Închide meniul

Rusia a invadat Ucraina | Junior Moraes, făcut praf de ucraineni după ce a trecut granița în România și a fost preluat de Răzvan Burleanu: „Cu ce paşaport? A ocolit legile!”

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 28 februarie 2022, 11:58

Rusia a invadat Ucraina | Junior Moraes, făcut praf de ucraineni după ce a trecut granița în România și a fost preluat de Răzvan Burleanu: „Cu ce paşaport? A ocolit legile!

Răzvan Burleanu e preșefintele FRF din 2014

FRF.ro

Rusia a invadat Ucraina | Junior Moraes, criticat de ucraineni după ce a traversat granița în România

Jucătorii străini de la Dinamo Kiev şi Şahtior Doneţk au ajuns noaptea trecută în România, alături de familiile lor. Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, i-a aștepat la vama Albița cu autocarul echipei naționale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cei 42 de refugiați au plecat spre București, de unde fiecare va merge apoi cu avionul către țara natală.

Printre cele 42 de persoane care au fugit din calea războiului se numără și Junior Moraes. Atacantul lui Șahtior este născut în Brazilia, dar în 2019 a obținut și cetățenia ucraineană. El a adunat 11 apariții la naționala Ucrainei.

Rusia a invadat Ucraina | Ce au scris jurnaliştii ucraineni după ce Junior Moraes a fost preluat de Răzvan Burleanu de la graniţă

Publicația sport.ua n-a fost de acord cu faptul că Moraes a părăsit Ucraina, pe motivul că se încadra în intervalul de vârstă al bărbaților apți de luptă care sunt obligați de Legea Marțială să rămână în țară.

„Cu ce paşaport? Moraes a părăsit teritoriul Ucrainei. Junior a reuşit să ocolească legile. Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal s-a întâlnit cu jucătorii celor de la Şahtior şi Dinamo Kiev după ce aceştia au trecut graniţa pe teritoriul României. Acum se îndreaptă spre Bucureşti.

Reclamă

Trebuie remarcat faptul că printre cei 42 de refugiaţi (jucători şi familiile acestora) s-a aflat şi brazilianul Junior Moraes, care are paşaport ucrainean. Trebuie clarificat că, după introducerea legii marţiale în Ucraina, bărbaţilor între 18 şi 60 de ani le este interzis să părăsească ţara.”, a notat publicaţia sport.ua.

Toate informațiile despre războiul din Ucraina sunt AICI, pe observatornews.ro!

Final de coșmar pentru jucătorii de la Șahtior și Dinamo Kiev

Printr-o acțiune comună cu Federația din Ucraina și cea din Moldova, Federația Română de Fotbal, cu sprijinul autorităților din țara noastră, a reușit să aducă în România jucătorii străini de la Dinamo Kiev și Șahtior Donețk.

Grupul format din 42 de persoane, fotbaliștii și familiile acestora, a intrat în România la miezul nopții și a fost așteptat de autocarul echipei naționale a României, care îi va transporta la baza tricolorilor de la Mogoșoaia. Luni, 28 februarie, aceștia vor decola spre țara natală„, se anunță în comunicatul FRF.

Reclamă 4 / 0/3

Răzvan Burleanu a transmis un mesaj în fața refugiaților și i-a asigurat de tot sprijinul Federației Române de Fotbal.

Acestea sunt momentele când solidaritatea, întrajutorarea sunt valori ale fotbalului care trec de dimensiunile sportive și intră în cele ale umanitarismului. Este modul în care noi, FRF, ne exprimăm sprijinul față de victimele acestui război sângeros din Ucraina. Vom continua să ajutăm fotbalul ucrainean să treacă peste încercări”, a declarat Răzvan Burleanu.

Și Mircea Lucescu a ținut legătura cu mulți dintre fotbaliștii a căror viață a fost în pericol. Junior Moraes a recunoscut că a vorbit în mai multe rânduri cu antrenorul lui Dinamo Kiev.

Am vorbit cu Mircea Lucescu de trei ori de la începerea conflictului. M-a liniștit, Lucescu este ca un tată pentru mine.

A fost inspaimantator (n.r. în Ucraina). Mulțumesc UEFA, Federațiilor de fotbal din Ucraina, Moldova și România pentru scoaterea noastră din Ucraina„, a transmis atacantul de 34 de ani, care a jucat și pentru Gloria Bistrița.

Fotbaliștii care au ajuns în România și au fost așteptați de Răzvan Burleanu

DINAMO KIEV:
Carlos de Pena (Argentina)
Vitor “Vitinho” dos Santos (Brazilia)

ȘAHTIOR DONEȚK:
Junior Moraes (Brazilia)
Fernando dos Santos Pedro (Brazilia)
Pedro “Pedrinho” Victor da Silva (Brazilia)
David Neres Campos (Brazilia)
Maycon Andrade (Brazilia)
Marcos Antonio (Brazilia)
Vinicius Tobias (Brazilia)
Domilson “Dodô” Cordeiro dos Santos (Brazilia)
Ismaily Golçalves (Brazilia)
Vitor “Vitão” Eduardo da Silva (Brazilia)
Marlon Barbosa (Brazilia)

Reclamă
Citește și:
Recomandări
  • Junior Moraes, criticat în presa ucraineană după ce a trecut granița în România
  • Atacantul lui Șahtior Donețk a fost preluat din vamă de Răzvan Burleanu

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
19:29 EXCLUSIVUTA a primit interdicţie la transferuri! Lovitură dură pentru echipa lui Mircea Rednic, care ţinteşte prezenţa în cupele europene 19:08 VideoDavid Popovici, AUR la 400 m liber cu record personal! A surprins după performanţă obţinută la Naţionale: „Nu îmi place proba!” 19:08 Întrebat dacă ia în calcul să revină ca selecţioner la naţionala României, Mircea Lucescu a dat un răspuns din numai trei cuvinte 18:47 Mihai Pintilii, sfat preţios pentru Edi Iordănescu. Jucătorul pe care îl vede titular la EURO 2024: „Are o calitate incredibilă!” 18:01 VideoMircea Lucescu: „FCSB e campioană”! Ce a spus marele antrenor român despre Rapid şi noul antrenor, Lobonţ, înainte de derby! 17:55 „Dacă mai era un etaj, ne urcau acolo!” Cristi Săpunaru a răbufnit chiar înainte de FCSB – Rapid. Ce a spus despre lupta la titlu 17:32 VideoMircea Lucescu a făcut dezvăluirea despre fiul său, Răzvan, după ce acesta a fost eliminat cu PAOK din Conference League! 17:32 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 19 aprilie 2024 17:15 „A fost stresant” Fernando Alonso, sincer după calificările pentru sprintul din MP al Chinei! Obiectivul spaniolului la Shanghai 17:05 FotoIon Țiriac a plătit un „preț obscen” și a așteptat cinci ani să o primească. Miliardarul este acum în extaz! Imagini colosale Vezi toate știrile
Citește și