Mondială de haltere, LIVE în AntenaPLAY! Cum se pregăteşte 22:15 Reacţia lui Edi Iordănescu după ce Gică Hagi l-a lăudat pe Ianis Hagi şi a dat de înţeles că trebuie să fie la EURO 2024 21:50 Eliza Samara – Wang Yidi (vineri, 07:30, AntenaPLAY), duel pentru sferturile de finală de la WTT Champions Incheon 2024 21:37 VideoAlimentele care le dau energie „tricolorilor” din naţionalele de tineret ale României! Puştii le recomandă tuturor românilor 21:29 Cum a trăit Toto Wolff momentul în care Lewis Hamilton i-a spus că pleacă la Ferrari: „Cred că a fost dificil pentru el” 20:30 Anunţul lui Andrei Nicolescu după decizia teribilă primită de Dinamo: „Vom ataca”! Planul „câinilor” pentru a scăpa de sancţiune! Vezi toate știrile
Pe același subiect
Englezii nu îi dau României nicio şansă la EURO 2024! Verdict dur pentru grupa "tricolorilor"
Echipa naţională • 19:54
Englezii nu îi dau României nicio şansă la EURO 2024! Verdict dur pentru grupa „tricolorilor”
Ucrainenii au tras concluziile, înaintea duelului cu România de la EURO 2024
EURO 2024 • 11:05
Ucrainenii au tras concluziile, înaintea duelului cu România de la EURO 2024! Mesajul categoric transmis: „Nu au mari vedete!”
Oleksandr Zinchenko nu a stat pe gânduri după ce un fan şi-a aruncat telefonul pe teren! Reacţia genială a căpitanului Ucrainei
Fotbal extern • 27 mart., 17:00
Oleksandr Zinchenko nu a stat pe gânduri după ce un fan şi-a aruncat telefonul pe teren! Reacţia genială a căpitanului Ucrainei
Oleksandr Zinchenko, copleşit de emoţii, după calificarea Ucrainei la EURO: "Doar aşa putem câştiga". Dezvăluirea căpitanului
EURO 2024 • 27 mart., 11:47
Oleksandr Zinchenko, copleşit de emoţii, după calificarea Ucrainei la EURO: „Doar aşa putem câştiga”. Dezvăluirea căpitanului
Mesajul lui Volodimir Zelenski după calificarea Ucrainei la EURO 2024
EURO 2024 • 27 mart., 8:21
Mesajul lui Volodimir Zelenski după calificarea Ucrainei la EURO 2024