Închide meniul

Ryan Jones, dezvăluiri tulburătoare! Suferă de demenţă precoce la doar 41 de ani: ”Nu cunosc regulile acestui joc”

Dan Roșu Publicat: 17 iulie 2022, 10:39

Ryan Jones, dezvăluiri tulburătoare! Suferă de demenţă precoce la doar 41 de ani: ”Nu cunosc regulile acestui joc”

Ryan Jones, dezvăluiri tulburătoare! Suferă de demenţă precoce la doar 41 de ani

Ryan Jones a fost decorat / Profimedia Images

  • Ryan Jones are doar 41 de ani
  • Jones are pentru Țara Galilor 75 de selecţii, dintre care 33 în calitate de căpitan

Ryan Jones, fostul căpitan al echipei de rugby din Ţara Galilor, anunţat că suferă de demenţă precoce la doar 41 de ani, într-un interviu pentru The Times.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

El a fost diagnosticat în decembrie de medici care i-au spus că această demenţă precoce este probabil legată de encefalopatia traumatică cronică (CTE), o boală neurodegenerativă cauzată de lovituri repetate la cap.

Ryan Jones suferă de demenţă precoce la doar 41 de ani

Specialiştii consultaţi i-au recunoscut chiar că se numără printre cele mai grave cazuri pe care le-au văzut. El a povestit cum, în ciuda pozelor cu el cu copiii lui la munte în Ţara Galilor, nu îşi aminteşte că i-a dus acolo.

Reclamă

„Simt că lumea mea se prăbuşeşte. Şi sunt foarte speriat”, a spus fostul jucător cu 75 de selecţii, dintre care 33 în calitate de căpitan.

Ryan Jones: Nu cunosc regulile acestui joc

„Am trăit 15 ani din viaţa mea ca super-erou, dar nu sunt unul. Nu ştiu ce îmi rezervă viitorul. Sunt produsul unui mediu în care totul se învârte în jurul a fi funcţional şi eficient. Nu mai sunt capabil să performez aşa cum ar trebui.

Reclamă

Tot ce îmi doresc este să duc o viaţă fericită şi normală. Dar acest lucru mi-a fost luat şi nu pot face nimic. Nu pot să mă antrenez mai tare, nu pot încerca să păcălesc arbitrul, nu cunosc regulile acestui joc.

Partenera şi familia mea au observat schimbări la mine. Am fost diagnosticat cu depresie, dar am început să realizez că unele dintre funcţiile mele intelectuale erau proaste, cum ar fi pierderea memoriei pe termen scurt, dificultăţi de a găsi cuvinte sau schimbări de dispoziţie”, a povestit Ryan Jones

Neurologul care l-a consultat pe fostul jucător nu a fost foarte optimist când i-a explicat că funcţiile sale vor continua probabil să scadă în acelaşi ritm ca în ultimii 5 ani.

Reclamă 4 / 0/3

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
8:43 Schimbări uriașe la FCSB. Cinci jucători, gata să plece de la echipa lui Gigi Becali chiar dacă vor câștiga titlul 8:42 Andrei Nicolescu a anunţat măsuri dure după ce Dinamo va juca 4 meciuri cu porţile închise: „Ca la aeroport!” 8:32 VIDEOEliza Samara a făcut show în ultimele două puncte ale meciului cu Wang Yidi. A fost aplaudată şi de adversara de la Incheon 8:30 Bernadette Szocs – Adriana Diaz (acum, în AntenaPLAY), duel pentru sferturile de finală de la WTT Champions Incheon 2024 7:50 VIDEOEliza Samara – Wang Yidi 1-3, live în AntenaPLAY. Românca a jucat senzaţional, dar s-a oprit în optimi la WTT Champions Incheon 28
mart.
23:35
Simona Halep nu va participa la Stuttgart! Anunţul organizatorilor turneului din Germania
28
mart.
23:35
Pierdere importantă pentru FCSB înainte de meciul cu Farul! Fotbalistul lui Gigi Becali care e în pericol să îşi încheie sezonul!
28
mart.
23:01
FotoHoraţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
28
mart.
23:01
Viorel Moldovan, sfat preţios pentru jucătorul pus la zid de Edi Iordănescu: „La muncă, copile! Trece trenul pe lângă tine”
28
mart.
22:16
VideoCampioana europeană Mihaela Cambei e gata să dea lovitura la Cupa Mondială de haltere, LIVE în AntenaPLAY! Cum se pregăteşte
Vezi toate știrile
Pe același subiect
România - Portugalia 24-49, în Rugby Europe Championship 2024
Alte sporturi • 17 feb., 19:09
România – Portugalia 24-49. „Stejarii” au suferit un eşec drastic în Rugby Europe Championship 2024
Alin Petrache a răbufnit, după ce a aflat cât va costa un meci pe stadionul Arcul de Triumf
Alte sporturi • 31 ian., 18:23
Alin Petrache a răbufnit, după ce a aflat cât va costa un meci pe stadionul Arcul de Triumf: „E strigător la cer! Nu ne permitem”
O echipă din Ţara Galilor riscă o penalizare de 141 de puncte
Fotbal extern • 12 dec., 19:11
O echipă din Ţara Galilor riscă o penalizare de 141 de puncte! Acuzaţiile dure care i se aduc clubului
Croația - Armenia 1-0 și Țara Galilor - Turcia 1-1
Preliminarii EURO 2024 • 21 nov., 23:35
Croația – Armenia 1-0 și Țara Galilor – Turcia 1-1. Cum arată urnele după meciurile serii. Scenariile care îi dau emoții României
Argentina - Anglia LIVE SCORE
Alte sporturi • 27 oct., 23:45
Argentina – Anglia 23-26. Englezii au obţinut bronzul mondial după o Finală Mică dramatică!