Închide meniul
Foto

Risc uriaş pentru fiul lui Laurenţiu Reghecampf. CNCD s-a autosesizat în cazul Luca Reghecampf: „Poate avea conotaţii penale!”

Reclamă

Publicat: 25 august 2023, 15:55

Risc uriaş pentru fiul lui Laurenţiu Reghecampf. CNCD s-a autosesizat în cazul Luca Reghecampf: „Poate avea conotaţii penale!”

Risc uriaş pentru fiul lui Laurenţiu Reghecampf

Luca Reghecampf, alături de Laurenţiu Reghecampf / Instagram

Risc uriaş pentru Luca Reghecampf, fiul lui Laurenţiu Reghecampf, care a avut un derapaj înfiorător. Tânărul de 22 de ani a postat, pe reţelele de socializare, un comentariu antisemit. Acum, va fi cercetat şi poate avea de suferit.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Fiul din prima căsnicie a antrenorului Universităţii Craiova are de ce să se teamă. Chiar dacă a luat decizia de a-şi închide contul de Instagram, de pe care a postat, este pasibil de a primi o amendă uriaşă. Mi mult, poate ajunge chiar după gratii!

Risc uriaş pentru fiul lui Laurenţiu Reghecampf

Cristian Jura, secretarul de stat la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, a avut o reacţie după ce a văzut ce mesaj a postat Luca Reghecampf. S-au autosesizat şi a anunţat ce se va întâmpla în continuare.

Având in vedere comentariu pe care Luca Reghecampf l-a făcut la o postare a site-ului de ştiri Londra Middle East Eye, informaţie apărută atât în presa internaţională, cât şi in presa naţională, am decis să mă autosesizez.

Vreau să amintesc că România s-a angajat să lupte cu hotărâre împotriva unor astfel de manifestări.

Reclamă

Amintesc că este în vigoare Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 31/2002 privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii şi că, de curând, a fost aprobată Hotărârea nr. 539/2021 privind aprobarea Strategiei naţionale pentru prevenirea şi combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizării şi discursului instigator la ură, aferentă perioadei 2021-2023, şi a Planului de acţiune al Strategiei naţionale pentru prevenirea şi combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizării şi discursului instigator la ură, aferentă perioadei 2021-2023.

Cristian Jura: „Riscă o amendă de la 2.000 lei la 100.000 lei”

În cadrul Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, vom demara procedura de citare a părţilor, vom analiza toate probele puse la dispoziţie şi vom decide dacă s-a produs o fapta de discriminare sau de încălcare a demnităţii umane a unei comunităţi.

În cazul în care se constată o faptă de discriminare, riscă o amendă de la 2.000 lei la 100.000 lei, dacă discriminarea vizează un grup de persoane sau o comunitate.

Reclamă 4 / 0/3

De asemenea, dacă organele în drept se vor sesiza, fapta poate avea şi conotaţii penale„, a declarat Cristian Jura la orangesport.ro.

Fapta lui Laurenţiu Reghecampf se poate încadra în articolele 5 şi/sau 6 din Ordonanţa de urgenţă nr 31/2002. Acolo se prevăzută o pedeapsă cu închisoarea de la 6 luni la 5 ani. Dacă va fi găsit vinovat, Luca poate scăpa şi cu o amendă, dar aceasta poate ajunge la 100.000 de lei.

Laurenţiu Reghecampf, reacţie după derapajul oribil al fiului său

Laurenţiu Reghecampf nu a stat pe gânduri şi şi-a cerut scuze pentru mesajul fiului său.

1. Nu am avut cunoştinţă şi nu încurajez în absolut niciun mod transmiterea în spatiul public a unor astfel de afirmaţii care sunt nu numai profund jignitoare la adresa unui întreg popor, dar sunt şi de natură să creeze amintiri extrem de dureroase pentru toţi cei care au trecut prin coşmarul Holocaustului.

2. Deşi fiul meu este major şi pe deplin responsabil pentru absolut toate faptele sale, am luat legătura cu el în cursul zilei de astăzi şi i-am explicat gravitatea unei astfel de afirmaţii precum şi consecinţele chiar şi legale pe care le presupune diseminarea în spaţiul public a unei astfel de afirmaţii.

3. Cred că în urma discuţiei purtate, acesta a înţeles semnificaţia profund negativă a afirmaţiei sale şi îşi cere scuze sincer pentru toate efectele negative ale acesteia.

4. Recunosc că am fost absolut surprins de mesajul transmis de fiul meu major în spaţiul public, cu atât mai mult cu cât nasul lui de botez este un cetăţean israelian, de religie mozaică, care i-a povestit, în mai multe rânduri, impactul ororilor Holocaustului asupra poporului evreu.

Reclamă

În calitate de părinte, nu pot decât să îmi cer cele mai sincere scuze oricărei persoane care s-a simţit jignită de aceasta afirmaţie a fiului meu major, Luca„, a fost mesajul postat de Laurenţiu Reghecampf pe reţelele sociale.

Prima căsnicie a lui Laurenţiu Reghecampf, cea cu Mariana Pfeiffer, s-a terminat după 13 ani, când actualul antrenor al Universităţii Craiova a decis să se însoare cu Anamaria Prodan. „Reghe” a trecut prin al doilea divorţ şi acum este într-o relaţie cu Corina Caciuc.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:01 FCU Craiova – U Cluj LIVE SCORE (17:30). Oltenii continuă lupta pentru salvarea de la retrogradare 15:01 Iga Swiatek, după ce a distrus-o pe Sorana Cîrstea, la Madrid: „Ăsta a fost singurul lucru pe care l-am făcut” 14:25 Carlos Alcaraz, discurs superb despre Rafael Nadal: „Vreau să profit la maximum de Rafa” 13:51 Benfica – Braga LIVE VIDEO în AntenaPLAY (20:00). Meciul zilei în Liga Portugal 13:51 Pierdere uriaşă pentru Rapid, pentru tot restul sezonului. Anunţul oficial făcut de giuleşteni 13:38 România – Italia LIVE VIDEO (duminică, 20:30, AntenaPLAY). Debutăm la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, Grupa A 13:30 Sorana Cîrstea – Iga Swiatek 1-6, 1-6. Românca, demolată de numărul 1 WTA. „Sori”, fără replică la Madrid 13:24 Victor Piţurcă i-a „făcut” echipa lui Cosmin Olăroiu, în 2006. Detalii spectaculoase ale fostului selecţioner 12:58 „De ce să te schimbi, mă?” Marius Şumudică a fost criticat înaintea negocierilor cu Rapid: „Nu mi s-a părut ok” 12:00 FCSB – Farul LIVE TEXT (20:30). Roş-albaştrii sunt la un punct de titlu. Gică Hagi încearcă să le strice sărbătoarea! Vezi toate știrile
Citește și